Instagram staat nu maximaal 5 “links in bio” toe

Instagram staat nu maximaal 5 “links in bio” toe post thumbnail image

Instagram heeft een nieuwe functie geïntroduceerd die concurreert met Linktree, Beacons en andere aanbieders van “link-in-bio”-oplossingen, waardoor gebruikers maximaal vijf links aan hun profiel-bios kunnen toevoegen.

Hoe het werkt Deze functie leidt volgers naar een verscheidenheid aan inhoud, zoals online bedrijven, merken die ze promoten, goede doelen die ze ondersteunen, of zelfs profielen op concurrerende sociale platforms. Instagram heeft onthuld dat dit een functie is die ontwikkelaars echt wilden. Maar het benadrukt ook het onvermogen van het bedrijf om aan de vraag van de consument te voldoen, waardoor alternatieve oplossingen konden floreren.

Concurrentie met tools van derden. De opkomst van Linktree en soortgelijke diensten kan worden toegeschreven aan platformbeperkingen op Instagram en andere netwerken, waardoor gebruikers lange tijd niet meerdere links naar externe sites konden toevoegen uit angst voor een mogelijk verlies van gebruikersbetrokkenheid. Sociale-mediaplatforms houden er traditioneel van om gebruikers bij hun apps te houden in plaats van ze ergens anders naartoe te sturen.

Weer achter TikTok aanlopen. Instagram is niet het enige platform voor deze keuze; Momenteel staat TikTok alleen klikbare links toe in het BIOS van zakelijke accounts, waardoor het voor gewone gebruikers en ontwikkelaars moeilijk wordt om volgers om te leiden naar andere sites. Het besluit van Instagram om eindelijk in te gaan op de vraag naar meer toegang tot biolinks kan een reactie zijn op kritiek op de strengere beperkingen van TikTok. Door uitgebreide toegang tot links te bieden, kan Instagram makers naar zijn platform lokken. Het bedrijf benadrukt dat de mogelijkheid om meerdere links aan een profiel toe te voegen beschikbaar is voor alle accounts, inclusief zakelijke en ontwikkelaarsaccounts. Om deze functie te gebruiken, moeten gebruikers de opties Profiel bewerken, Links en Externe link toevoegen doorlopen en de links in de gewenste volgorde rangschikken.

Vroeg testen. Bij de eerste tests waren er geen problemen met het linken naar concurrerende platforms zoals TikTok of YouTube. Instagram biedt gebruikers ook de mogelijkheid om hun Facebook-profielen te koppelen met behulp van een speciale koppelingsoptie die een professioneel ogend rond Facebook-pictogram en begeleidende tekst weergeeft. Externe links hebben echter geen speciale aanpassingen, zoals kleine pictogrammen. Links openen niet in een apart browservenster, maar in de Instagram-applicatie zelf. Gebruikers die willen overschakelen naar hun ingebouwde browser, zoals Safari of Chrome, moeten op het menu met drie stippen bovenaan de pagina tikken en ‘openen in systeembrowser’ selecteren. Deze nieuwe functie werd aangekondigd in een kort bericht op het uitzendkanaal van Mark Zuckerberg, een relatief nieuwe functie waarmee ontwikkelaars berichten naar de hele gemeenschap kunnen sturen. In de aankondiging van Zuckerberg werd simpelweg opgemerkt dat ondersteuning voor meerdere links in een bio “waarschijnlijk een van de meest gevraagde functies was die we hebben gehad”.

Waarom kan het ons schelen? Met de nieuwe functie kunnen adverteerders en merken het verkeer naar hun websites, e-commerce winkels en andere online platforms vergroten. Met de mogelijkheid om meerdere links toe te voegen, kunnen bedrijven hun merk, producten en diensten effectiever promoten bij potentiële klanten en de betrokkenheid en conversies vergroten. Het bericht Instagram staat nu maximaal 5 “links in bio” toe verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten