ChatGPT mislukt: 13 veelvoorkomende fouten en vergissingen die u moet weten

ChatGPT mislukt: 13 veelvoorkomende fouten en vergissingen die u moet weten post thumbnail image
Ik heb geschreven over manieren om ChatGPT te gebruiken voor SEO en contentmarketinggerelateerde taken, zoals zoekwoordonderzoek, title tagging en lokale SEO. Ik gebruik het minstens één keer per dag voor verschillende taken. Hoe meer u het platform gebruikt, hoe waardevoller het zal zijn om de beperkingen ervan te begrijpen. De oprichter van OpenAI (het bedrijf dat ChatGPT heeft gemaakt) noemde de tool “ongelooflijk beperkt” en een “verschrikkelijk product” en waarschuwde gebruikers hoeveel ze erop vertrouwen: ChatGPT is ongelooflijk beperkt, maar goed genoeg voor sommige dingen. een grootheidswaanzin.

het is een vergissing om op dit moment voor iets belangrijks op hem te vertrouwen. dit is een voortgangsoverzicht; we hebben nog een lange weg te gaan in termen van robuustheid en eerlijkheid. — Sam Altman (@sama) maart 2022 11 december Verschillende publicaties hebben inhoud gepubliceerd met misleidende YMYL-onderwerpen (“Uw geld of uw leven”), zoals persoonlijke financiën en gezondheid. Dit artikel bespreekt de meest voorkomende technische fouten en veelvoorkomende fouten bij het gebruik van ChatGPT en hoe deze op te lossen.

Veelvoorkomende ChatGPT-fouten

ChatGPT-fouten Als je ChatGPT al een “lange tijd” gebruikt (dwz sinds eind 2022), heb je waarschijnlijk de onderstaande prompt ooit gezien. "ChatGPT bezet" bericht. Het is duidelijk dat een nieuw softwareproduct in een opkomend technologiegebied dat erg populair is, in de problemen zal komen. Als u ChatGPT een integraal onderdeel van uw dagelijkse workflow maakt, is het goed om op de hoogte te zijn van veelvoorkomende problemen die u kunt tegenkomen. ChatGPT heeft ook problemen die bij elke site bekend zijn, zoals 404 niet gevonden fouten, 5xx interne serverfouten, 403 toegang geweigerde fouten en Cloudflare-fouten zoals 1020 en 524 fouten. Deze kunnen vaak worden opgelost door uw cache leeg te maken, een VPN te gebruiken (of uit te schakelen) of ervoor te zorgen dat u het webadres correct hebt ingevoerd. Er zijn ook enkele bugs die meer platformspecifiek zijn:

1. API-problemen

Vaak hebben gebruikers toegang tot specifieke karakter-, token- of functiebeperkingen met behulp van de ChatGPT API.

2. Tekenlimieten

Er zijn grenzen aan het aantal tekens dat u in ChatGPT kunt invoeren en aan het aantal tekens dat ChatGPT-antwoorden kunnen bevatten. Deze variëren afhankelijk van uw versie (bijv. GPT-3.5 heeft een invoerlimiet van 2048 en GPT-4 heeft 4096) en webinterface versus API.

3. Verbindingstijd voor lange reacties

Als ChatGPT een lange en complexe reactie aan het verwerken is, treedt er soms gewoon een time-out op. U kunt dit zien wanneer u het platform vraagt ​​om functies uit te voeren zoals code schrijven of parsen en reageren op lange invoer.

4. Onvolledige antwoorden

Op zich geen bug, maar vaak als je ChatGPT vraagt ​​om code of lange tekst te schrijven, stopt het gewoon halverwege. U kunt doorgaan typen en in deze gevallen wordt het in een paar extra prompts voltooid.

5. Beperkt aantal berichten

Op het moment van schrijven beperkt ChatGPT het aantal berichten dat je per periode kunt gebruiken, zelfs op betaalde accounts. Evenzo is er specifieke tariefbeperking voor verschillende GPT-versies, OpenAI-tools en accounttypen.

6. Inlogproblemen

Afhankelijk van het vereiste toegangsniveau of de duur van de sessie. ChatGPT kan de verbinding met u verbreken of voorkomen dat u toegang krijgt tot bepaalde functies met bepaalde accountstatussen. De meeste van deze problemen kunnen op de volgende manieren worden opgelost:
 • Prompts opnieuw ordenen om te passen bij het aantal tekens.
 • Zorg ervoor dat je bent ingelogd en toegang hebt tot de functies die je probeert te gebruiken op accountniveau.
 • ChatGPT wordt gevraagd om de antwoorden te reproduceren.
 • We beginnen een nieuw gesprek.
Ontvang de dagelijkse nieuwsbriefzoekopdracht die marketeers vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’);

Veelvoorkomende ChatGPT-fouten

ChatGPT-fouten ChatGPT maakt veel fouten, waaronder:
 • Verkeerde voorstelling van verifieerbare feiten.
 • Details van het proces dat hij “naar verluidt” gebruikte om een ​​reactie te genereren die onmogelijk is gezien de beperkingen van het platform.
 • Gecorrumpeerde code genereren.
 • Slechte opmaak of genegeerde instructies in de uitvoer.
 • Plus.
Andere gebruikers hebben gedetailleerde voorbeelden van het platform dat liegt om CAPTCHA’s op te lossen en problemen met eenvoudige wiskundige problemen met betrekking tot leeftijd en afstand. Sommige hiervan zijn verbeterd met GPT-4, maar niet allemaal. Hier is de prompt en uitvoer met de nieuwste versie van ChatGPT: ChatGPT-afstandsfout Hoewel het leuk is om gotcha-prompts te doen en ChatGPT dingen te zien zeggen die verkeerd of stom zijn, is het nuttiger om te weten op welke gebieden ChatGPT het fout kan doen – “categorieën van fout” als je wilt. Als u dit begrijpt, wordt u een betere engineer en output-editor. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende foutcategorieën die ik ken.

7. Zelfverzekerd, maar fout

Het probleem van “hallucinaties” is een groot probleem voor ChatGPT en andere generatieve AI-oplossingen. ChatGPT zal op overtuigende wijze verschillende vragen beantwoorden waarop het het antwoord niet weet. Hierdoor is het antwoord niet juist. Het bovenstaande voorbeeldscreenshot laat zien dat het helemaal geen juiste taal of heggen gebruikt. Je krijgt zeker een doorslaggevend antwoord.

8. Woorden en symbolen niet begrijpen

ChatGPT is verschrikkelijk in het nauwkeurig inschatten en begrijpen van het aantal karakters. Als u SEO en inhoudsgerelateerd werk doet, is dit een belangrijke beperkende factor. Misschien wilt u titeltags, metabeschrijvingen of inhoud schrijven waarbij het aantal woorden vereist is: Fouten bij het tellen van ChatGPT-tekens Het is eigenlijk best dichtbij. Ik heb gevallen gehad waarbij de tool veel verder weg was.

9. Redeneringsfouten

Ik zocht naar “logische puzzels” en kreeg de eerste lijst met “eenvoudige logische puzzels”. ChatGPT had de eerste drie puzzels goed en de vierde fout: ChatGPT logische puzzelfouten

10. Codeerfouten

Er zijn nu verschillende praktijkvoorbeelden van mensen die ChatGPT gebruiken om websites, apps en browserextensies te bouwen of om codeerproblemen op te lossen. Overigens kan ChatGPT ook gebroken code genereren. Bij het gebruik van ChatGPT voor de helpcode kwam ik de volgende problemen tegen:
 • De code werkt gewoon niet goed. (Er worden geen acties uitgevoerd wanneer gebruikers de tool gebruiken.).
 • De berekeningen gegenereerd door de ChatGPT-code zijn onjuist.
 • Gebruik van de verkeerde API. (Dit komt vaak omdat het de API die u wilt gebruiken niet kent omdat de API uitkwam of werd bijgewerkt nadat de GPT-trainingsgegevensperiode eind 2021 was geëindigd. ChatGPT vertelt u er echter niets over. )
 • Het negeren of “vergeten” van instructies en projectvereisten of -beperkingen.
Nogmaals, het is belangrijk om de code die je implementeert altijd zorgvuldig te controleren en alles te testen dat ChatGPT helpt. Sommige gebruikers hebben ook gemeld dat GPT-4 of zelfs de oude modus (in plaats van de nieuwe standaard Turbo) betere resultaten geeft voor coderingstaken.

11. Verouderde informatie

De trainingsgegevens van ChatGPT kunnen op een gegeven moment worden bijgewerkt en verschillende plug-ins en tools zijn begonnen met het integreren van webcrawlen en realtime gegevens. Er is momenteel echter een webversie van ChatGPT ik kan het niet surfen op internet en er is geen kende de ontvangen informatie vóór 2021 het einde Dit is belangrijk, vooral in combinatie met het probleem “zelfverzekerd maar verkeerd”.

12. Kort geheugen

Er is een limiet aan het aantal tekens in een gesprek dat ChatGPT zal “onthouden”, dus het zal vaak fouten maken door de context van uw vroege prompts of vroege reacties te verliezen.

13. Opmaakfouten

Net als bij coderen, als je ChatGPT vraagt ​​om bijvoorbeeld een tabel te maken of tekst op een bepaalde manier op te maken, zal het soms fouten maken of specifieke instructies negeren.

ChatGPT-fouten vermijden en oplossen

Dus hoe haal je het meeste uit ChatGPT terwijl je de problemen en beperkingen van het platform aanpakt? Als u zich op deze belangrijke gebieden concentreert, kunt u veel van de mogelijke negatieve effecten van het gebruik van ChatGPT bij uw dagelijkse taken voorkomen:

Wees je bewust van beperkingen

Door rekening te houden met specifieke productbeperkingen zoals (d.w.z. tekenlimieten voor prompts en antwoorden, datum van GPT-trainingsgegevens, enz.) kunt u prompts maken die goede reacties en betere QA-resultaten genereren. OpenAI doet geweldig werk door deze informatie bij te werken met nieuwe releases. Hier zijn enkele dingen die ze duidelijk hebben gemaakt en die ze aanpakken.

Bekijk en bewerk de resultaten zorgvuldig

Dit zou vrij duidelijk moeten zijn, maar u moet alle tekst en QA-code zorgvuldig bewerken voordat u publiceert of implementeert. Omdat ChatGPT overtuigend kan worden vertrouwd, raad ik ten zeerste aan om een ​​domeinexpert de inhoud en code te laten beoordelen voordat deze wordt geïnstalleerd. Het is vrij gemakkelijk om voor de gek te worden gehouden door sommige inhoud en claims op ChatGPT, vooral als het onderwerp niet jouw vakgebied is. Maar als je veel ervaring hebt met een bepaald onderwerp, is het makkelijker om misleidende of onnauwkeurige uitspraken op te vangen.

Laagtools en -processen bovenop API’s

OpenAI heeft plug-ins uitgebracht en een ChatGPT-specifieke API gemaakt. U kunt enkele platformbeperkingen overwinnen door verschillende tools te gebruiken die door anderen zijn gemaakt of door er zelf enkele te maken. Nu u zich bewust bent van de mogelijke valkuilen van ChatGPT, kunt u doorgaan en de vangrails van de tool opzetten om te profiteren van de voordelen en de vele negatieve effecten te vermijden. De post ChatGPT mislukt: 13 veelvoorkomende fouten en fouten die u moet weten verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten