Google plant een nieuwe zoekmachine terwijl het werkt aan nieuwe zoekfuncties voor Project Magi

Google werkt momenteel aan een “gloednieuwe zoekmachine” die nieuwe AI-technologie zou bevatten en tegelijkertijd nieuwe op AI gebaseerde functies zou toevoegen aan zijn huidige zoekmachine, genaamd Magi. “De nieuwe zoekmachine zou gebruikers een veel persoonlijkere ervaring bieden dan de huidige diensten van het bedrijf, door te proberen te anticiperen op de behoeften van gebruikers”, meldt de NY Times.

De nieuwe Google-zoekmachine

Volgens het rapport heeft Google een team van ontwerpers, ingenieurs en leidinggevenden belast met de ontwikkeling van deze nieuwe zoekmachine die “nieuwe AI-technologie naar telefoons en huizen over de hele wereld zou kunnen brengen”. De nieuwe zoekmachine van Google bevindt zich nog in de beginfase en er is geen tijdlijn voor wanneer deze zal worden vrijgegeven. Maar deze nieuwe poging “toont de ambities van Google om de zoekervaring opnieuw uit te vinden.” De nieuwe zoekmachine zal “leren wat gebruikers willen weten op basis van waar ze naar zoeken”. Het zou ook “lijsten bieden van vooraf geselecteerde eigendommen voor aankoop, informatie voor onderzoek en andere informatie.” Hoewel iedereen spraakzamer is, alsof hij met een persoon praat. in 2009 Google probeerde zoekresultaten zeer gepersonaliseerd te maken, terwijl ze eigenlijk zeiden dat alle zoekresultaten voor alle gebruikers gepersonaliseerd waren. Maar tien jaar later gaf Google toe dat personalisatie zoekers niet hielp. Personalisatie bij het zoeken was zeer beperkt en nam aanzienlijk af, ongeacht de directe eerdere zoekopdracht en enige lokalisatie op basis van de locatie van de gebruiker. Het was misschien een privacyspel, maar we bevinden ons in een wereld waarin het er nu naar uitziet dat Google marktaandeel verliest aan Microsoft Bing en andere spelers.

Project Magie

Terwijl Google een geheel nieuwe zoekmachine bouwt, werkt een team van meer dan 160 Googlers de klok rond om nieuwe functies toe te voegen aan de bestaande Google-zoekfunctie. Volgens deze rapporten heeft dit project de codenaam Magi en zou het al volgende maand voor sommige gebruikers kunnen worden vrijgegeven. Het rapport zei dat de magie zoekers in staat zou stellen transacties te voltooien, zoals het kopen van schoenen of het boeken van vluchten. Hierdoor zouden zoekers financiële transacties kunnen doen en tegelijkertijd de bestaande zoekadvertenties kunnen opnemen waarmee Google Search tegenwoordig enorme winsten genereert. Door deze wijzigingen kunnen zoekers mogelijk vragen beantwoorden over “softwarecodering en code schrijven op basis van gebruikersverzoeken”. “Volgens het document kan Google een advertentie plaatsen onder de antwoorden van de computercode”, aldus het rapport.

Andere Google-projecten

Google levert ook andere inspanningen, waaronder:

  • Google Earth-kaarttechnologie met kunstmatige intelligentie en muziek zoeken door middel van een gesprek met een chatbot.
  • GIFI zou AI gebruiken om afbeeldingen te genereren in Google-afbeeldingsresultaten.
  • Tivoli Tutor zou gebruikers een nieuwe taal leren door middel van open AI-tekstgesprekken.
  • Met Searchalong kunnen gebruikers vragen stellen aan een chatbot terwijl ze op internet surfen via de Google Chrome-browser.

Google-woordvoerster Lara Levin vertelde de New York Times dat “niet elke brainstormset of elk productidee tot een lancering leidt, maar zoals we al eerder zeiden, we zijn verheugd om nieuwe AI-functies te verkennen. We zullen binnenkort meer informatie delen. Een Google-woordvoerder zei dat het bedrijf zijn zoekmachine voortdurend verbetert om partners meer redenen te geven om voor Google te kiezen, en Android-telefoonfabrikanten zijn vrij om technologie van verschillende bedrijven te gebruiken om hun gebruikerservaring te verbeteren, meldde de Times.

Waarom kan het ons schelen?

Het was interessant om te zien hoe snel Google verandert en reageert op OpenAI en Microsoft. Zoeken verandert ongelooflijk snel en het zal interessant zijn om te zien hoe zoekadvertenties, SEO en andere vormen van marketing de komende maanden veranderen. Houd ons in de gaten, we zullen u op de hoogte houden van deze wijzigingen. De post Google plant nieuwe zoekmachine, werkt aan nieuwe zoekfuncties onder Project Magi verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten