Met Google Analytics 4 kunt u nu gebeurtenissen wijzigen en maken met behulp van reguliere expressies

Met Google Analytics 4 kunt u nu gebeurtenissen wijzigen en maken met behulp van reguliere expressies post thumbnail image

Google Analytics 4 ondersteunt nu het maken en/of wijzigen van gebeurtenissen met behulp van reguliere expressies, een reguliere expressie. Dit kan u helpen om bestemmingen en gebeurtenisdoelen meer programmatisch te migreren van Universal Analytics naar Google Analytics 4.

Meer informatie. Google zei dat je met de nieuwe functie en opties conversies kunt definiëren met behulp van reguliere expressies (regex) voor webdatastreams. Wees voorzichtig met de regex, het kan technisch worden en is erg kieskeurig.

Waarom kan het ons schelen? Nu de GA4-migratiedeadline van UA3 nadert, nu nog 87 dagen verwijderd, haasten sommigen zich om niet alleen naar GA4 te migreren, maar om al hun doelen en evenementen te migreren. Dit kan sommigen van jullie helpen bij de overgang, omdat de regex een bijzonder efficiënte manier kan zijn om oude gebeurtenissen met elkaar te verzoenen en ze op een meer programmatische manier te migreren.

Hoe het werkt Google heeft uitgelegd dat u deze praktische tips kunt volgen om te voorkomen dat u onjuist opgemaakte reguliere expressies gebruikt die de prestaties van uw site kunnen beïnvloeden:

  • Gebruik waar mogelijk andere operatoren (zoals exact match is) voordat u de reguliere expressie gebruikt.
  • Test uw reguliere expressie tegen de verwachte invoer en zorg ervoor dat deze doet wat u verwacht.
  • Als hoofdlettergevoeligheid belangrijk is, geeft u uw reguliere expressie op als hoofdlettergevoelig. Gebruik een optie die niet zegt “(hoofdlettergevoelig)”.

Google merkt op dat je oneindige of geneste iteraties moet vermijden, waarbij de matchtijden exponentieel kunnen toenemen. Zorg er ook voor dat u een maximaal aantal verwachte herhalingen instelt.

Hoe het eruit ziet. Hier is een screenshot van deze interface voor het gebruik van reguliere expressies:

Het bericht Met Google Analytics 4 kunt u nu gebeurtenissen wijzigen en maken met behulp van reguliere expressies verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten