De ontslagen bij Amazon troffen de advertentiedivisie

Amazon begon dinsdag met het ontslaan van zijn advertentiedivisie als onderdeel van de inspanningen van CEO Andy Jassy om de kosten onder controle te houden. Het is niet duidelijk hoeveel de medewerkers van de advertentieafdeling precies zullen worden getroffen.

Wat is er gaande. Amazon zit midden in de grootste ontslagen in zijn 29-jarige geschiedenis nadat het zijn personeelsbestand tijdens de Covid-pandemie had uitgebreid. Amazon’s wereldwijde personeelsbestand in 2021 eind 2019 gestegen tot meer dan 1,6 miljoen. in het vierde kwartaal – 798.000.

Succes. Als gevolg van de recente ontslagen zal Amazon middelen opnieuw toewijzen, waaronder het verplaatsen van teamleden, het vertragen of stoppen van bepaalde programma’s en het erkennen dat er andere vaardigheden nodig zijn om prioriteiten aan te pakken. Hierdoor is de rol voor een klein deel van de organisatie komen te vervallen. Getroffen werknemers werden dinsdagochtend per e-mail op de hoogte gebracht en de ontslagen zullen naar verwachting op 20 juni beginnen. of 17 juli voor werknemers in New York en New Jersey, na een overgangsperiode van 60-90 dagen.

Overgang naar andere rollen. Gedurende deze overgangsperiode krijgen de getroffen werknemers de kans om een ​​andere functie binnen het bedrijf te zoeken. Het exacte aantal ontslagen in de reclamedivisie blijft onduidelijk. Jassy kondigde vorige maand aan dat Amazon 9.000 banen zou schrappen, bovenop de 18.000 die eerder in november en januari waren aangekondigd. Die eerdere ontslagen waren voornamelijk in de detailhandel, apparaten, werving en personeelszaken. Jassy onderzoekt ook de uitgaven van het bedrijf op grotere schaal, aangezien het wordt geconfronteerd met een economische neergang en een vertragende groei in zijn kernactiviteiten in de detailhandel. Amazon heeft de aanwerving van zijn bedrijf stopgezet, enkele experimentele projecten stopgezet en de magazijnuitbreiding vertraagd. Bij de aankondiging van de ontslagen in advertenties en Amazon Web Services zei Jassy dat zelfs de grootste en meest winstgevende bedrijven van Amazon niet vrijgesteld zijn van kostenbesparende maatregelen.

Wat Amazon zei. In een memo aan werknemers informeerde Paul Kot, Amazon’s senior vice-president van reclame, IMDb en Grand Challenge, de werknemers over het banenverlies. De memo benadrukt dat heel 2023 planningsproces heeft Amazon strikt prioriteit gegeven aan middelen om de voordelen voor de klant te maximaliseren en de gezondheid van het bedrijf op de lange termijn te waarborgen. “Hallo allemaal, ik wilde delen dat we vanmorgen de moeilijke stap hebben genomen om de Amazon Ads-teamleden op de hoogte te stellen die getroffen zijn door de rolverminderingen in de VS en Canada. In andere regio’s volgen we lokaal beleid dat extra tijd en processtappen vereist, waaronder overleg met vertegenwoordigende werknemersorganisaties. We zullen communiceren met getroffen werknemers in andere regio’s in overeenstemming met dat beleid en die tijdlijnen. We begrijpen dat dit nieuws belangrijk is voor iedereen in ons team, dus we willen aanvullende informatie verstrekken over de beslissing om functies te schrappen en hoe we getroffen collega’s ondersteunen. Zoals Andy een paar weken geleden deelde, in heel 2023 tijdens het hele planningsproces hebben we nauwgezet prioriteit gegeven aan middelen om de voordelen voor de klant en de gezondheid van ons bedrijf op de lange termijn te maximaliseren. In het geval van advertenties omvatte dit proces onder meer het opnieuw inzetten van middelen door teamleden te veranderen, bepaalde programma’s te vertragen of te stoppen, of te concluderen dat we niet over de nodige vaardigheden beschikken om onze prioriteiten te realiseren. Als gevolg hiervan hebben we doordachte beslissingen genomen over hoe we het beste verder kunnen gaan, wat heeft geleid tot het vervallen van rollen voor een klein deel van onze organisatie. Belangrijk is dat ik onze getroffen collega’s wil erkennen en bedanken voor het werk dat ze hebben gedaan namens Amazon Ads-klanten. Onze focus ligt op het ondersteunen van onze teamleden tijdens deze moeilijke overgangsperiode, dus werknemers van wie de functie is geëlimineerd, krijgen een een-op-een vervolggesprek met hun teamleider om de volgende stappen uit te leggen. De getroffenen ontvangen het volledige loon en de secundaire arbeidsvoorwaarden voor de komende 60 dagen (90 dagen als ze in New York en New Jersey wonen), evenals een extra ontslagvergoeding en relocatieondersteuning om hen te helpen een andere baan buiten Amazon te vinden. Vooruitkijkend, zelfs in een onzekere economische omgeving, ben ik zeer optimistisch over de kansen die in het verschiet liggen. We hebben een solide basis gelegd en ik ben persoonlijk erg enthousiast over de heruitvinding en constructie die in onze hele organisatie plaatsvindt. Ik wil ook ieder van jullie bedanken voor het tonen van empathie en steun aan elkaar in deze tijd. Voor vragen kun je contact opnemen met je teamleiders of met MyHR. Paul Kotas, Senior Vice President of Advertising, IMDb en Grand Challenge, Amazon

De ontslagen raken de tech-industrie hard. Meta kondigde ook plannen aan om vanaf vandaag werknemers te ontslaan bij Facebook, Instagram, Reality Labs en WhatsApp. Meta-medewerkers in Noord-Amerika werden per e-mail op de hoogte gebracht. per post op woensdagochtend van 4 tot 5 uur. PT. Buiten Noord-Amerika variëren de dienstregelingen van land tot land, en sommige landen worden niet beïnvloed.

Waarom kan het ons schelen? Naast de ontslagen betekent dit een verschuiving in de prioriteiten van Amazon en de toewijzing van middelen. Deze wijzigingen kunnen van invloed zijn op de advertentieomgeving op het Platform en op de tools, diensten en mogelijkheden die adverteerders ter beschikking staan. Bovendien is ontslagen worden nooit gemakkelijk. De hardhitters bij Amazon, Meta, Google en alle andere technologiebedrijven die moeilijke tijden doormaken, hebben waardevolle ervaring en expertise in de advertentie-industrie. We hopen dat hun inzichten en vaardigheden nuttig zullen zijn voor andere bedrijven die hun advertentieteams willen versterken. Het bericht dat de advertentieafdeling werd getroffen door de ontslagen bij Amazon verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten