Het voorkomen van staging-sites van Google On en onbedoelde indexering

De nieuwste aflevering van de Google Search Off The Record-podcast bespreekt de uitdagingen van het lanceren van websites en het voorkomen dat onderbrekingen worden geïndexeerd door zoekmachines. Idealiter zouden staging-sites die worden gebruikt voor testen en ontwikkelen niet moeten worden geïndexeerd, en Google legt de nadruk op wachtwoordbeveiliging als een manier om onbedoelde indexering te voorkomen. Gastheren John Mueller, Gary Illyes en Lizzy Sassman verdiepen zich in de betekenis van het indrukken van de startknop op verschillende platforms en hoe website-lanceringen en overdrachten zijn verbonden. De discussie benadrukt het belang van het balanceren van het lanceren van een groot aantal pagina’s, het onderhouden van hoogwaardige inhoud en het kiezen van de juiste domeinnaam voor merk- en zichtbaarheidsdoeleinden. Hier zijn de beste podcasts van Google over het bouwen en lanceren van websites.

Onopzettelijke lekken en het belang van DNS-instellingen

Mueller en Illyes bespreken hoe staging-sites voor zoekmachines kunnen worden verborgen en delen anekdotes over onbedoelde lekken uit het verleden van Google. Ze praten over de lancering van het Google Search Status Dashboard en strategieën om het verborgen te houden tot de officiële release. Illyes zegt dat ze “gewoon niets hebben gedaan” om het dashboard geheim te houden voordat het aan iedereen werd aangekondigd. Het leeft al een paar maanden en niemand heeft het opgemerkt omdat er geen verwijzing naar is. Illyes zegt: “Als je ergens niet voor online bent, is het heel moeilijk om het te zien of je vermeldt het nergens, en dat hebben we gedaan. Het wordt nergens genoemd, niet gespecificeerd, niet te vinden in willekeurige JavaScript-bestanden. En trouwens, dit is nog een reden om geen JavaScript te gebruiken. En het werkte gewoon, het was riskant, zou ik zeggen. Sassman voegt eraan toe dat er geen sitemap was voor het nieuwe dashboard van Google, waardoor het nog moeilijker te vinden was. De lezing gaat ook in op de belangrijke rol van DNS-instellingen en het verschil tussen het gebruik van een subdomein en een nieuw domein. Ondanks de risico’s die aan hun lanceringsstrategie zijn verbonden, zijn de gastheren het erover eens dat de mogelijke gevolgen minimaal waren.
afhaal: Een haalbare maar riskante manier om te voorkomen dat een staging-site lekt, is door er nergens naar te verwijzen of ernaar te linken.

Andere manieren om tussenstops te blokkeren

Illyes legt uit dat een robots.txt-bestand meestal voldoende is om te voorkomen dat zoekmachines staging-sites doorzoeken. Op de vraag naar alternatieve methoden om een ​​website te verbergen voordat deze wordt gelanceerd, stelt Illyes voor om de noindex-tag op elke pagina te gebruiken. U kunt ook wachtwoordbeveiliging of IP-whitelists gebruiken. Dit leidde tot het verhaal van Mueller over het gebruik van statische IP-adressen om toegang te krijgen tot de server, wat resulteerde in het verlies van toegang toen het IP-adres veranderde.

Het lanceren van websites met een groot aantal pagina’s en het kiezen van domeinnamen

De discussie gaat over het uitvoeren van vele pagina’s tegelijk en het belang van het kiezen van de juiste domeinnaam. Illyes is van mening dat als de server voldoende resources heeft, het geen probleem zou moeten zijn om 7.000 artikelen tegelijk te draaien, hoewel kwaliteitsborging moeilijk kan zijn. Bij de bespreking van de mogelijkheid om een ​​miljoen pagina’s tegelijk te publiceren, ligt de nadruk op kwaliteit boven kwantiteit. Hosts bespreken ook het gebruik van gratis hostingproviders versus aangepaste domeinnamen. Illyes zegt dat de keuze afhangt van zakelijke behoeften en merkdoelen, en aangepaste domeinnamen zijn geschikter voor een langdurige online aanwezigheid. Luister naar de volledige podcast voor meer inzichten van het Google Search Communications-team.
Uitgelichte afbeelding: satitarios/Shutterstock
Bron: Zoek buiten het record

Relevante berichten