De Google Ads API verwijdert advertentiegroep- en zoekwoordvoorspellingen

Google zal de functies ‘Zoekwoordplan advertentiegroepvoorspellingen’ en ‘Zoekwoordplan zoekwoordvoorspellingen’ verwijderen. Deze wijziging gaat in 2023 in. 1 juni

Wijzigingen in de query GenerateForecast Metrics. Vanaf 1 juni “Generate Forecast Metrics Query” blijft de methode voor het ophalen van prognosegegevens gebruiken. De componenten Prognose voor advertentiegroep zoekwoordplan en Zoekwoordprognose voor zoekwoordplan worden echter niet meer ingevuld en leveren lege resultaten op. Aan de andere kant zal de campagneprognose van het zoekwoordplan werken en terugkeren zoals normaal.

Programma’s bijwerken. Als uw programma’s afhankelijk zijn van de functie ‘Voorspellingen advertentiegroep zoekwoordplan’ of ‘Zoekwoordvoorspellingen zoekwoordplan’, is het belangrijk deze bij te werken om toekomstige wijzigingen weer te geven. Zorg ervoor dat uw toepassingen zijn voorbereid om lege antwoorden van deze componenten te verwerken.

Verwijzing en middelen. Google moedigt u aan om zo snel mogelijk te beginnen met het updaten van apps om een ​​soepele overgang te garanderen. Zie voor instructies over hoe u de campagneprognose van het zoekwoordplan effectief kunt gebruiken Google Ads API-documentatie.

Waarom kan het ons schelen? Als adverteerders of uitgevers deze functies in hun apps gebruiken, moeten ze hun systemen bijwerken om ervoor te zorgen dat ze blijven functioneren. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot verstoringen of onnauwkeurigheden in hun prognoses en beheer van advertentieprestaties. Het bericht Google Ads API verwijdert advertentiegroep- en zoekwoordvoorspellingen verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten