De beste SEO-managementleider van Yoast komt naar beneden

Voormalig Yoast-mede-eigenaar Marieke van de Rakt heeft haar man Joost de Valk gevolgd door terug te treden uit het populaire Yoast WordPress SEO Plugin-bedrijf. De verhuizing markeert een nieuw tijdperk voor Newfold Digital.

Yoast SEO – Marieke van de Rakt

Yoast SEO-plug-in, waarschijnlijk een van de meest populaire en belangrijkste plug-ins ter wereld, werd opgericht in 2010. Joost de Valk en samen met zijn vrouw Marieke van de Rakt. Marieke van de Rakt heeft een aantal functies bij Yoast vervuld, waaronder Executive Director, General Manager, Creative Marketing Manager en recentelijk Chief Growth Officer. Ze werkte met het bedrijf tijdens een periode van buitengewone groei toen het uitgroeide van een geladen plug-in tot een miljoenenbedrijf met meer dan 140 mensen in dienst. Ze vertrok na de 2021 Augustus. Yoast is verkocht aan de toonaangevende leverancier van online oplossingen Newfold Digital. Deze mijlpaal maakt deel uit van een voortdurende overgang van het oorspronkelijke team van Marieke van de Rakt, Joost de Valk en zijn jongere broer Thijs. de Valk aan het team als onderdeel van Newfold Digital. Newfold Digital is de thuisbasis van topmerken zoals Bluehost, HostGator, Web.com en Network Solutions.

Yoast SEO bedrijfscultuur blijft

Terwijl het bedrijf overgaat naar een nieuw management, blijven veel van de leiders van het bedrijf, zodat de waarden van het bedrijf die door het oorspronkelijke team worden gekoesterd deel blijven uitmaken van het DNA. Yoast SEO Marketing Manager Sam Alderson merkte op hoe Yoast hetzelfde bedrijf zal blijven dat mensen over de hele wereld kennen. De huidige Yoast COO Chaya Oosterbroek en CTO Derek Herman blijven Yoast leiden. Sam gaf de volgende observaties aan Search Engine Journal over de toekomst van Yoast SEO: “Chaya en Derek leiden het bedrijf nog steeds samen als ons uitvoerend team. We hebben ook een sterk leiderschapsteam dat hen ondersteunt en zich richt op hoe deze volgende fase van Yoast eruit ziet. Elk van hen gelooft sterk in WordPress en open source en zal onze missie van “SEO voor iedereen” uitvoeren. In dat team hebben we Taco, die actief is in de WordPress-gemeenschap en daar geliefd is. Jono, onze SEO Manager, die meer dan 10 jaar ervaring heeft in de SEO-wereld en ook diep betrokken is bij de kern van WordPress, vervolgt Yoast. Als brand manager zal ik me ook inzetten om de cultuur van Yoast en onze kernwaarden over te dragen. Marieke laat ons op een geweldige plek achter en deelt sinds de overname haar kennis met het team. We hebben veel aan de horizon en we zijn allemaal enthousiast om te zien hoe deze nieuwe fase van Yoast eruit ziet.
In de officiële aankondiging van Yoast staat:
“Hoewel we het jammer zullen vinden om Marieke te zien vertrekken, reflecteert het positief op de stabiliteit van het bedrijf en het merk dat ze dit veilig en met plezier kan doen.” Marieke heeft de afgelopen maanden met onze teams gewerkt om ervoor te zorgen dat haar wijsheid en visie succesvol worden overgedragen. ”

Een nieuwe fase van Yoast SEO

Het lijdt geen twijfel dat de open source-cultuur van het bedrijf, die bijdraagt ​​aan de kern van WordPress en ’s werelds toonaangevende SEO-plug-in creëert, zal worden voortgezet.
Afbeelding met dank aan Shutterstock/Gabriele Maltinti

Relevante berichten