Google verwijdert verschillende updates van zijn zoekrangschikkingsalgoritmen van zijn pagina met rangschikkingssystemen

Google verwijdert verschillende updates van zijn zoekrangschikkingsalgoritmen van zijn pagina met rangschikkingssystemen post thumbnail image
Google heeft zijn gedocumenteerde Google Ranking Systems-pagina stilletjes bijgewerkt en verschillende pagina-ervaringsgerelateerde rankingsystemen volledig van de pagina verwijderd. Google heeft Page Usability System, Mobile Friendly System, Page Speed ​​​​System en Site Safe System van Page verwijderd. Door deze verwijderingen vraag ik me af of een van deze algoritme-updates belangrijk was voor het rankingsysteem van Google als geheel? Wat veranderde. Als u de live pagina vergelijkt met de gearchiveerde pagina, ziet u de volgende wijzigingen: (1) Google heeft het paginagebruikssysteem volledig van de pagina verwijderd, het is niet eens verplaatst naar het gedeelte “uitgeschakelde” systemen, het is verwijderd . volledig: (2) Google heeft het mobielvriendelijke systeem, het paginasnelheidssysteem en het veilige sitesysteem verwijderd uit het verouderde gedeelte van de pagina. Zo zag het er vroeger uit: Zo ziet het er nu uit: Waarom de verandering? Slechts een paar dagen geleden heeft Google zijn richtlijnen voor nuttige inhoud herzien om Page Experience op te nemen en het Page Experience-rapport en het Mobile Experience-rapport uit Google Search Console te verwijderen. In een Google-blogpost waarin de wijzigingen worden uitgelegd, schreef Google: “De update van de bruikbaarheid van pagina’s was een concept dat was ontworpen om de belangrijkste aspecten van de bruikbaarheid van pagina’s te beschrijven waarop site-eigenaren zich zouden moeten concentreren. Het introduceerde met name vitale webstatistieken als een nieuw signaal dat onze belangrijkste classificatiesystemen in overweging namen, samen met andere signalen voor paginagebruik zoals HTTPS die ze al in overweging namen. Het was geen op zichzelf staand classificatiesysteem en het combineerde niet al deze signalen tot één enkel ‘pagina-ervaring’-signaal. Google zegt openlijk dat deze update van het paginagebruik altijd slechts een “concept” was en voegde eraan toe dat het nooit een “op zichzelf staand classificatiesysteem” was. Was het nooit een classificatiesysteem? Google lijkt te zeggen dat deze vier oude ranking-updates, waar Google heel veel over deed toen ze werden gelanceerd, nooit echt een ranking-systeem waren. Misschien lees ik te veel over de inhoudswijzigingen die op deze pagina’s zijn aangebracht, maar we weten allemaal dat die vier ranking-updates geen effect hadden op de daadwerkelijke rankings. Google schreef zelfs in een nieuw bericht: Google zoeken streeft er altijd naar om de meest relevante inhoud weer te geven, zelfs als de pagina-ervaring inferieur is. Waarom kan het ons schelen? Misschien kunnen we, in ieder geval voor SEO- en rankingdoeleinden, minder tijd besteden aan zorgen over de bruikbaarheid, snelheid en mobielvriendelijkheid van de pagina en meer tijd aan inhoud en betrokkenheid. Natuurlijk zijn pagina-ervaring, snelheid en mobielvriendelijkheid van cruciaal belang voor uw gebruikers en gemak, maar ze leken nog nooit zo belangrijk als het gaat om rankings. Het bericht Google verwijdert meerdere updates van zoekrangschikkingsalgoritmen van de pagina met rangschikkingssystemen verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten