YouTube werkt zijn contentbeleid voor eetstoornissen bij

Als reactie op de complexe relatie tussen psychische problemen en online inhoud, herziet YouTube zijn benadering van video’s met eetstoornissen. Hoewel YouTube al lang inhoud heeft verwijderd die eetstoornissen verheerlijkt of promoot, verbiedt het nu inhoud die het gedrag verbeeldt. Dergelijke inhoud kan video’s bevatten die ongeordend eetgedrag weergeven of beschrijven, zoals purgeren of ernstige caloriebeperking en gewichtspesten. YouTube merkt op dat het rekening zal houden met de context bij het evalueren van genuanceerde inhoud. Het doel van het bedrijf is om een ​​veilige ruimte te creëren voor gemeenschap, herstel en middelen om kijkers te blijven beschermen tegen mogelijke triggers. Lees hier meer over de beleidswijzigingen van YouTube.

Leeftijdsgrenzen en Crisis Resource Panels

Video’s die zich richten op eetstoornisgerelateerd gedrag dat door andere mensen kan worden geïmiteerd, zijn verboden. Video’s over eetstoornissen herstel of voldoende educatieve, documentaire, wetenschappelijke of artistieke context (EDSA) bieden, mogen op YouTube blijven staan. Voor deze video’s geldt echter een leeftijdsbeperking of een panel met crisisbronnen. Bepaalde inhoud heeft een leeftijdsbeperking en is niet beschikbaar voor kijkers onder de 18 jaar. YouTube’s benadering van leeftijdsbeperkingen voor video’s over eetstoornissen is ontwikkeld in overleg met externe experts.

Samenwerking met instellingen voor geestelijke gezondheidszorg

YouTube werkt samen met experts van organisaties zoals de National Eating Disorders Association (NEDA) om een ​​bestuurskader te creëren voor aan eetstoornissen gerelateerde content. Het raamwerk omvat het volgende:

  • Uitbreiding van de reikwijdte van de communityrichtlijnen van YouTube.
  • Leeftijdsbeperking van bepaalde video’s.
  • Panelen met crisisbronnen bevinden zich onder de video’s waarin eetstoornissen worden besproken.

Crisis Resource Groups bieden middelen en informatie van wereldwijde organisaties voor ondersteuning van de geestelijke gezondheidszorg. In verschillende landen verschijnen deze panelen bovenaan het scherm voor zoekopdrachten met betrekking tot eetstoornissen. Het bijgewerkte inhoudssysteem voor eetstoornissen is vanaf vandaag live en zal de komende weken worden uitgebreid.

samengevat

Het geüpdatete beleid en de functies van YouTube voor aan eetstoornissen gerelateerde content laten zien dat YouTube zich inzet voor het bevorderen van bewustzijn op het gebied van geestelijke gezondheid en het ondersteunen van mensen die herstellen. Door samen te werken met experts, leeftijdsbeperkingen op te leggen en hulpgroepen voor crisissituaties uit te breiden, zet YouTube belangrijke stappen om een ​​veilige en inclusieve online community te waarborgen. YouTube houdt de impact van deze wijzigingen nauwlettend in de gaten en streeft naar een evenwicht tussen het bieden van nuttige bronnen en het beschermen van kwetsbare kijkers. Thema afbeelding: rafastockbr/Shutterstock

Relevante berichten