in 2023 Maart. De grote update van Google in vergelijking met eerdere grote updates

in 2023  Maart.  De grote update van Google in vergelijking met eerdere grote updates post thumbnail image
Nu dat anno 2023 Maart. Nu de grote grote update van Google voorbij is, wilden we dieper ingaan op wat deze grote update anders maakt dan eerdere grote Google-updates. Deze update was erg groot en veroorzaakte veel volatiliteit in de ranglijst in veel branches van Google-zoekresultaten. in 2023 Maart. grote upgrade. We herinneren je eraan dat in 2023 Maart. De grote grote update van Google begon in 2023 met de uitrol. op 15 maart duurde het 13 dagen om te voltooien en werd voltooid in 2023. 28 maart

Gegevensproviders voor de belangrijkste 2023 Maart. de update

Tot nu toe hebben twee dataproviders ons hun rapporten voor 2023 gestuurd. Maart. grote update. We hebben data van Semrush en RankRanger, en in dit geval vertellen de twee databedrijven niet hetzelfde verhaal. In het kort. Dat zei Semrush in 2023 Maart. de update was volatieler dan in 2022. September. Laten we in de gegevens duiken. Semrush. Semrush-gegevens toonden dat in 2023 aan Maart. de hoofdupdate bereikte een piek van 8 in de volatiliteit van Semrush Sensor-gegevens. Dit vergelijken met de belangrijkste 2022 September. update, deze update heeft er slechts ongeveer 5 bereikt. Hier zijn enkele piekvoorbeelden van beide updates in de periode dat ze werden uitgebracht: “Tijdens de hoofdvernieuwing in 2023 Maart. de waargenomen toename in volatiliteit ten opzichte van de pre-upgrade-basislijn was 74% hoger dan in september, “vertelde Mordy Oberstein, die ons deze gegevens van Semrush stuurde. Hier is een grafiek waarin het percentage URL-wijzigingen voor elke update in de zoekresultaten van Google wordt vergeleken: Als je verticaal vergelijkt, zie je dat Semrush dat in 2023 laat zien Maart. de update heeft veel meer impact dan 2022. September. “In 2023 Maart. grote update ten opzichte van 2022 September. belangrijke update, 8,7% van de top 10 resultaten nu in de SERP’s waren voorheen 20 posities vóór de update. In september bedroeg dit cijfer nog 6,5 procent. Dus de gegevens laten opnieuw meer significante ratingschommelingen zien bij de update van maart, ‘vertelde Mordy Oberstein ons. Rankranger. Het RankRanger-team heeft ons ook de gegevens gestuurd, maar vergelijkt dit 2023 Maart. grote update met 2022 September. Allereerst was dit een grote update, de dag nadat de update was gestart, vertoonde de RankRanger Rating Risk Index veel volatiliteit: RankRanger vergeleek vervolgens hoe volatiel dit 2023 was Maart. de update was niet alleen met 2022 September. grote update, maar ook met alle voorgaande grote updates sinds 2020. December. En hoewel in 2023 Maart. de hoofdupdate was een van de grootste updates, het leek overeen te komen met de intensiteit van de update. in 2022 September. grote upgrade. “Als we kijken naar de gemiddelde schommelingen voor de update van maart, zien we dat het een van de grootste updates was die alleen voor 2021 is toegevoegd.” in juni update, ‘vertelde Darrell Mordecai van RankRanger me. Toen RankRanger naar de top 3, 5 en 10 posities keek, bleek uit de gegevens dat in 2023 Maart. de update toonde een lagere ratingvolatiliteit dan in 2022. September. Ten slotte liet RangerRanger zien hoe deze update van invloed was op de branches die bekend staan ​​als niches in de top 3, 5 en 10 resultaatbestemmingen in de organische zoekresultaten van Google.

Meer over 2023 Maart. grote update

gemeenschap. In de Search Engine Roundtable keek ik een beetje naar wat de gemeenschap opmerkte in drie verschillende verhalen. Het eerste verhaal heeft momenteel iets minder dan 500 verhaalopmerkingen en het tweede verhaal was de piek die we rond 23-24 maart zagen. met meer dan 120 reacties, en de dag na het plaatsen heb ik de wedstrijd voor de release beoordeeld. . Op basis van alles wat ik van de community zie, was deze update een grote. Wat te doen als je geblesseerd bent. Google heeft advies gegeven over wat u moet overwegen als u in het verleden nadelige gevolgen heeft ondervonden van een grote update. Er zijn geen specifieke stappen die u moet nemen om te herstellen, en in feite hoeft een negatieve invloed op de ranking niet te betekenen dat er iets mis is met uw pagina’s. Google heeft echter een lijst met vragen aangeboden waarmee u rekening moet houden als uw site wordt beïnvloed door een grote update. Google zei dat je misschien wat herstel ziet tussen grote updates, maar de grootste verandering zou zijn na de volgende grote update. Waarom kan het ons schelen? Het is vaak moeilijk om te isoleren wat er moet gebeuren om een ​​algoritmische gebeurtenis die uw website heeft gezien te veranderen. Als het gaat om de belangrijkste updates van Google, is het nog moeilijker om te doen. Deze gegevens en ervaringen uit het verleden en advies hebben aangetoond dat deze belangrijke updates breed, breed zijn en veel voorkomende kwaliteitsproblemen dekken. Bovenstaande gegevens bevestigden dat dit waar is. Dus als uw site een grote update heeft ondergaan, is het vaak aan te raden om een ​​stap terug te doen en de algehele site breder te bekijken en te zien wat u kunt doen om de site te verbeteren. We hopen dat uw bedrijf en uw klanten veel plezier hebben beleefd aan deze update.

Meer over Google-updates

U kunt meer lezen over onze dekking in de Google Algorithm Update History van Search Engine Land. Het bericht “Hoe in 2023 Maart. De grote update van Google kwam, vergeleken met eerdere grote updates, als eerste naar Search Engine Land.

Relevante berichten