Microsoft wil meer verkeer en inkomsten genereren voor uitgevers

“De waardepropositie die we in de toekomst voor uitgevers zien, is meer verkeer en klikken (niet minder) en ervoor zorgen dat uitgevers en partners meer geld verdienen.” Dit is wat Kya Sainsbury-Carter, de nieuwe vice-president van Microsoft Ads, zei in een interview gepubliceerd in The Wall Street Journal.

Waarom kan het ons schelen? Met de opkomst van AI-gespreksfuncties in het zoeken, maken uitgevers, makers van inhoud, merken en SEO’s zich zorgen over een verre toekomst met minder verkeer en inkomsten uit organisch zoeken. Bing heeft zijn visie besproken voor een bloeiend inhoudecosysteem in een door AI gegenereerde wereld (in tegenstelling tot Google), maar het valt nog te bezien of Microsoft in wezen winnaars zal kiezen.

“De toekomst van zoeken is een geïntegreerde ervaring.” Volgens Sainsbury-Carter is de toekomst zoeken + antwoorden + gesprekken + creatie. Ze herhaalde ook het advertentie-inkomstenmodel van Bing Chat op verschillende manieren terwijl we leren hoe het gedrag eruitziet.

Maar. De winst van Bing is tot nu toe bescheiden geweest. Zelfs toen Microsoft meer gebruikers naar Edge trok, verloor het potentiële Bing-gebruikers aan Google Zoeken. Dus hoewel het geweldig is dat Microsoft het heeft over het delen van advertentie-inkomsten, moet Bing zijn marktaandeel nog aanzienlijk vergroten.

Ik ben op zoek naar “relevante betrokkenheid”. Microsoft heeft advertenties in de chat sinds de nieuwe lancering van Bing. Aangezien Microsoft ook foto- en videoadvertenties test, blijft het zoeken naar een balans tussen advertentiebelasting en gebruikerservaring, aldus Kya Sainsbury-Carter:

  • “We hebben statistieken die op het hoogste niveau meten over hoe gebruikers omgaan met advertenties, zoals hoe snel ze erop klikken, wat aangeeft dat het niet relevant was of dat ze niet van plan waren erop te klikken.”

Lees het volledige WSJ-interview. Microsoft rekent op ChatGPT AI om zijn digitale advertentieactiviteiten te transformeren. Het bericht Microsoft wil meer verkeer genereren, inkomsten voor uitgevers verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten