Vereenvoudiging van de presentatie van video in de zoekresultaten van Google

Vereenvoudiging van de presentatie van video in de zoekresultaten van Google post thumbnail image

in 2023 Donderdag 13 april

Vandaag brengen we een wijziging aan om videothumbnails alleen weer te geven naast de zoekresultaten van Google wanneer de video de hoofdinhoud van de pagina is. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers om te begrijpen wat ze kunnen verwachten als ze de pagina bezoeken.

Voorheen gaven we videothumbnails op twee verschillende manieren weer. Op pagina’s waar de video de belangrijkste inhoud van de pagina was, verscheen deze bovenaan de lijst:

Video resultaat in Google zoeken

Dit blijft ongewijzigd. Het andere formaat was voor wanneer de video op de pagina staat, maar niet het hoofdelement van de pagina. In dit geval verscheen de miniatuur onder de lijst:

Videominiatuur met tekstresultaat

Dit tweede formaat verdwijnt. In experimenten had deze wijziging een minimale impact op de algehele betrokkenheid van uitgevers.

De videominiatuur wordt niet meer weergegeven in tekstresultaten op pagina's waarop de video niet het hoofdelement van de pagina is.

Deze wijziging is van invloed op videostatistieken in de zoekresultaten activiteiten rapport Zoekconsole. Er zullen aantekeningen zijn video-indexeringsrapport En rapport over videoverbeteringen.

Zie voor meer informatie over best practices voor het indexeren van video’s videogids met beste praktijken. Als je vragen hebt, stel ze gerust op onze website Zoekcentrum Help-communitywaar je in gesprek kunt gaan met gelijkgestemde experts.

Relevante berichten