Volgens het webspamrapport van Google vangt SpamBrain dit jaar vijf keer meer spam op

Google heeft zijn 2022 aangekondigd Web Spam Report en verklaarde dat SpamBrain in staat was om vijf keer zoveel spamsites te bereiken in vergelijking met 2021 en 200 keer meer dan toen het voor het eerst werd gelanceerd, waardoor 99% van de bezoeken van Google-zoekopdrachten spamvrij was. aangekondigd

Verbeteringen in spamdetectie. Google zei dat het SpamBrain heeft verbeterd om beledigende links, spam-hacks en meer te bestrijden. Bijvoorbeeld toen 2022 werd uitgebracht. December. link spam-update wat een SpamBrain-update was om spamlinks te detecteren en te neutraliseren. Google zei dat ze dankzij deze update 50 keer meer link-spamming-sites konden detecteren in vergelijking met 2021. Juli. Daarnaast was de detectie en verwijdering van gehackte spam tien keer beter dan voorheen. Google detecteert spam ook sneller omdat SpamBrain nu spam kan detecteren tijdens het crawlproces in plaats van nadat het de gecrawlde pagina’s heeft geïndexeerd en verwerkt.

Waarom kan het ons schelen? Minder spam in Google-zoekopdrachten betekent dat sites van hogere kwaliteit worden gerangschikt en een eerlijker speelveld voor SEO’s, site-eigenaren en makers van inhoud. Is het perfect? Nee. Google blijft echter proberen de detectie en methoden van zoekspam te verbeteren. Google’s Web Spam Report beweert dat SpamBrain dit jaar vijf keer meer spam heeft opgevangen, met Search Engine Land als eerste.

Relevante berichten