John Mueller van Google behandelt ‘domme’ SEO-vragen op Reddit.

John Mueller, Google’s Search Advocate, nam onlangs deel aan een open discussie over de r/BigSEO-subreddit, waarin hij vragen beantwoordde over verschillende SEO-tactieken en advies gaf aan aspirant-digitale marketeers. Mueller behandelde onderwerpen zoals het geotaggen van afbeeldingen, blogfrequentie en online geld verdienen door links te maken. In een thread met de titel “Barrage of Dumb Questions I Get” stelt een Reddit-gebruiker de volgende vragen:

  1. Moeten we afbeeldingen geotaggen? Kan het Google iets schelen?
  2. Bloggen. Als we dat doen, is dat dan dagelijks of een keer per week met serieuze dingen?
  3. Google-bedrijfsprofiel publiceren: dagelijks, wekelijks of waarom zorgen maken?
  4. Aangezien dingen als Old Woman 10 jaar geleden stierven, gaat het dan om netwerken met webmasters van vergelijkbare en dezelfde niche-linksites?
  5. Vierde verontwaardiging, hoe zit het met PBN? Zijn ze terug? Zo ja, moet het dan een stel volledig legitiem ogende sites zijn versus sommige WP-blogs bij elkaar?

Hier is het uitgebreide antwoord van Mueller op de bovenstaande vragen.

Geotagging en blogfrequentie

In antwoord op een vraag over het geotaggen van afbeeldingen, verklaarde Mueller dat dit niet nodig is voor SEO-doeleinden. Hij ging ook in op de kwestie van de blogfrequentie en suggereerde dat makers van inhoud prioriteit geven aan unieke en boeiende inhoud boven een consistent postschema. Hij erkende echter dat regelmatig posten verkeer kan stimuleren en moedigde videomakers aan om succesvolle posts te beoordelen en hun onderwerpen uit te breiden met inhoud van hogere kwaliteit. Mueller waarschuwde voor de gevaren van het creëren van middelmatige, luchtige inhoud: “Het probleem met proberen de frequentie te behouden, is dat het gemakkelijk is om middelmatige, luchtige inhoud te krijgen die de algoritmen van zoekmachinekwaliteit kunnen oppikken en vervolgens aannemen. de hele site is zo. Dat risico nemen in het begin, wanneer het gemakkelijk is om opnieuw te beginnen, is op de lange termijn waarschijnlijk een goede zaak zullen pijnlijk zijn als je betrapt wordt. (Dit alles is zelfs nog meer van toepassing als u gen-ai inhoudslinks gebruikt).

Een Google-bedrijfsprofiel plaatsen en links bouwen

Mueller gaf geen specifiek advies over hoe vaak een Google-bedrijfsprofiel moet worden geplaatst, maar hij beantwoordde op humoristische wijze vragen over verouderde strategieën voor linkbuilding, zoals SENuke en Private Blog Networks (PBN’s). Hij waarschuwde dat de discussie over dergelijke strategieën uit hun verband zou kunnen worden gehaald en gebruikt zou kunnen worden om dubieuze tools voor linkbuilding te promoten. “PAPA haha ​​​​dat is een naam die ik lang niet heb gehoord lol. Het spijt me. giechelen. Ik heb gedachten over links, maar mensen halen dingen graag uit hun verband om koppelingsinspanningen/tools te promoten, dus misschien zal iemand iets geldigs zeggen of niet. OMG PBN ook. Wat is dit draadje? Nu zeg ik niets zonder advocaat.

Snelkoppelingen vinden om online geld te verdienen

Mueller merkte op dat de vragen leken te draaien om het vinden van links om online geld te verdienen. Hij waarschuwde dat veel mensen hetzelfde proberen te doen en dat sommigen zelfs tools en cursussen verkopen die succes beloven, maar uiteindelijk verkopers voor zich winnen in plaats van klanten. Hij legde ook uit dat de beste tools zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid moeten beheren en niet voor individuen die op zoek zijn naar een snelle weg naar rijkdom.

Tips voor toekomstige SEO-professionals

Mueller sloot af met het aanmoedigen van mensen die geïnteresseerd zijn in werken in SEO om HTML, programmeren en andere noodzakelijke vaardigheden te leren om de branche beter te begrijpen. “…leer HTML, leer wat programmeren en ga. 90% van de willekeurige trucs die je tegenkomt zullen niet werken, de resterende 9% zal je sites platbranden, maar als je geluk hebt en volhardend bent (is dat hetzelfde?) kom je een aantal dingen tegen die werk voor jou. Als je deze route wilt volgen, accepteer dan dat de meeste (of alle) dingen die je bouwt uiteindelijk zullen ontploffen, maar misschien kom je er onderweg een paar tegen die het de moeite waard maken. En… na een tijdje merk je misschien dat het ook intrigerend kan zijn om daadwerkelijk iets te creëren dat waarde op de lange termijn heeft, en begin je te werken aan een zijproject dat de dingen goed doet, waar je je ervaring kunt gebruiken en niet alle diagonalen en posts hoeft te doen. site/spam bouwen. Hij benadrukt vooral dat een succesvolle online aanwezigheid meer inhoudt dan alleen trefwoorden en links. Mueller raadt ten zeerste aan om te experimenteren en de grenzen van traditionele SEO-strategieën te verleggen.
Themaafbeelding gemaakt door de auteur met behulp van Midjourney
Bron: Reddit

Relevante berichten