Google Maps kan valse telefoonnummers in foto’s detecteren en verwijderen

Wist u dat Google nu kan detecteren of fraudeurs valse telefoonnummers verbergen in door gebruikers ingediende Google Maps-foto’s en deze foto’s automatisch kan detecteren en blokkeren voor weergave in bedrijfsvermeldingen in lokale zoekresultaten? Google heeft enkele details vrijgegeven over zijn inspanningen om valse inhoud en beoordelingen op Google Maps en lokaal zoeken te bestrijden. Hier zijn enkele cijfers die Google over die inspanning heeft gedeeld, maar was het genoeg?

Bestrijding van Google Maps-spam. Hier zijn enkele statistieken die Google heeft gedeeld over hoe Google Maps-spam in 2022 wordt bestreden:

  • Meer dan 115 miljoen zijn geblokkeerd of verwijderd. van beleidsschendingen (20% meer dan vorig jaar)
  • Meer dan 200 miljoen foto’s geblokkeerd of verwijderd
  • Meer dan 7 miljoen video’s zijn geblokkeerd of verwijderd
  • Staat geen 20 miljoen toe pogingen om valse Google-bedrijfsprofielen te maken

Machinaal leren. Google heeft ook twee nieuwe op machine learning gebaseerde technieken toegevoegd om spam in Google Maps te helpen detecteren en voorkomen. (1) Google zei dat het een nieuw “machine learning-model” heeft uitgebracht dat hen hielp “nieuwe misbruiktrends vele malen sneller te identificeren dan in voorgaande jaren”. Hierdoor vonden ze een sterke toename van bedrijfsprofielen voor sites met .design- of .top-TLD’s en ondernamen ze snel actie. (2) Google heeft ook een nieuw machine learning-model toegevoegd om oplichters te detecteren die onnauwkeurige telefoonnummers plaatsen op door gebruikers ingezonden foto’s, zodat oplichters telefoonnummers zouden bellen in plaats van het officiële telefoonnummer van het bedrijf.

Is het genoeg? Onlangs, Jason Brown, hoe hotels worden gespamd met nep-positieve beoordelingen, en hotelmanagers maken zich zorgen over waartoe dit zou kunnen leiden. Hij meldde onlangs ook hoe recensie-spammers ChatGPT gebruiken om neprecensies voor Google Maps te maken. Google zei: “Hoewel we grote vooruitgang hebben geboekt op dit gebied, weten we dat fraudeurs blijven verbeteren – en wij ook.”

Waarom kan het ons schelen? Spam en valse informatie bij het zoeken is een pijn waar we als marketeers mee te maken hebben. Niemand van ons houdt ervan om gespamd te worden, en niemand van ons houdt ervan om neprecensies achter te laten op onze bedrijven of bedrijfsvermeldingen van klanten. Google probeert spam te verminderen, maar zoals u zich kunt voorstellen, is het een kat-en-muisspel. Naarmate Google meer manieren en middelen bedenkt om spam te voorkomen en/of te verminderen, vinden spammers andere manieren om deze inspanningen te omzeilen. U kunt de inspanningen van Google in het afgelopen jaar hier bekijken. Het bericht Google Maps kan valse telefoonnummers in foto’s detecteren en verwijderen verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten