Google Search Console heeft zijn rapport Web Key Vital Indicators bijgewerkt

Google Search Console heeft zijn rapport Web Key Vital Indicators bijgewerkt post thumbnail image

Google heeft het rapport Core Web Vitals in Google Search Console bijgewerkt. De update betreft een wijziging in het aantal URL’s dat Google in dit rapport rapporteert. Google zei dat “er nu meer URL’s worden gerapporteerd vanwege een nieuwe herkomstgroep die gegevens bevat over URL’s die voorheen onder de gegevensdrempel lagen.”

Wat veranderde. Dankzij de nieuwe wijziging van de herkomstgroep rapporteert Google nu meer URL’s. Dit kan resulteren in veel URL’s die niet eerder zijn gerapporteerd en nu in dit rapport worden weergegeven. Deze wijziging vond plaats in 2023. 27 maart

Wat Google schreef. Dit is wat Google heeft gepubliceerd in Data Anomalies: Mogelijk ziet u een verandering in het aantal URL’s in het Web Key Vital Indicators-rapport. Dit komt omdat er nu meer URL’s worden gerapporteerd vanwege de nieuwe oorsprongsgroep, die gegevens bevat voor URL’s die voorheen onder de gegevensdrempel lagen. Meer informatie over URL-groepen.

Hoe het eruit ziet. Hier is een screenshot van het label dat is toegevoegd aan het hoofdwebvitaliteitsrapport in Google Search Console:

Waarom kan het ons schelen? Veel SEO’s werken aan de basisbehoeften van internet, dus deze rapportupdate kan in de toekomst van invloed zijn op sommige cijfers en resultaten. U kunt dus nieuwe mogelijkheden vinden om met nieuwe URL’s te werken en de algehele gebruikerservaring op uw pagina’s te verbeteren. Web-KPI’s zijn geen belangrijke factor in de zoekresultaten van Google, dus meestal leiden kleine verbeteringen in KPI’s niet tot betere rankings. Het kan en moet waarschijnlijk echter een focus zijn, omdat het de algehele gebruikerservaring van uw website helpt verbeteren. Het bericht Het bijgewerkte Main Web Importance Report van Google Search Console verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten