De nieuwe Bing trekt nieuwe Edge-gebruikers aan die Google Zoeken gebruiken

De nieuwe Bing trekt nieuwe Edge-gebruikers aan die Google Zoeken gebruiken post thumbnail image

Mensen die zich haastten om Microsoft’s Edge-browser te downloaden om de nieuwe Bing Chat-ervaring uit te proberen – ironisch genoeg – gebruikten uiteindelijk Google Search in Edge, volgens nieuwe gegevens van het SEO-platform BrightEdge van het bedrijf.

Waarom kan het ons schelen? We houden alle gegevens nauwlettend in de gaten die erop wijzen dat New Bing de enorme zoekvoorsprong van Google begint weg te werken. Wat we hier zien, is meer bewijs dat Microsoft meer verkeer naar websites leidt – ze doen het met Edge, niet met Bing.

Wat blijkt uit de gegevens. Vanaf 2023 Sinds het begin van het jaar heeft Google redelijk consistent meer dan 3 miljoen gebruikers verzonden. website bezoeken. Echter vanaf ongeveer 19 februari. het Google-verkeer van de Edge-browser is aanzienlijk gegroeid. Dat aantal groeide op 12 maart tot ongeveer 3,7 miljoen bezoeken.

Vergelijking van Google-sitebezoeken op Edge en Bing op Edge.

Ondertussen is het verkeer van Bing in Edge ook licht gestegen sinds het begin van het jaar (van iets meer dan 5 miljoen naar ongeveer 5,5 miljoen in de week van 12 maart), maar de gegevens lijken erop te wijzen dat Google meer verkeer begon te krijgen. Edge, minder kwam van Bing in Edge. Voor zijn analyse onderzocht BrightEdge meer dan 600.000 miljoen websitebezoeken in alle grote industrieën, waarbij Amerikaans verkeer van Google en Bing per browser (Chrome en Edge) werd vergeleken.

Google krijgt de overhand. Meer dan 1 miljoen mensen hebben zich in februari aangemeld om de nieuwe Bing in de eerste 48 uur te proberen, maar kwamen uiteindelijk wekenlang op wachtlijsten te staan. Dus al die mensen die Edge hebben gedownload, zitten ermee vast. Maar als het ging om zoeken in plaats van Bing te gebruiken, wendden velen zich tot Google Zoeken in Edge. Een grote vraag die we over een paar maanden beter kunnen beantwoorden, is of het beperken van GPT-4-integratie tot Bing Chat tot de Edge-browser een gemiste kans was. Zulke gegevens hebben we gewoon nog niet. “Het is nog te vroeg om te voorspellen hoe Google en Bing zullen evolueren en of er een significante verschuiving in marktdominantie zal plaatsvinden”, zegt Lemuel Park, oprichter en CTO van BrightEdge. “Maar de populariteit van Bing zal zeker groeien naarmate meer mensen experimenteren met de nieuwe mogelijkheden.”

Meer gegevens. De nieuwe Bing heeft een (lichte) voorsprong op Google Zoeken met aanvullende gegevens, waaronder een toename van 15,8% in Bing-paginaweergaven, en Bing wordt een belangrijkere verwijzingsbron voor sommige uitgevers. Het bericht New Bing trekt nieuwe Edge-gebruikers aan die vervolgens Google Search gebruiken verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten