De rol van pagina-ervaring bij het maken van nuttige inhoud

in 2023 woensdag 19 april

Nuttige inhoud zorgt meestal voor een goede ervaring op de pagina. Daarom hebben we vandaag een sectie over paginagebruik aan onze pagina toegevoegd richtlijnen voor het maken van nuttige inhoud en de onze beoordeeld helppagina over pagina-ervaring. We zijn van mening dat dit alles website-eigenaren zal helpen om de pagina-ervaring vollediger te beschouwen als onderdeel van het proces voor het maken van inhoud.

We vereenvoudigen de richtlijnen voor het gebruik van de pagina

Al jaren proberen onze belangrijkste classificatiesystemen inhoud te belonen die een goede ervaring op de pagina biedt, zoals uiteengezet in onze richtlijnen. in 2011bijgewerkt in in 2019 en werd een deel van ons Maak nuttige, vertrouwde inhoud voor mensen helppagina van vorig jaar.

Deze helppagina is onze belangrijkste bron Zoek naar de essentie. We raden regelmatig zelfbeoordelingsvragen en andere gerelateerde begeleiding aan aan iedereen die succesvol wil zijn met Google Zoeken. Sommige aspecten van het gebruik van de pagina zijn echter behandeld in het gedeelte “Verzend- en fabricageproblemen” van de pagina, terwijl andere dat niet hebben gedaan. Nu hebben we het verbeterd door een toe te voegen gedeelte over een geweldige pagina-ervaringom uit te leggen hoe degenen die hopen succes te vinden, het moeten overwegen.

Deze sectie linkt op zijn beurt naar onze herziene sectie Inzicht in het gebruik van pagina’s in de zoekresultaten van Google een helppagina die de rol van het gebruik van de pagina, zelfbeoordelingsvragen en bronnen verder uitlegt. Die pagina brengt op één plaats enkele van de belangrijkste aspecten van paginagebruik samen waarmee rekening moet worden gehouden, aspecten die ongewijzigd zijn ten opzichte van waar we het de afgelopen jaren over hebben gehad.

Search Console-rapporten

In de komende maanden zal het paginagebruiksrapport per
Zoekconsole
wordt vervangen door een nieuwe pagina met links naar onze algemene richtlijnen voor de pagina-ervaring, evenals een dashboardweergave van individuele Web Key Vitals en HTTPS-rapporten, die in Search Console blijven.

Ook vanaf 2023 1 december we zullen het Search Console Mobile Usage-rapport verwijderen, Een mobielvriendelijke test gereedschap en Mobiele test-API. Dat wil niet zeggen dat mobiel niet belangrijk is voor uw succes met Google Zoeken. Het blijft erg belangrijk voor gebruikers die meer dan ooit mobiele apparaten gebruiken, dus het blijft onderdeel van onze richtlijnen voor paginagebruik. Maar over bijna tien jaar bij ons vandaan aanvankelijk gelanceerd Dit rapport heeft veel andere betrouwbare bronnen opgeleverd voor het evalueren van mobiele acceptatie, waaronder: Vuurtoren van Chrome.

Over het algemeen hopen we dat dit werk ontwikkelaars en website-eigenaren helpt succesvol te blijven met hun bezoekers door een geweldige ervaring op de pagina en een succesvolle Google-zoekopdracht te bieden.

FAQ

Hoe weet ik zonder een paginagebruiksrapport of mijn site geweldige functies biedt?

Het rapport Paginagebruik is bedoeld als een algemene gids voor enkele van de statistieken die samen een goede pagina-ervaring vormen, niet als een uitgebreide beoordeling van alle verschillende aspecten. Degenen die een goede ervaring op de pagina willen bieden, moeten een holistische benadering volgen, inclusief enkele van onze zelfbeoordelingsvragen op onze website. Inzicht in het gebruik van pagina’s in de zoekresultaten van Google bladzijde.

Is er een enkel ‘paginagebruikssignaal’ dat Google Zoeken gebruikt voor ranking?

Er is geen enkel signaal. Onze kernclassificatiesystemen houden rekening met verschillende signalen die overeenkomen met de algehele ervaring van een pagina.

Signalen over paginagebruik worden genoemd als belangrijke webvitaliteit, mobielvriendelijk, HTTPS en vrij van opdringerige interstitials. Worden deze signalen nog steeds gebruikt in zoekrangschikkingen?

Hoewel ze niet allemaal direct kunnen worden gebruikt om de ranking te meten, vinden we dat al deze aspecten van paginagebruik relevant zijn voor een succesvolle zoekmachine ranking en de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden.

Zijn vitale functies op het internet nog steeds belangrijk?

We raden website-eigenaren ten zeerste aan om goede basiswebvitaliteit te bereiken voor zoeksucces en een algeheel geweldige gebruikerservaring. Maar een geweldige ervaring op de pagina gaat verder dan de basisfuncties van het web. Goede statistieken binnen
Core Web Vitals-rapport
Search Console of Core Web Vitals-rapporten van derden garanderen geen goede ranking.

Wat betekent dit voor “paginagebruik bijwerken”?

Pagina-bruikbaarheidsupdate was een concept dat is ontworpen om de belangrijkste aspecten van pagina-bruikbaarheid te beschrijven waarop website-eigenaren zich moeten concentreren. Allereerst dit gepresenteerd
Web Vitals als een nieuw signaal waarmee onze belangrijkste classificatiesystemen rekening hebben gehouden, samen met andere signalen voor paginagebruik, zoals HTTPS, waar ze al rekening mee houden. Het was geen op zichzelf staand classificatiesysteem en het combineerde niet al deze signalen tot één enkel ‘pagina-ervaring’-signaal.

Pagina-ervaring is geen vereiste om in Top Stories te verschijnen. Totdat de inhoud voldoet Praktische tips voor Google Nieuws En Google Nieuws-beleidonze geautomatiseerde systemen kunnen hier rekening mee houden.

Wordt de pagina-ervaring gemeten op site-brede of pagina-specifieke basis?

Onze kernclassificatiesystemen beoordelen inhoud meestal op een paginaspecifieke basis, evenals wanneer ze aspecten begrijpen die verband houden met de pagina-ervaring. We hebben echter wel enkele beoordelingen voor de hele site.

Heeft de ervaring van de pagina invloed op het nuttige inhoudssysteem?

Een nuttig inhoudskader richt zich in de eerste plaats op signalen met betrekking tot inhoud in plaats van presentatie en pagina-ervaring. Omdat onze belangrijkste classificatiesystemen echter ook rekening houden met signalen die overeenkomen met een goede pagina-ervaring nuttig inhoudssysteemtot op zekere hoogte.

Hoe belangrijk is pagina-ervaring voor ranking?

Google Zoeken streeft er altijd naar om de meest relevante inhoud weer te geven, zelfs als de pagina-ervaring inferieur is. Er is echter voldoende nuttige inhoud voor de meeste vragen. In deze gevallen kan een geweldige ervaring op de pagina leiden tot succes in de zoekresultaten.

Relevante berichten