De zoekinkomsten van Google zijn met 2% gestegen, met een lichte daling van de totale advertentie-inkomsten

De zoekinkomsten van Google zijn met 2% gestegen, met een lichte daling van de totale advertentie-inkomsten post thumbnail image

De eerste van 2023 In het kwartaal rapporteerde Alphabet Inc., het moederbedrijf van Google, een lichte daling van de advertentie-inkomsten, terwijl de zoekinkomsten op jaarbasis met bijna 2% stegen.

Algemene indrukken. Over het algemeen laten deze resultaten zien dat de prestaties van de advertentieplatforms van Google in termen van advertentievertoningen variëren. Ondanks alle ontslagen ging Google het eerste kwartaal van dit jaar in met bijna 27.000 medewerkers meer dan vorig jaar. Het merkte echter op dat “het personeelsbestand bijna alle werknemers omvat die worden getroffen door onze personeelsinkrimpingen. We hopen dat in 2023 tegen het einde van het tweede kwartaal zullen de meeste van de getroffenen niet langer deel uitmaken van ons personeelsbestand, afhankelijk van lokale wetten en overlegvereisten.

Graaf dieper. U kunt het volledige rapport hier lezen.

Waarom kan het ons schelen? Hoewel het een beetje is gekrompen, is Google nog steeds een belangrijke speler in het zoekspel. Het momentum lijkt echter te vertragen met de vooruitgang van Microsoft, ChatGPT en andere technologieplatforms. Nadat de zoekinkomsten van Google met 2% waren gestegen, kwam een ​​lichte daling van de totale advertentie-inkomsten op de eerste plaats in zoekmachineland.

Relevante berichten