Hoe u inzichten uit het vertoningspercentage kunt halen om uw PPC-prestaties te verbeteren

Hoe u inzichten uit het vertoningspercentage kunt halen om uw PPC-prestaties te verbeteren post thumbnail image
Zoekmarketeers hebben veel statistieken tot hun beschikking. Het kan moeilijk zijn om precies te weten hoe te reageren wanneer we al deze statistieken tegelijk analyseren. Ik promoot statistieken voor het vertoningspercentage om zinvolle optimalisatie van betaalde zoekcampagnes te bepalen. Inzichten komen niet noodzakelijkerwijs uit het vertoningspercentage zelf, maar uit het vertoningspercentage dat verloren is gegaan door ranking of budget. In dit artikel bespreken we:
 • Wat elke statistiek betekent.
 • Tips voor het berekenen van deze statistiek in een spreadsheet.
 • Hoe actie te ondernemen op basis van analyseresultaten.
Dit is wat elke statistiek betekent:
 • Weergavegedeelte (PD): het percentage vertoningen dat uw advertenties ontvangen in vergelijking met het totale aantal vertoningen dat uw advertenties zouden kunnen ontvangen.
 • Aandeel verloren vertoningen vanwege budget: Het percentage vertoningen dat uw advertentie zou hebben ontvangen als u een onbeperkt budget had.
 • Aandeel verloren vertoningen als gevolg van ranking: Het percentage vertoningen dat uw advertentie zou hebben ontvangen als de advertentie het hoogst was gerangschikt.
Optimalisatie opties Hoewel dit voor de hand liggend lijkt, moet u er rekening mee houden dat de som van deze drie statistieken 100% is. Dit is belangrijk omdat het kan helpen bij het bepalen van de potentiële impact van verschillende optimalisaties. Als de ene beduidend hoger is dan de andere, weet je waar je je energie in moet steken.

Het aandeel vertoningen op schaal berekenen

Als je bekend bent met mijn inhoud, weet je waarschijnlijk dat ik mijn tijd op activeringsplatforms heb ingekort en mijn energie heb gericht op het kraken van de cijfers. (Verrassing, verrassing!) Het is niet anders met de statistiek voor het vertoningspercentage. Als u begrijpt dat deze drie statistieken optellen tot 100%, beschikt u ook over de tools die u nodig hebt om uw berekeningen voor het vertoningspercentage samen te vatten. Het is gewoon een wiskundige formule die we kunnen repliceren in een spreadsheet met behulp van basisberekeningen. Voordat ik inga op de technische details, zal ik erop wijzen dat het gebruik van filters op een platform altijd de bron van waarheid moet zijn, vooral als u vaak het beruchte “<10%" vertoningsaandeel in uw account ziet. De volgende informatie is bedoeld om wiskundig verantwoorde schattingen te geven en uw analytische vaardigheden te verbeteren, vooral wanneer u met grote hoeveelheden gegevens werkt. Volg altijd wat u op het platform ziet als u communiceert naar uw stakeholders. Wanneer ik zie "<10 %“, pirmiausia bandau iš 1 atimti prarastų parodymų dalį (reitingą) ir prarastą parodymų dalį (biudžetą). Jei kuri nors iš šių metrikų rodoma kaip „>90%”, gebruik ik de aanname. 5 procent Als u een schatting van 5% opneemt, brengt dit natuurlijk een klein nauwkeurigheidsrisico met zich mee. De eerste stap is het berekenen van wat ik de “Universe of Impressions” of UoI noem, wat staat voor Total Potential Impressions. (Ik weet niet zeker of deze statistiek een officiële naam heeft.) Aangezien we weten hoeveel vertoningen onze campagne heeft gegenereerd en het vertoningspercentage een deel van alle mogelijke vertoningen vertegenwoordigt, kunnen we het aantal vertoningen eenvoudig delen door het vertoningspercentage. van alle mogelijke vertoningen of UoI. Aandeel van prestaties en berekening van UoI Nu we het totale aantal vertoningen kennen, kunnen we de geschatte vertoningen berekenen die we hebben verloren als gevolg van budgetbeperkingen door de UoI te vermenigvuldigen met de verloren IS (budget). We herhalen dezelfde berekening met behulp van verloren vertoningsfractie (positie) om het geschatte aantal vertoningen te berekenen dat we verliezen als gevolg van een slechte positie in veilingen. Ik heb deze stappen gecombineerd in de volgende schermafbeelding. IS verloor zijn budget en IS verloor zijn rating U kunt uw berekeningen altijd controleren door vertoningen, geschatte verloren vertoningen (budget) en geschatte verloren vertoningen (ranking) op te tellen en ze te vergelijken met UoI. Als je wiskunde correct is, zouden ze identiek moeten zijn. IS budget en rang verloren - berekeningscontroles De laatste stap is het maken van een draaitabel met berekende velden die de drie statistieken voor het vertoningspercentage vertegenwoordigen met behulp van de eerder opgegeven kolomnamen.
 • Geschat aandeel van vertoningen:
  • [Impr.] / [Est. UoI]
 • Geschat aandeel verloren vertoningen vanwege budget:
  • [Est. Impr. Lost (Budget)] / [Est. UoI]
 • Geschatte hoeveelheid verloren vertoningen als gevolg van positiebepaling:
  • [Est. Impr. Lost (Rank)] / [Est. UoI]
Met deze aanpak kunt u nu de draaitabel aanpassen en een dynamische berekening van het vertoningspercentage bekijken op basis van de meegeleverde filters en invoer. Om dit te illustreren, heb ik uitgelichte campagnetotalen over twee weken opgenomen. Voel je vrij om de screenshots hierboven te gebruiken om mijn wiskunde te controleren. Est IS overzichtstabel Als u deze tips nuttig vindt, raad ik u aan mijn vorige artikel over Excel PivotTable Best Practices for Search Marketeers te lezen. Ontvang de dagelijkse nieuwsbriefzoekopdracht die marketeers vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’);

Optimaliseren op basis van inzichten in het vertoningspercentage

Nu u alle cijfers hebt uitgevoerd, is het tijd om uw analyse om te zetten in actie. U weet wat het beste is voor uw bedrijf en we hebben veel manieren om te optimaliseren. Optimaliseren met vertoningsaandeel Ik heb geprobeerd samen te vatten hoe ik optimaliseer op basis van statistieken voor het vertoningspercentage. Maar in werkelijkheid vervagen de lijnen tussen deze vakken. U kunt bijvoorbeeld uw biedingen verhogen om het scenario rechtsonder te verbeteren (hoog percentage verloren vertoningen voor positie en hoog percentage verloren vertoningen voor budget). Een advies dat ik u zou willen aanraden om in uw campagnes te implementeren, is om u te concentreren op het verminderen van de hoeveelheid verloren vertoningen ten opzichte van het budget, zelfs als dat betekent dat de verloren vertoningen van budget naar rang moeten worden verplaatst. De meeste adverteerders kunnen er niet op magische wijze voor zorgen dat budget het probleem “Lost on Budget” lijkt op te lossen. Dit soort denken zal over het algemeen leiden tot betere prestaties, aangezien het verplaatsen van verloren PD van budget naar rang waarschijnlijk betekent dat u campagnes doodt of uw budget “prikt”. Tot slot zijn hier enkele van mijn favoriete manieren om het bereik van uw campagnes te beperken als die optimalisatie het meest logisch is:
 • Ontslag van de dag.
 • Trefwoord pauzeert.
 • Op segmenten gebaseerde weigeringen. (Doelgroepen, geografische gebieden, apparaten… noem maar op!)
 • Uitsluitingszoekwoorden.
Als we ons richten op het verbeteren van kwaliteitsscores, probeer ik dit meestal op de volgende manieren te bereiken:
 • Advertentietekst wordt bijgewerkt.
 • Het verhogen van het aantal gebruikte extensies.
 • Uitsluitingszoekwoorden.
 • Bestemmingspagina testen.
Houd er rekening mee dat er andere statistieken voor het vertoningspercentage zijn, zoals vertoningen bovenaan en vertoningen helemaal bovenaan. Het goede nieuws is dat de berekeningen in dit artikel ook van toepassing zijn op deze statistieken. Deze kunnen worden gebruikt met algemene IS-statistieken om meer zinvolle inzichten te genereren. Het bericht Hoe u inzichten in het vertoningspercentage kunt krijgen om de PPC-prestaties te verbeteren verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten