Het SEO-succes van LinkedIn-samenwerkingsartikelen ontcijferen

Het SEO-succes van LinkedIn-samenwerkingsartikelen ontcijferen post thumbnail image
3 maart LinkedIn heeft collaboratieve artikelen geïntroduceerd, een nieuw type content dat LinkedIn publiceert met behulp van AI en LinkedIn-gebruikers. Hoewel het wordt gepromoot als een initiatief om de gebruikerservaring van LinkedIn te ontsluiten (dwz “Bijna 10 miljard jaar kennis blootleggen om alledaagse werkproblemen op te lossen”), is het ook een geweldig op AI gebaseerd SEO-spel. In minder dan drie weken tijd publiceerde het contentcentrum /tips/ bijna 30.000 artikelen (vorige week 9.000). LinkedIn-tips - Zoekresultaten LinkedIn ontving ook 17.658 zoekwoorden en wordt verondersteld duizenden organische sessies te vergaren, volgens Ahrefs. LinkedIn Tips - Ahrefs-gegevens Dit artikel onderzoekt hoe het nieuwste AI- en door leden ondersteunde inhoudsinitiatief van LinkedIn werkt en de indrukwekkende prestaties ervan in Google Zoeken.

Wat is een LinkedIn-samenwerkingsartikel?

Samenwerkingsartikelen op LinkedIn worden mogelijk gemaakt door AI en bewerkt door menselijke experts. Hierdoor kan LinkedIn zijn inspanningen op het gebied van content uitbreiden met AI, terwijl de kwaliteit behouden blijft door middel van community-inzichten. (Net zoals Wikipedia gebruikers in staat stelt om inhoud te creëren en te bewerken.) Gezamenlijke artikelen zijn duidelijk gemarkeerd als: Etiquette voor LinkedIn-samenwerkingsartikelen

LinkedIn Collaboration-artikelen en SEO

“Hoe laat je je teamwerkvaardigheden zien op je cv?” is een voorbeeld van SEO-succes in samenwerking met artikelen. Het staat al op pagina 2 voor de zoekwoordgroep ’teamwerk op cv’ met 2.290 maandelijkse zoekopdrachten in de VS. Hoewel dit artikel 920 woorden lang is, is het gemiddelde samenwerkingsartikel nog langer, tussen de 1.000 en 1.500 woorden. En ze worden langer naarmate elke offerte en gebruikersinzicht wordt toegevoegd. LinkedIn-samenwerkingsartikelen - Gemiddeld aantal woorden De inhoud is duidelijk gestructureerd met één H1, meerdere H2’s en een unieke paginatitel en metabeschrijving, allemaal geoptimaliseerd voor een groep zoekwoorden. urlhttps://www.linkedin.com/advice/0/how-do-you-showcase-your-teamwork-skills-resume-skills-teamworkAantal woorden920Koppelingen4LeesbaarheidVrij eenvoudigIndexeerbaarheidGeïndexeerdTitel 1Verfrissende teamwerkvaardigheden Voorbeelden: Hoe opvallenNoem 1 lengte49Metabeschrijving 1Leer hoe te gebruiken samenwerkingsvaardigheden Beschrijving voorbeelden om indruk te maken op rekruteringsmanagers. Kies de juiste vaardigheden, gebruik actiewerkwoorden en resultaten en geef voorbeelden.Metabeschrijving 1 Lengte152H1Hoe laat je de jouwe zien? teamwerk vaardigheden op je CV?H2Selecteer de juiste teamwerk vaardigheden
Gebruik actiewerkwoorden en meetbare resultaten
Geef voorbeelden uit verschillende contexten Het centrum heeft al 343 verwijzingsdomeinen verzameld en de populariteit neemt alleen maar toe. Stel je voor dat je 30.000 artikelen van 1200 woorden maakt en hoeveel tijd en kosten dat kost. AI heeft LinkedIn in staat gesteld om enorm te schalen, waarbij de community-component paginaweergaven, sociale shares en backlinks stimuleert – twee perfecte lussen voor groei en betrokkenheid.

Waarom zou je willen bijdragen aan een gedeeld artikel?

U ontvangt informatie via het offertevenster waarin uw bijdrage wordt weergegeven: Draag bij aan artikelen over samenwerking op LinkedIn Het hele adviescentrum wint momenteel enorm aan kracht in Google Zoeken. LinkedIn is een van de sterkste domeinen op internet met een domeinclassificatie van 98 (Ahrefs). Als uw website niet kan scoren voor een trefwoord of onderwerp, kan LinkedIn dat waarschijnlijk wel. Door bij te dragen aan gezamenlijke artikelen, heeft u de mogelijkheid om:
 • Raak vertrouwd met zoekopdrachten waarvoor u anders geen kans maakt om te scoren.
 • Verwerf geloofwaardigheid als branche-expert en opinieleider.
 • Bouw uw professionele ervaring op LinkedIn..
  • Zoals LinkedIn het stelt: “…om ervoor te zorgen dat bijdragers worden beloond voor hun tijd en expertise, kunnen ze een nieuwe Community Top Voice-badge verdienen in hun vaardigheidsgebied (zoals Top Sales Voice) voor het toevoegen van hun inzichten. U kunt de badge zien op profielen en naast artikelbijdragen.
Als het gaat om het selecteren van wie kan bijdragen, zegt Linked dat ze: “[Identify] leden die materiedeskundigen kunnen zijn op basis van hun werkervaring, vaardigheden en eerdere betrokkenheid bij het platform. Ze moeten ook voldoen aan hoge vertrouwensnormen door zich te houden aan de gebruikersovereenkomst en het professionele gemeenschapsbeleid van LinkedIn. Ontvang de dagelijkse nieuwsbriefzoekopdracht die marketeers vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’);

Inzicht in door gebruikers gegenereerde inhoud op LinkedIn

Er zijn nog twee andere typen artikelen die moeten worden begrepen en onderscheiden van samenwerkingsartikelen:
 • Gebruikers konden hun artikelen al op LinkedIn publiceren en gerangschikt worden.
 • LinkedIn heeft zijn contentproductie al aanzienlijk verhoogd via LinkedIn News.

Door gebruikers gegenereerde inhoud: uw eigen artikelen publiceren

Je LinkedIn-artikelen worden al geïndexeerd in zoekresultaten. Ze leven van slakken /pulse/. Iedereen met een LinkedIn-account kan deze artikelen maken – vergelijkbaar met Medium. Door gebruikers gegenereerde inhoud: uw eigen artikelen publiceren De /pulse/ slug komt overeen met meer dan 7 miljoen trefwoorden. Het fijne is dat je geen ruimte hoeft te delen met de AI. Dus als u op zoek bent naar een rangorde voor een concurrerende term en u ziet nog geen ranglijst van LinkedIn-artikelen op pagina 1, schrijf dan uw eigen unieke en voor trefwoorden geoptimaliseerde artikelen en met een beetje geluk (en backlinks) kunt u een toppositie veiligstellen . Ideeën voor LinkedIn-artikelen Sommige mensen noemen dit SERP SEO omdat het u in staat stelt om onroerend goed op pagina 1 te hebben, zelfs als uw website er niet is.

Inhoud gemaakt door partners: inhoud van LinkedIn-nieuws

Je zult zien dat de /tip/ slug verwijst naar de hub van de /pulse/ site genaamd:
 • Verken LinkedIn: Duik in wat trending is op LinkedIn. Leer iets nieuws, volg een interessant onderwerp, doe inspiratie op en praat mee.
Hier vindt u LinkedIn-nieuwsverhalen die zijn samengesteld door de contentmakers en bijdragers van het platform. Omdat het redactieteam van LinkedIn een contenthub creëert, is het zeer gericht en gestructureerd om de belangrijkste gebieden van het professionele aanbod van LinkedIn strategisch aan te pakken. (Niet zozeer Linkedin, het socialemediaplatform.) U kunt leren over:
 • Carrière.
 • Zoek naar werk.
 • Werkplek.
 • Technologieën.
 • Baan vaardigheden.
 • Personeelszaken.
 • Plus.
Elke hoofdpijler is onderverdeeld in subcategorieën. “Vacature zoeken” is bijvoorbeeld onderverdeeld in:
 • CV’s en sollicitatiebrieven
 • Interview
Elke SEO houdt van deze strakke websitestructuur. En /pulse/ was absoluut het SEO-spel van LinkedIn. Ruim de sitestructuur op

Samenwerkingsartikelen en vaardigheidspagina’s

Nieuwe coöpartikelen worden gepost op vaardigheidspagina’s, die lijken op bedrijfspagina’s. Vaardighedenpagina - Gezamenlijke artikelen Sommige vaardigheidspagina’s hebben al honderdduizenden volgers. LinkedIn voegt je automatisch toe aan relevante pagina’s op basis van je profiel. Het volgen ervan is een goede manier om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen.

SEO leren van LinkedIn Collaboration-artikelen

Deze AI-artikelen zijn een grote SEO-weddenschap voor LinkedIn

Gezamenlijke artikelen zijn een creatief voorbeeld van AI-content. Input van LinkedIn-gebruikers vormt een aanvulling op menselijke bewerkingen, verhalen en voorbeelden zonder dat het LinkedIn-contentteam tijdens de groei een knelpunt wordt. Omdat het redactieteam van LinkedIn deze pagina’s in eerste instantie bouwt, hebben ze een systematische aanpak voor het opschalen van inhoud naar nieuwe gebieden, zoals bedrijfsplanning, klantervaring, training van werknemers of evenementenbeheer. De top 4.069 pagina’s gerangschikt in de VS hebben al een maandelijks zoekvolume van 710.080 voor hun belangrijkste zoekwoorden, met dagelijks meer pagina’s. Mijn hypothese: Collaborative-artikelen zijn dit jaar de grote SEO-weddenschap van LinkedIn. LinkedIn vermeldt dit in hun FAQ, waar ze opmerken dat zoekmachines een van de beste manieren zijn om deze nieuwe artikelen te vinden. Veelgestelde vragen over samenwerkingsartikel over LinkedIn

Groei lus

Zoals Juliana Mendez, SVP van Growth en B2B SaaS Advisor, uitlegt, werkt de /advice/ hub omdat het de slimme groeicyclus van Linkedin is:
 • Acquisitie lus: AI en door gebruikers gegenereerde inhoud trekken nieuwe gebruikers aan door middel van SEO-impact. Ze kunnen deze artikelen bijdragen en delen, wat opnieuw de SEO-blootstelling (inhoud en verwijzingen) vergroot en nieuwe gebruikers of bestaande gebruikers opnieuw aantrekt.
 • Betrokkenheid lus: Updates en nieuwe bijdragen activeren meldingen, waardoor de betrokkenheid en terugkeer naar het platform toenemen.

Het geweldige LinkedIn SEO-spel

Collaborative Articles sluit aan bij de algemene ambitie van LinkedIn om een ​​plek te zijn waar professionals komen om te leren. Met een unieke combinatie van AI en user-generated content gebruiken ze simpelweg hun eigen contentmarketing en SEO. Het bericht Decodering van het SEO-succes van LinkedIn-samenwerkingsartikelen verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten