Hoe de oorzaak van veranderingen in PPC-prestaties te achterhalen

Op een gegeven moment zullen uw PPC-prestaties een duikvlucht nemen. Als u lang genoeg PPC-campagnes voert, zult u waarschijnlijk veel crises meemaken. Het kan moeilijk zijn om de oorzaak van een bepaald probleem aan te wijzen. Hier leest u hoe PPC-managers analyses van de hoofdoorzaak kunnen uitvoeren om prestatieproblemen te verminderen en zaken weer op het goede spoor te krijgen.

Oorzaakanalyse van PPC-accounts

Een oorzaakanalyse is nodig om de belangrijkste factoren te identificeren die van invloed zijn op de prestaties van een PPC-account. Het proces omvat systematische probleemidentificatie, gegevensverzameling, gegevensanalyse en bepaling van de oorzaak. Hier is een korte lijst met stappen die u moet nemen om een ​​oorzaakanalyse uit te voeren op uw PPC-account:

Definieer het probleem

Wees duidelijk over het probleem en de impact ervan op uw PPC-campagnes. Zorg ervoor dat alle betrokkenen het probleem begrijpen.

Data verzamelen

Verzamel relevante gegevens over het probleem, zoals wanneer het is begonnen, hoe vaak het voorkomt en welke factoren erbij betrokken zijn.

Identificeer mogelijke oorzaken

Ontdek alle mogelijke oorzaken van het probleem. Gebruik visgraatdiagrammen of de Five Reasons-methode om de oorzaak te achterhalen.

Probeer de reden

Analyseer de gegevens om te zien welke mogelijke oorzaak het meest waarschijnlijk de hoofdoorzaak is. Test uw hypothese door een oplossing te implementeren en de effectiviteit ervan te evalueren.

Voer het besluit uit

Ontwikkel en implementeer een oplossing die de oorzaak aanpakt. Volg de resultaten in uw PPC-account en pas de oplossing indien nodig aan. Documenteer ten slotte het proces zodat u ervan kunt leren en soortgelijke problemen in de toekomst kunt voorkomen. Dit proces kan worden aangepast aan vrijwel elke zakelijke uitdaging. Dit proces is echter erg belangrijk bij het diagnosticeren van een PPC-account. Ontvang de dagelijkse nieuwsbriefzoekopdracht die marketeers vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’);

Ga naar het belangrijkste probleem met uw PPC-account

De derde stap in ons analyseproces van de hoofdoorzaak verwijst naar de Five Reasons-methode, een hulpmiddel dat wordt gebruikt om de hoofdoorzaak van een probleem te identificeren. Dit is een algemeen principe achter ons PPC-analyseproces. Deze techniek vraagt ​​vijf keer ‘waarom’ om tot de kernoorzaak van een probleem te komen, gebaseerd op het idee dat elk probleem altijd een diepere oorzaak heeft. Hier is bijvoorbeeld een denkoefening voor het analyseren van een PPC-account:

 • Vanaf 15 april tot 18 april conversies daalden met 25%. Waarom?
 • Laten we eerst het PPC-verkeer analyseren. Het verkeer bleef stabiel en andere statistieken leken stabiel, maar de gemiddelde conversieratio daalde. Bovendien waren er geen significante wijzigingen in de targeting, het biedalgoritme of de doelgroepsignalen. Waarom anders?
 • Siteverkeer is geen probleem. Laten we de website eens bekijken. Betrokkenheidsstatistieken zoals bouncepercentage en tijd op de site lijken stabiel. De betrokkenheid bij de site was stabiel, maar de aankoopcijfers daalden. Waarom?
 • Laten we het siteteam vragen of er wijzigingen zijn aangebracht aan de site. Ja, ze hebben in die tijd wijzigingen aan de website aangebracht. Waarom?
 • Het ontwikkelingsteam heeft verschillende populaire producten verwijderd vanwege een lage voorraad. Ze moesten nog alle teams kunnen verwittigen.

Het diagnosticeren van een PPC-account kan natuurlijk op een aantal manieren worden gedaan. Je ziet echter hoe dit proces accountmanagers dwingt om te blijven zoeken naar de juiste oplossing.

Uitsluiting van de betrokken periode

De eerste stap bij het identificeren en analyseren van een probleem in een PPC-account is het isoleren van de tijdsperiode waarin de wijziging plaatsvond. Dit maakt het gemakkelijker om de oorzaak van het probleem te identificeren en een effectieve strategie te ontwikkelen om het probleem op te lossen. Accountmanagers kunnen inzoomen op de gegevens door het tijdsbestek te verkleinen, inclusief zoekwoorden, bestemmingspagina’s en advertentietekst, om factoren te identificeren die bijdragen aan de afname. Deze analyse kan accountmanagers helpen bij het opstellen van een strategie op maat om de prestaties te verbeteren en toekomstige dalingen te voorkomen. Bovendien stelt het scheiden van de tijdsperiode zoekmarketeers in staat om de effectiviteit van geïmplementeerde oplossingen te evalueren en ervoor te zorgen dat de prestaties stabiel en positief blijven.

Het identificeren van macro- en microproblemen

Bij het analyseren van accountprestaties is het belangrijk onderscheid te maken tussen macro- en microproblemen. Macroproblemen hebben invloed op het hele account en kunnen worden veroorzaakt door externe factoren, zoals wijzigingen in zoekalgoritmen of de opkomst van nieuwe concurrenten. Voorbeelden van macroproblemen:

 • Problemen met de app of advertentiemeldingen.
 • Gebrek aan budget.
 • Problemen met bestemmingspagina’s.

Het oplossen van macroproblemen kan de prestaties van uw account aanzienlijk verbeteren. Externe factoren zoals veranderende zoekalgoritmen, gebruikersgedrag of seizoensveranderingen kunnen ook van invloed zijn op de accountprestaties. Daarom moeten teams rekening houden met deze factoren om een ​​effectief oorzaakanalyseproces te ontwikkelen om potentiële problemen in een PPC-account te identificeren. Aan de andere kant zijn zeer kleine problemen specifiek voor individuele campagnes en vereisen ze andere aandacht. Voorbeelden van microproblemen:

 • Lage klikfrequenties.
 • Hoge bouncepercentages.
 • Lage conversiepercentages.

Niettemin kan het identificeren en aanpakken van zeer kleine dingen de campagneprestaties aanzienlijk verbeteren.

Hulpmiddelen voor PPC-analyse van hoofdoorzaken

Root cause analyse is een uitstekende basis voor het diagnosticeren van uw PPC-campagnes. U hebt echter hulpmiddelen nodig om dit proces te activeren. Hieronder vindt u enkele hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het analyseren van problemen met PPC.

Geschiedenis van accountwijzigingen

Een verandering in de prestaties van uw PPC-account kan vaak worden toegeschreven aan een specifieke campagnewijziging. Het logboek met de wijzigingsgeschiedenis van het account is de eerste plaats waar u Google en Bing analyseert.

Account rapportage

Zoals vermeld in het proces van vijf stappen, scheidt u de tijdsperiode en de betrokken campagnes. Uw Google- en Bing-advertentieaccounts bevatten de gegevens en rapporten die u nodig hebt om uw oorzaakanalyse te starten (en misschien af ​​te ronden). Koppel het accountrapport om tijd en campagnes te scheiden met het wijzigingsgeschiedenislogboek om te begrijpen of een specifieke wijziging het probleem veroorzaakt.

Google Analytics

Als onderdeel van je root cause analyse moet je ook kijken naar trends in alle digitale kanalen. Google Analytics helpt u bij het analyseren van verkeersbronnen, waaronder betaald, organisch, sociaal en verwijzingen. Als u een prestatieprobleem moet diagnosticeren, isoleer dan eerst de getroffen periode en kijk vervolgens in Google Analytics of er meerdere kanalen zijn getroffen.

We hebben de macrotrends besproken die van invloed zijn op de accountprestaties. Google Trends helpt u trends op hoog niveau in uw branche/verticaal te begrijpen. Deze tool verschilt in zijn bruikbaarheid. Google Trends is het hoogste gegevensniveau dat u kunt bekijken en het minst gepersonaliseerd voor uw specifieke account. Het kan echter trends in de branche weergeven terwijl u uw analyse uitvoert.

Een systematische benadering van de analyse van PPC-problemen

Een robuust analyseproces van de hoofdoorzaak is van cruciaal belang voor het identificeren van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prestaties van uw PPC-account. Door het probleem systematisch te identificeren, relevante gegevens te verzamelen, te analyseren en de oorzaak van het probleem te identificeren, kunnen PPC-marketeers een aangepaste strategie ontwikkelen om de prestaties te verbeteren en toekomstige achteruitgang te voorkomen. Wanneer prestatiefluctuaties optreden (en dat zal gebeuren), vergeet dan niet in paniek te raken en het probleem methodisch aan te pakken. De post Hoe de oorzaak van veranderingen in PPC-prestaties te achterhalen verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten