in 2023 Q1-inkomsten van Alphabet: de zoekgroei vertraagt, YouTube zakt in

Google’s moederbedrijf Alphabet maakte onlangs bekend dat 2023 financieel inkomensrapport voor het eerste kwartaal. Het bedrijf kondigde ongeveer 69,8 miljard aan USD omzet, dat is 3% meer dan vorig jaar. Deze groei overtrof de verwachtingen van analisten, zelfs te midden van aanzienlijke veranderingen en uitdagingen bij het bedrijf.

Tragere groei in de zoek- en YouTube-inkomsten

De zoekinkomsten van Alphabet in 2023 steeg in het eerste kwartaal met een bescheiden 1,87% op jaarbasis, ruim onder de sprong van 24,28% in 2022. in het eerste kwartaal en een stijging van 30,11% in 2021. in het eerste kwartaal. De inkomsten van het bedrijf uit zoek- en andere inkomsten stegen van ongeveer $ 39,6 miljard. tot 40,4 miljard USD, wat wijst op mogelijke problemen in het belangrijkste bedrijfssegment. Google Zoeken heeft momenteel te maken met hevige concurrentie van verschillende concurrenten, waaronder de AI-gestuurde Bing-chatbot van Microsoft en OpenAI’s ChatGPT. De advertentie-inkomsten van YouTube daalden ook, een daling die werd toegeschreven aan lagere adverteerdersuitgaven en het recente vertrek van CEO Susan Wojcicki. Ondanks deze uitdagingen blijven de leidinggevenden van Google optimistisch over de zoekprestaties. CEO Sundar Pichai zei dat Search “het goed deed” en CFO Ruth Porat prees zijn “veerkracht” in het licht van concurrentiedruk en economische onzekerheid.

De herstructurering en AI-ontwikkeling van Alphabet

In het streven naar meer efficiëntie en vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, is Alphabet begonnen aan een grote herstructurering. Het bedrijf ontsloeg in januari ongeveer 12.000 werknemers, daarbij verwijzend naar buitensporige aanwervingen tijdens de pandemie. Tegen 2023 In de financiële resultaten van het eerste kwartaal was 2,6 miljard verwerkt. USD aan kosten in verband met inkrimping van het personeelsbestand en de kantoorruimte. Alphabet richt zich ook op AI-ontwikkeling om te kunnen concurreren met tools zoals ChatGPT, waarmee het zijn interne AI-chatbot Bard verbetert. Het bedrijf heeft zijn voorheen gescheiden AI-teams samengevoegd tot een nieuwe Google DeepMind-groep, een verandering die volgens Alphabet geen invloed zal hebben op de rapporten over het eerste kwartaal.

Google Cloud maakt winst

Ondanks de uitdagingen van Alphabet was Google Cloud een positief hoogtepunt in het winstrapport over het eerste kwartaal. De divisie rapporteerde 191 miljoen. USD kwartaalwinst, wat een belangrijke prestatie is voor het bedrijf. Google onthulde ook dat zijn cloudactiviteiten nu voor het eerst winstgevend zijn.

Kijkend naar de toekomst

Nu de I/O-ontwikkelaarsconferentie in mei nadert, kijkt de technologie-industrie reikhalzend uit naar nieuwe ontwikkelingen en productaankondigingen van Google. Alfabet 2023 het winstrapport over het eerste kwartaal geeft inzicht in de prestaties van het bedrijf te midden van grote interne veranderingen. Geconfronteerd met bepaalde uitdagingen, blijft het bedrijf innovatie, AI-ontwikkeling en toekomstige groei nastreven.
Bron: Alfabet
Uitgelichte afbeelding: Dennis Diatel/Shutterstock

Relevante berichten