Het gebruiksrapport van de Google Search Console-pagina wordt verwijderd

Het Google Search Console-paginagebruiksrapport, zoals we dat nu kennen, wordt verwijderd en vervangen door een inhoudspagina die linkt naar de algemene richtlijnen van Google voor paginagebruik. Google heeft ook aangekondigd dat het creëren van nuttige inhoud, die Google definieert als een goede ervaring op de pagina, essentieel is.

Wijzigingen in het paginagebruiksrapport. Google verwijdert de huidige pagina-ervaring uit Google Search Console en vervangt deze door inhoud die volgens Google een goede pagina-ervaring is. “In de komende maanden zal het Search Console Page Usage Report evolueren naar een nieuwe pagina die linkt naar onze algemene richtlijnen voor paginagebruik”, schreef Google. Google schreef: “Het rapport Paginagebruik is bedoeld als een algemene gids voor enkele statistieken die een goede pagina-ervaring vormen, niet als een uitgebreide beoordeling van alle verschillende aspecten. Degenen die een goede pagina-ervaring willen leveren, moeten een holistische benadering volgen, inclusief enkele van de zelfbeoordelingsvragen op de pagina met zoekresultaten van Google begrijpen.

Het rapport Web Basic Vitals en HTTPS blijft behouden. Google voegde eraan toe dat er een aparte weergave zal zijn van de belangrijkste webvitaliteit en HTTPS-rapporten, die in Search Console blijven.

De mobiele test wordt verwijderd. Als gevolg hiervan verwijdert Google ook de mobiele testtool en de mobiele test-API. Google zei dat dit “niet betekent dat mobiel niet belangrijk is voor het succes van Google Zoeken”, dat is het wel. “Het blijft van cruciaal belang voor gebruikers die meer dan ooit mobiele apparaten gebruiken, dus het blijft onderdeel van onze richtlijnen voor paginagebruik”, voegde Google eraan toe.

Waarom kan het ons schelen? Mogelijk hebt u op sommige van deze rapporten vertrouwd voor een deel van uw SEO-praktijkwerk. Deze wijzigingen vereisen dat u in de toekomst enkele rapportageprocedures aanpast. Het verwijderen van het Google Search Console Page Usage Report verscheen als eerste op Search Engine Land.

Relevante berichten