Google Analytics introduceert ondersteuning voor het maken van Regex-gebeurtenissen

U kunt nu gebeurtenissen in Google Analytics 4 (GA4) wijzigen en maken met behulp van reguliere expressies (regex). Deze update is een welkome aanvulling op Google Analytics, aangezien ondersteuning voor reguliere expressies voorheen niet beschikbaar was voor deze taken. Het gebruik van een reguliere expressie om gebeurtenissen te genereren in GA4 biedt verschillende voordelen ten opzichte van de standaardmethode, met name op de volgende gebieden:

  • Flexibiliteit: Met Regex kunt u meerdere variaties van een gebeurtenisnaam of -voorwaarde matchen met een enkele uitdrukking. U kunt bijvoorbeeld een reguliere expressie gebruiken om één gebeurtenis te genereren voor alle formulierinzendingen door verschillende ID’s aan één enkele expressie te koppelen.
  • Nauwkeurigheid: Regex biedt meer precisie bij het targeten van specifieke gebeurtenisnamen of voorwaarden, zodat u hun tracking en filtering kunt verfijnen.
  • Efficiëntie: Het gebruik van een reguliere expressie is efficiënter dan het handmatig maken van afzonderlijke gebeurtenissen, wat tijdrovend en omslachtig is bij het afhandelen van veel vergelijkbare sjabloon- of eigenschapgebeurtenissen.

Praktische tips voor het gebruik van regex in Google Analytics

Google raadt de volgende praktische tips aan om te voorkomen dat een onjuist opgemaakte reguliere expressie de prestaties van uw site beïnvloedt:

  • Gebruik indien mogelijk alternatieve operatoren zoals exacte overeenkomsten of is in plaats van een reguliere expressie.
  • Test uw reguliere expressie tegen verwachte invoer om exacte overeenkomsten te garanderen.
  • Als hoofdlettergevoeligheid van cruciaal belang is, specificeert u uw reguliere expressie als hoofdlettergevoelig en vermijdt u de optie “(negeer hoofdletters en kleine letters)”.

Prestatieproblemen vermijden

Google Analytics 4 voert regels voor het maken en wijzigen van gebeurtenissen rechtstreeks in de browser uit. Daarom kunnen bepaalde soorten ongeldige reguliere expressies de prestaties van de website verminderen. Een complexe of slecht geschreven reguliere expressie kan in sommige browsers ernstige problemen veroorzaken, met website- of computercrashes tot gevolg. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door een reguliere expressie in uw regel of door de tekenreeksen waarmee de regel overeenkomt.

Een catastrofale retraite vermijden

Implementaties van JavaScript-reguliere expressies in browsers gebruiken backtracing om tekenreeksen te evalueren aan de hand van reguliere expressies en om alle mogelijke uitvoeringspaden te verkennen. Gebruik geen oneindige of geneste herhalingen om catastrofale backtracking te voorkomen. Stel in plaats daarvan een maximum aantal verwachte herhalingen in.

samengevat

De toevoeging van ondersteuning voor reguliere expressies voor het maken en wijzigen van gebeurtenissen in Google Analytics biedt meer flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden. Hoewel de leercurve steiler kan zijn, kan het beheersen van de reguliere expressie het beheer van gebeurtenissen verbeteren en diepere inzichten bieden in het gedrag van gebruikers en de prestaties van de site. Zoals altijd is het belangrijk om de best practices van Google te volgen, zoals beschreven op de nieuwe Help-pagina.
Uitgelichte afbeelding: één foto/Shutterstock.

Relevante berichten