LinkedIn Content Analytics: wat het is en hoe het te gebruiken

LinkedIn Content Analytics: wat het is en hoe het te gebruiken post thumbnail image
LinkedIn is een essentieel platform om te gebruiken als u uw publiek wilt koesteren en betrekken. Het is geweldig voor het verspreiden van de inhoud van uw organisatie en zelfs voor het opbouwen van uw merk. Het monitoren van uw LinkedIn-prestaties is essentieel om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw aanwezigheid op de site haalt. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de inhoudsanalyse van LinkedIn, waarom het belangrijk is en hoe u het kunt gebruiken om uw prestaties op het platform te verbeteren.

Wat is LinkedIn Analytics?

LinkedIn-analyses bevatten een reeks LinkedIn-specifieke statistieken die de prestaties van uw pagina of berichten meten. Net als andere sociale-mediaplatforms biedt LinkedIn ook een aantal statistieken waarmee u het succes van uw aanpak kunt volgen. Er zijn verschillende belangrijke statistieken die u moet bijhouden met LinkedIn Analytics, waaronder:
 • Profielweergaven: Deze statistiek laat zien hoe vaak uw profiel is bekeken.
 • Inclusie van inhoudt: Deze statistiek laat zien hoeveel likes, reacties en shares uw inhoud heeft ontvangen.
 • Volger groei: Deze statistiek laat zien hoeveel nieuwe volgers je in een bepaalde periode hebt gekregen.
 • Demografische gegevens van bezoekers: Deze statistiek toont informatie over uw doelgroep, zoals functietitels, bedrijfstakken en locaties.
 • Inhoudelijke prestaties: deze statistiek laat zien hoe uw inhoud presteert, inclusief vertoningen, klikken en betrokkenheid.
Om analyses voor uw inhoudsberichten te bekijken:
 • Klik I pictogram bovenaan de startpagina van LinkedIn.
 • Volgens BeherenKlik Berichten en activiteiten.
 • Filter op wat je wilt zien. U kunt kiezen tussen Lidwoord of Opnames.
 • Zoek het bericht dat je wilt zien.
 • Klik dan naar beneden Bekijk de analyse.
LinkedIn-inhoudsanalyse

Hoe u LinkedIn-analyses kunt gebruiken om uw prestaties te verbeteren

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van LinkedIn-analyses om uw prestaties op het platform te verbeteren.

Analyseer je publiek

Gebruik demografische bezoekersstatistieken om meer te weten te komen over uw publiek en stem uw inhoud af op hun interesses en behoeften.

Experimenteer met verschillende soorten inhoud

LinkedIn kan variëren afhankelijk van factoren zoals branche, doelgroep en huidige trends. Enkele van de meest effectieve soorten inhoud die over het algemeen goed presteren op LinkedIn zijn:
 • Lange posten, meestal inhoudelijke leiderschapsinhoud.
 • Visuele content zoals afbeeldingen, video’s en infographics.
 • Industriespecifiek nieuws en updates.
Om erachter te komen welke hashtags u moet gebruiken of volgen, voert u een onderwerp in en ziet u hoeveel LinkedIn-gebruikers het volgen, LinkedIn-hashtags

Optimaliseer je profiel

Gebruik de statistiek profielweergaven om te zien hoe vaak uw profiel wordt bekeken. Pas je profiel aan om het aantrekkelijker te maken voor je doelgroep. Begin met een sterke kop en maak deze overtuigend en specifiek voor uw expertise om op te vallen.

Ga in gesprek met je volgers

Gebruik statistieken voor inhoudsbetrokkenheid om te zien hoe uw publiek omgaat met uw inhoud en ermee omgaat door te reageren op opmerkingen en berichten. Plaats een vraag of opmerking om een ​​discussie te starten. U kunt afbeeldingen zoals emoji’s toevoegen, bedrijven en mensen taggen en links delen.

Tips voor optimalisatie van LinkedIn-betrokkenheid

Volg deze stappen om uw betrokkenheid op LinkedIn te vergroten.

Stel duidelijke doelen

Voordat u begint met het analyseren van uw inhoud, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat u wilt bereiken. Wilt u de betrokkenheid vergroten, leads genereren of uw naamsbekendheid vergroten? Als u uw doelen kent, kunt u uw analyse richten op de belangrijkste statistieken.

Houd de juiste statistieken bij

Zodra u uw doelen heeft, moet u de juiste statistieken bijhouden om uw voortgang te meten. Op LinkedIn zijn enkele belangrijke statistieken om bij te houden onder meer het betrokkenheidspercentage, de klikfrequentie en de groei van het aantal volgers.

Analyseer uw inhoud

Met uw doelen en statistieken in gedachten, kunt u beginnen met het analyseren van uw inhoud om te zien hoe deze presteert. Zoek naar patronen in uw best presterende inhoud, zoals inhoudstype (tekst, afbeelding, video), onderwerp en tijdstip van de dag.

Optimaliseer uw inhoud

U kunt beginnen met het optimaliseren van uw inhoud op basis van analyses om de betrokkenheid te vergroten. Als video-inhoud bijvoorbeeld beter presteert dan tekstberichten, wil je misschien meer video’s maken. Of, als u merkt dat uw berichten ’s ochtends beter presteren, kunt u voor die tijd meer berichten plannen.

Probeer en herhaal

Ten slotte is het belangrijk om je contentstrategie te testen en te herhalen op basis van je analyse. Volg uw statistieken in de loop van de tijd en pas ze indien nodig aan om uw betrokkenheid op LinkedIn te vergroten.

Verbeter uw inhoud met LinkedIn-analyses

LinkedIn Content Analytics is een krachtige tool om de betrokkenheid van uw LinkedIn contentmarketing te maximaliseren. Door inhoudsprestaties te analyseren, gegevens te gebruiken om inhoud te verbeteren, interactie met uw publiek aan te gaan, te experimenteren met verschillende soorten inhoud en uw voortgang in de loop van de tijd bij te houden, kunt u de betrokkenheid vergroten en contact maken met uw doelgroep. Het bericht LinkedIn Content Analytics: wat het is en hoe het te gebruiken verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten