Jetpack voor WordPress: het einde van Twitter Auto-Share

Jetpack heeft aangekondigd dat de auto-share-functie van het sociale gedeelte van de plug-in niet meer werkt op Twitter, waarbij Twitter de schuld krijgt van last-minute wijzigingen en het uitblijven van overeenstemming.
De verklaring van Jetpack legde uit:
“Twitter heeft besloten om de voorwaarden en prijzen van de Twitter API op korte termijn ingrijpend te wijzigen.” We hebben geprobeerd te goeder trouw met Twitter samen te werken om overeenstemming te bereiken over nieuwe voorwaarden, maar zijn niet tot overeenstemming gekomen. Hierdoor werkt de Twitter-verbinding op Jetpack Social niet meer en worden je blogposts niet meer automatisch gedeeld op Twitter. Twitter biedt gratis beperkte API-toegang aan individuen per app-ID. Het biedt ook een “basis”-versie die $ 100 per maand kost voor twee app-ID’s, en zegt niet hoeveel de enterprise-laag kost. Die prijzen zijn duidelijk duur en contraproductief voor een site als Twitter, die gebruikers verliest aan Mastodon en andere sociale-mediasites. De nieuwe API-toegangspercentages van Twitter zijn economisch niet logisch voor Twitter (dat het voor gebruikers gemakkelijker zou moeten maken om met de site om te gaan) en voor diensten zoals Jetpack, die elke dag duizenden gebruikers kunnen trekken. Jetpack raadt aan Tweets handmatig te delen door de URL te kopiëren en in Tweets te plakken.

Andere Twitter-apps die worden beïnvloed door de Twitter API-wijziging

Onaangekondigde Twitter API-wijzigingen vanaf 2023 in januari waren er de eerste tekenen van problemen. Bedrijven als Twitterrific en Tweetbot hebben aangekondigd dat ze stoppen omdat hun gebruikers geen verbinding meer kunnen maken via de Twitter API.

Twitterrific verlaat Twitter.

In een blogpost waarin de sluiting werd aangekondigd, vroegen de ontwikkelaars hun gebruikers om geen restitutie te vragen, wat volgens hen rampzalig zou zijn voor een klein bedrijf als het hunne. De makers van Twitterrrific schreven: “We betreuren het dat de plotselinge en smadelijke ondergang van de app het resultaat was van een onaangekondigde en ongedocumenteerde beleidswijziging door een steeds wispelturiger Twitter – een Twitter die we niet langer vertrouwen en niet langer mee willen werken.” . … als je je abonneert op Twitterrific voor iOS, overweeg dan om Apple niet om terugbetaling te vragen. Het verlies van lopende, terugkerende inkomsten van Twitterrific zal al zeer schadelijk zijn voor ons bedrijf, en eventuele terugbetalingen zullen rechtstreeks uit onze portemonnee komen, niet Twitter en niet Apple. Simpel gezegd, duizenden terugbetalingen zouden verwoestend zijn voor een klein bedrijf als het onze.

Tweetbot verlaat Twitter.

Ontwikkelaars van Tapbot en Tweetbot werden ook getroffen en moesten hun service stopzetten.
De makers van Tweetbot schreven:
“In 2023 Op 12 januari beval Elon Musk zonder waarschuwing zijn Twitter-personeel om de toegang tot externe klanten op te schorten, waardoor honderdduizenden gebruikers onmiddellijk geen toegang meer hadden tot Twitter vanaf hun favoriete klanten.
Tapbot tweette een aanvullende uitleg:
Zeg maar dag tegen Tweetbot. We zijn al meer dan 12 jaar trots om je van dienst te zijn, maar door omstandigheden buiten onze controle hebben we Tweetbot moeten afsluiten.

Het API-beleid van Twitter heeft geen invloed op andere services

Maar het lijkt erop dat er meer aan de hand is dan Jetpack en andere apps en services. Diensten voor het delen van sociale media zoals Hootsuite en Buffer hebben overeenkomsten gesloten met Twitter en blijven Twitter’s tweetplanningsfuncties bieden. Een interessante wending in de Twitter API-sage is dat deze wijziging geen invloed heeft op de social sharing-app Buffer. Buffer plaatste een update op hun blog waarin stond dat de wijziging van de API van Twitter geen gevolgen zal hebben voor hun gebruikers. In hun verklaring stond dat alles zal blijven werken zoals voorheen.
Buffer schreef:
“We hebben de afgelopen 12 jaar een langdurige zakelijke relatie met Twitter gehad en hebben rechtstreeks met hun team samengewerkt. Buffer publiceerde deze aankondiging ook op zondag 2023. 30 april: “Als u Buffer op uw Twitter-account gebruikt, willen we dat u weet dat geen van de recente Twitter API-wijzigingen van invloed is op Buffer-gebruikers. Uw Buffer-account en Twitter-verbindingen blijven gewoon werken met gratis en betaalde abonnementen. Je moet je afvragen waarom Buffer wel tot overeenstemming kon komen en Jetpack niet?

Jetpack sociaal.

Jetpack is een alles-in-één plug-in die beveiligings-, prestatie- en marketinggerelateerde functies biedt in premium- en gratis versies. De verschillende componenten van de plug-in bestaan ​​in afzonderlijke versies die modulair kunnen worden gebruikt, zodat gebruikers de functionaliteit kunnen kiezen die ze nodig hebben. Jetpack Social is een component die social media-functionaliteit biedt voor WordPress-websites. De plug-in bevat functies voor automatisch delen die het automatisch delen van artikelen op sociale media ontgrendelen en het delen op de meest populaire sociale-mediasites plannen. De sociale plug-in deelt berichten op de volgende sociale mediaplatforms:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Tumblr

Twitter is niet langer beschikbaar voor automatisch delen. Jetpack heeft aangekondigd dat het gaat delen op Instagram en Mastodon. Mastodon is een populair alternatief voor sociale media voor Twitter dat een exponentiële groei heeft doorgemaakt sinds Twitter langzaam uit elkaar begon te vallen nadat Elon Musk het overnam, belangrijke medewerkers op elke afdeling ontsloeg en adverteerders wegduwde. Instagram is een extreem populaire sociale mediasite voor het delen van foto’s en video’s. Het zal interessant zijn om te zien hoe Jetpack Social van plan is op tekst gebaseerde artikelposts te integreren in delen op het platform voor het delen van afbeeldingen en video’s.

Lees de Jetpack-aankondiging:

Einde van automatisch delen op Twitter
Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Cast Of Thousands.

Relevante berichten