Google-CEO Sundar Pichai vertelt over Bard en de toekomst van zoeken

In een recente aflevering van de New York Times-podcast, Hard Fork, spraken presentatoren Kevin Roose en Casey Newton met Google-CEO Sundar Pichai om de nieuwste AI-chatbot van het bedrijf, Bard, en de mogelijke impact ervan op het digitale landschap te bespreken. Het gesprek ging over een breed scala aan onderwerpen, waaronder AI-beveiligingskwesties, de toekomst van zoeken en de race om geavanceerde AI-technologieën te ontwikkelen. Dit artikel vat de belangrijkste punten van hun discussie samen.

Het lanceren van de bard

Pichai vertelde dat Bard, een lichtgewicht versie van Google’s AI-model LaMDA, is uitgebracht om gebruikersfeedback te verzamelen en vertrouwen op te bouwen. Hoewel de reactie van het publiek enigszins gematigd was, verzekerde Pichai de luisteraars dat er binnenkort een capabelere versie van de bard zou verschijnen. Generatieve AI-tools zoals Bard en LaMDA zullen naar verwachting krachtige persoonlijke assistenten worden in het dagelijks leven van mensen. Pichai vertelde over zijn ervaring met LaMDA en beschreef boeiende en antropomorfe gesprekken met het AI-model.

Bard integreren met Gmail.

Bard wordt getest op Gmail met een beperkt aantal vertrouwde gebruikers. Pichai bevestigt: “Je kunt gek worden als je nadenkt over alle mogelijkheden, want dit zijn zeer, zeer krachtige technologieën. Op dit moment denk ik dat sommige van deze Gmail-functies nu beschikbaar zijn voor vertrouwde testers — een beperkt aantal vertrouwde testers.

AI-chatbots en traditionele zoekopdrachten

Gevraagd naar de verschillen tussen AI-chatbots en traditionele zoekopdrachten, legde Pichai uit dat de technologie de mogelijkheden uitbreidt en dat gebruikers hun gedrag waarschijnlijk zullen aanpassen op basis van wat AI-modellen kunnen doen. Het voorziet in een heen en weer proces met gebruikers om AI-modellen te verfijnen en te verfijnen.

De AI-race en rivaal OpenAI

Pichai erkende dat hoewel Google op de hoogte was van de voortgang van OpenAI en de mogelijkheden van het team, de acceptatie door gebruikers van ChatGPT verrassend was. Hij prees OpenAI voor het uitbrengen van ChatGPT, omdat het het publiek in staat stelt zich aan te passen aan de technologie en deze te begrijpen.

Een oplossing voor de zoekuitdaging van Microsoft

In reactie op de opmerkingen van Satya Nadella, CEO van Microsoft, over uitdagingen in Google Zoeken, benadrukte Pichai dat Google al jaren kunstmatige intelligentie integreert in zoeken om een ​​hoogwaardige en betrouwbare gebruikerservaring te garanderen. Pichai zegt: “Ik zou zeggen dat we kunstmatige intelligentie al heel, heel lang in de zoektocht gebruiken. Toen we hier transformatoren bouwden, was een van de eerste use-cases voor Transformer geboren, en toen MUM. Dus namen we letterlijk transformatormodellen om ons te helpen de taal beter te begrijpen en dieper te zoeken. En het was jarenlang een van onze grootste kwaliteitsevenementen. Dus ik denk dat we AI al heel lang in de zoektocht hebben gebracht. Met LLM bieden we de mogelijkheid om ze dieper in de zoektocht te brengen, en dat zullen we ook doen. Maar mensen komen zoeken omdat ze erop vertrouwen dat ze de juiste informatie krijgen.

De urgentie om te innoveren met LLM en generatieve AI

Pichai ontkende dat Google een “code rood” had afgegeven. Hij bevestigde echter dat hij teams aanmoedigt om snel te handelen en middelen te gebruiken om te innoveren rond grote taalmodellen (LLM) en generatieve AI. Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin blijven actief als bestuursleden en zijn enthousiast over de mogelijkheden van AI. Pichai zegt: “Ik lach omdat ik in de eerste plaats geen code rood heb afgegeven… Voor de duidelijkheid, er zijn mensen die waarschijnlijk e-mails hebben gestuurd. letters dat er code rood is. Dus ik ga niet in discussie – ik zeg alleen, heb ik code rood afgegeven? Nee.”

Evenwicht tussen innovatie en verantwoordelijkheid

Pichai ging in op de zorgen over de risico’s en potentiële gevaren van de ontwikkeling van AI en benadrukte dat Google gedurfd maar verantwoordelijk wil zijn. Hij wees naar Bard als voorbeeld en legde uit dat ze hem nog niet aan hun meest capabele modellen hebben toegevoegd en van plan zijn dit opzettelijk te doen. Pichai benadrukte het belang van het vinden van een balans tussen innovatie en verantwoordelijkheid.

De impact van AI op banen en het uitgeversecosysteem

Pichai erkende dat nieuwe technologieën zoals AI aanpassing in de samenleving en mogelijke koerscorrecties vereisen, ook op de arbeidsmarkt. Hij ziet een toekomst voor zich waarin AI programmeren leuker en toegankelijker maakt, net zoals technologie gebieden als podcasting heeft gedemocratiseerd. Sprekend over de potentiële impact van AI-chatbots op webuitgevers, verzekerde Pichai het publiek dat Google vastbesloten is om samen te werken met het ecosysteem van uitgevers en doordachte vooruitgang te boeken op dit gebied. Pichai zegt: “Een van de redenen waarom we zo voorzichtig zijn met zaken als Bard, is onder andere dat we betrokken willen zijn bij het ecosysteem van uitgevers, niet veronderstellen hoe het moet. Zo zie je hoe we ook daar bewust verbeteringen aanbrengen.

De toekomst van Google Zoeken

Bij het bespreken van de toekomst van Google Zoeken, werd gesuggereerd dat de zoekbalk een meer opdrachtregelachtige interface zou kunnen worden voor gebruikers om verschillende taken uit te voeren. Pichai legde uit dat Google ernaar streeft gebruikers te helpen op een manier die ze begrijpen, zonder de beste oplossing te zijn voor elke interactie. Hij zegt: “Ik denk dat ik voorzichtig wil zijn waar Google altijd is geweest om u te helpen op een manier die voor u logisch is. We hebben nooit aan onszelf gedacht als iets waarvan we willen dat mensen communiceren. Dus hoewel ik denk dat er veel mogelijkheden zijn, is het belangrijk voor mij om het zo te doen dat gebruikers veel dingen gebruiken, en we willen hen helpen dingen te doen op een manier die voor hen logisch is.

samengevat

Een interview met Sundar Pichai leverde waardevolle inzichten op over de toekomst van AI-chatbots, zoeken en het digitale landschap. Pichai’s voorzichtige maar ambitieuze benadering van AI-ontwikkeling weerspiegelt de inzet van Google om snelle innovatie in evenwicht te brengen met verantwoorde implementatie. Nu taalmodellen in opkomst zijn, benadrukt Pichai het belang van waakzaamheid en samenwerking met de industrie om ervoor te zorgen dat AI-ontwikkeling de samenleving ten goede komt. De onthulling dat Bard op het punt staat te worden bijgewerkt, heeft ons allemaal nieuwsgierig gemaakt naar hoe de mogelijkheden van de AI-chatbot zullen evolueren.
Uitgelichte afbeelding: JRdes/Shutterstock
Bron: De New York Times

Relevante berichten