Google breidt media-inkoop uit door realtime bieden te integreren

Om de efficiëntie van media-inkoop te vergroten, is Google Ads van plan om vanaf 2023 realtime biedveilingen voor apps te gebruiken. 31 oktober stop met reageren op meerdere bemiddelingsoproepen. Google Ads neemt niet langer deel en bemiddelt niet langer in meerdere verzoeken voor dezelfde advertentievertoning.

Hoe het werkt Tegen die datum begint Google Ads met het verbieden van aankopen voor bepaalde multi-call-verzoeken. De overstap naar real-time bieden zal adverteerders naar verwachting helpen om op efficiëntere wijze optimaal geprijsde programmatic advertentieruimtes te vinden en de concurrentie in de real-time veiling te vergroten.

Integraties van derden. Google Ads en Display & Video 360 breiden realtime biedintegratie uit met platforms voor het genereren van inkomsten met apps van derden. Deze integraties gaan naar open bèta en zullen beschikbaar zijn voor alle app-ontwikkelaars die gebruikmaken van de AppLovin (Max), Chartboost Mediation, Digital Turbine FairBid en Unity LevelPlay-platforms voor het genereren van inkomsten.

Implementaties. Adverteerders hoeven hun campagnes niet te wijzigen om van dit programma te profiteren. Volgende week wordt de mogelijkheid om Google Bidding in te schakelen beschikbaar voor alle app-ontwikkelaars die gebruikmaken van ondersteunde platforms voor het genereren van inkomsten van derden. App-ontwikkelaars kunnen ook inspelen op de vraag van Google door realtime bieden te integreren met het aanbod van AdMob en Ad Manager voor uitgevers.

Graaf dieper. U kunt over de nieuwe integraties lezen op de Google Ads & Commerce-blog.

Waarom kan het ons schelen? Door over te stappen op realtime programmatic bidding-veilingen en het elimineren van meerdere bemiddelingsoproepen, wordt het media-inkoopproces vereenvoudigd, de concurrentie vergroot en ervoor gezorgd dat adverteerders de best geprijsde programmatic advertentieruimtes efficiënter vinden. Het bericht Google breidt media-inkoop uit door realtime bieden te integreren verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten