Reddit volgt het voorbeeld van Twitter door betaalde toegang tot zijn data-API aan te kondigen

Reddit volgt het voorbeeld van Twitter door betaalde toegang tot zijn data-API aan te kondigen post thumbnail image
Deze week kondigde Reddit bijgewerkte ontwikkelaarstools en servicevoorwaarden aan, betaalde toegang tot de Reddit Data API en meer native moderatietools. Terwijl de blog van Reddit de veranderingen uitlegde als onderdeel van het bouwen van een gezond ecosysteem, meldde de New York Times dat betaalde API-toegang grote bedrijven zou beletten Reddit-inhoud te gebruiken om gratis grote taalmodellen (LLM) te onderwijzen. De bijgewerkte documentatie bevestigt dat ontwikkelaars Reddit-inhoud alleen kunnen gebruiken voor LLM-training met voorafgaande toestemming van Reddit en dat dit commerciële toegang is. Bard kon niet bevestigen of Google Reddit-inhoud in zijn trainingsgegevens heeft opgenomen als onderdeel van zijn “waarschijnlijk te gebruiken” openbaar beschikbare datasets. Reddit volgt het voorbeeld van Twitter door betaalde toegang tot zijn data-API aan te kondigen Screenshot van Google Bard, 2023 in april ChatGPT kan geen specifieke lijst met bronnen delen, maar Reddit kan daar een van zijn. Reddit volgt het voorbeeld van Twitter door betaalde toegang tot zijn data-API aan te kondigen Screenshot van ChatGPT, 2023 in april Bing AI bevestigt dat Microsoft meerdere databronnen gebruikt, waaronder de Bing-index en een algoritme met OpenAI GPT-modellen. Reddit volgt het voorbeeld van Twitter door betaalde toegang tot zijn data-API aan te kondigen Bing-screenshot, 2023 in april Gezien het feit dat ChatGPT Reddit-gegevens kon gebruiken, is het veilig om aan te nemen dat Microsoft mogelijk ook zijn samenwerking met OpenAI gebruikt.

Hoeveel toegang heeft de Reddit Data API?

Volgens de bijgewerkte voorwaarden voor ontwikkelaars (van kracht vanaf 19 juni 2023), brengt Reddit kosten in rekening voor wat het beschouwt als commerciële toegang tot en gebruik van de API:
 • Als een zakelijke of te gelde gemaakte service aan de API is gekoppeld, wordt dit beschouwd als commerciële toegang.
 • Als het bedrijf of de dienst direct of indirect inkomsten genereert uit Reddit-gegevens of afgeleide gegevens.
Hieronder staan ​​specifieke voorbeelden van diensten waarmee inkomsten worden gegenereerd op de Reddit Creators Platform-pagina:
 • Services die inkomsten genereren uit advertenties en betaalmuren.
 • Zoekmachines die advertentie-inkomsten genereren.
 • Diensten die gebruikers kosten in rekening brengen voor toegang tot onderzoek of gegevens.
 • Diensten waarvoor gebruikers abonnementskosten betalen.
 • Diensten inbegrepen in een andere upsell van het product.
 • Services die Reddit-content publiceren op websites en apps waarmee inkomsten worden gegenereerd.
 • Services die Reddit-gegevens gebruiken om modellen te trainen.
Onderzoekers die de API voor niet-commerciële doeleinden gebruiken, kunnen dit blijven doen als ze ermee instemmen geen gevoelige Reddit-gegevens of producten die zijn gemaakt met Reddit-inhoud vrij te geven. Toegang tot grote hoeveelheden gegevens kan in rekening worden gebracht om kosten te dekken die verband houden met bulk-API-toegang. Christopher Slowe, CTO van Reddit, reageerde op het nieuws in een discussie over de machine learning-subreddit en schreef: “We zijn enthousiast over LLM- en ML-onderzoek en over het algemeen erg trots op de rol die Reddit in de loop der jaren in dat werk heeft gespeeld. Dus hoewel we meer moeten doen om ervoor te zorgen dat de gegevens van onze gebruikers op verantwoorde wijze worden gedeeld, proberen we academisch onderzoek niet te onderdrukken of geld te verdienen aan onderzoekers. Ontwikkelaars moeten ook erkennen dat gebruikersinhoud op Reddit eigendom is van gebruikers en onderworpen is aan door de gebruiker gespecificeerde rechten en gebruiksbeperkingen. De gebruikersovereenkomst bevestigt dat gebruikers de rechten op hun inhoud behouden, maar ze verlenen Reddit ook een gratis licentie om deze te gebruiken. Reddit zal prijsinformatie delen zodra deze is afgerond. Reddit heeft moderators verzekerd dat de API-wijzigingen geen invloed hebben op tools die helpen de regels van de subreddit af te dwingen en inhoud te verwijderen die in strijd is met het beleid van Reddit. Moderators worden aangemoedigd om de subreddit Mod News te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen in de moderatietools. Reddit werkt naar verluidt aan een strakkere community-moderatie om adverteerders tevreden te houden.

Zijn Reddit Data API Social Media Management Tools?

Als je een tool van derden gebruikt om op Reddit te posten, naar posts op Reddit te zoeken of analyserapporten voor je Reddit-account te genereren, kan dit op drie manieren invloed op je hebben.
 • Mogelijk hebt u meer toegang tot Reddit-functies nodig met sommige services van derden.
 • Mogelijk moet u gaan betalen voor sommige services van derden die ooit gratis tariefplannen aanboden om de hogere kosten van toegang tot de Reddit Data API te dekken.
 • Voor sommige services van derden moet u mogelijk meer betalen dan u al betaalt.
We zullen de impact zien wanneer Reddit API-prijsinformatie vrijgeeft. Platforms die zijn geïntegreerd met Reddit zijn onder meer Zapier, HootSuite, IFTTT, Feedly, Vista Social, Tray.io en Social Rise. Met deze platforms kunnen gebruikers waardevolle inzichten krijgen in betrokkenheid op Reddit. Reddit volgt het voorbeeld van Twitter door betaalde toegang tot zijn data-API aan te kondigen Screenshot van Social Rise, 2023 in april Wat betreft de stijging die u kunt verwachten als uw beheertool voor sociale media de kosten doorberekent aan de gebruikers: voor services van derden met meer dan een miljoen gebruikers is het misschien gewoon een extra dollar. per maand per gebruiker. Voor diensten met minder gebruikers kan het veel meer zijn.

Gerelateerd nieuws: Hoe de API van Twitter veranderde populaire services

Twee weken nadat gebruikers afbeeldingen begonnen te verspreiden die de Twitter API-prijzen van het bedrijf lieten zien, heeft Twitter officieel zijn website bijgewerkt met tariefplannen voor premium toegang tot Twitter API v2. Het stelt ontwikkelaars in staat om applicaties te bouwen die gegevens van Twitter ophalen en analyseren – waardoor deze tools naar tweets over een bepaald onderwerp kunnen zoeken, influencers kunnen ontdekken en analytische rapporten kunnen genereren over het publiek en de betrokkenheid van een Twitter-account. De API stelt applicaties ook in staat om updates op Twitter te plaatsen, waardoor beheertools voor sociale media tweets kunnen plannen en op een account kunnen plaatsen. Twitter biedt drie prijsopties voor API v2. Reddit volgt het voorbeeld van Twitter door betaalde toegang tot zijn data-API aan te kondigen Twitter-screenshot, 2023 in april Twitter heeft gebruikers die meer gegevens nodig hebben, uitgenodigd om via een Google-formulier toegang tot de API van het bedrijf aan te vragen. De API van het bedrijf biedt realtime dekking van openbare tweets met behulp van specifieke operators en regels, geavanceerde zoekfiltering, volledige historische toegang tot gearchiveerde tweets en specifieke gebruikersaccountactiviteit (tweets, antwoorden, volgers, knoppen, blokkeringen, enz.). Twitter vermeldt geen prijzen voor Twitter API-toegang op bedrijfsniveau op zijn website. Een tweet gedeeld door Wired suggereerde een maandelijks prijsbereik van $ 42.000 tot $ 210.000. Hier zijn de documenten. Het “grote pakket” is $ 210.000 per maand, of $ 2,5 miljoen. USD per jaar (tip @techmeme) https://t.co/RfGyWqpIgF pic.twitter.com/xuBiCBzoe7 — Chris Stokel-Walker ~ @stokel@infosec.exchange (@stokel) ) 2023 10 maart Het biedt geen abonnementen tussen Basic ($ 100 per maand) en Enterprise, volgens gebruikers in de privé-ontwikkelaarsgemeenschappen van Twitter die contact hebben opgenomen met het platform voor meer informatie. Twitter heeft ook eerdere API-versies verouderd, waaronder Standard (v1.1), Essential (v2), Elevated (v2) en Premium API-toegangsniveaus. De hogere kosten en afgeschreven toegang waren van invloed op de volgende services die afhankelijk waren van de Twitter API.
 • Verschillende accounts van de National Weather Service hadden beperkte reddingsweerwaarschuwingen.
 • IFTTT, een automatiseringsdienst met 18 miljoen gebruikers, heeft begin april problemen ondervonden met API-wijzigingen.
 • Feedly, de nieuwsleesservice die in 2020 geïntegreerde AI-functies voor meer dan 18 miljoen gebruikers, verwijderde Twitter-functies en begon integratie met Mastodon te verkennen.
 • Flipboard, een nieuwsaggregatiedienst met 145 miljoen gebruikers, heeft aangekondigd dat Twitter-feeds kapot zullen blijven en dat Mastodon dat in de toekomst zal zijn.
 • HootSuite, de tool voor beheer van sociale media met 18 miljoen gebruikers, is gestopt met het aanbieden van gratis abonnementen aan gebruikers die Twitter en andere sociale profielen beheren.
We hebben contact opgenomen met de ontwikkelaars van verschillende populaire beheertools voor sociale media voor commentaar. Tot nu toe hebben ze geweigerd commentaar te geven omdat ze met Twitter werken aan aangepaste oplossingen. Elon Musk, CEO van Twitter (Now X Corp), zei dat betaalde API-toegang botmisbruik zal verminderen. Hij suggereerde ook dat de weigering van Microsoft om de API-kosten van Twitter te betalen, zou kunnen leiden tot een rechtszaak wegens het zogenaamd “afzetten van de Twitter-database” en “het verkopen van onze [Twitter] gegevens aan anderen”. GitHub, Microsoft en OpenAI zijn aangeklaagd in een class action-rechtszaak in San Francisco, Californië, wegens vermeend gebruik van door gebruikers gegenereerde inhoud in strijd met verschillende richtlijnen voor open source-licenties. Microsoft, GitHub en OpenAI vroegen om afwijzing van de rechtszaak. Hetzelfde bedrijf heeft ook een class action-rechtszaak aangespannen tegen Stability AI, DeviantArt en Midjourney wegens het gebruik van Stable Diffusion, beschuldigd van het gebruik van auteursrechtelijk beschermde kunst in hun trainingsgegevens. SEJ zal de ontwikkelingen volgen, net als andere bedrijven met grote opslagplaatsen van openbare gegevens en gesprekken in de toekomst, als reactie op AI-bedrijven die ze gebruiken voor trainingsgegevens. Uitgelichte afbeelding: Dennis Diatel/Shutterstock

Relevante berichten