Moet u investeren in betaalde verificatie van Twitter Blue of Meta Verified?

Moet u investeren in betaalde verificatie van Twitter Blue of Meta Verified? post thumbnail image
Twitter is van plan om eind deze maand het verouderde geverifieerde programma te beëindigen. Om een ​​geverifieerd blauw vinkje te behouden, moet je je abonneren op Twitter Blue, nu wereldwijd beschikbaar. Je kunt elk blauw vinkje op Twitter controleren om te zien of het Twitter Blue is of het oude geverifieerde vinkje door erop te klikken of erop te tikken. Twitter Legacy geverifieerd blauw vinkjeScreenshot van Twitter, 2023 Maart

Voordelen en geschiktheid van Twitter Blue

Vereisten om in aanmerking te komen voor een geverifieerde blauwe cheque zijn onder meer een geverifieerd telefoonnummer, een account ouder dan 90 dagen en het niet wijzigen van uw naam, gebruikersnaam of profielfoto binnen 30 dagen. Accounts met een geverifieerd blauw vinkje mogen zich niet inlaten met misleidende of bedrieglijke activiteiten, zoals zich voordoen als iemand anders of een valse identiteit gebruiken. Het Premium-abonnement biedt Twitter-gebruikers verschillende exclusieve functies, waaronder de volgende.
 • Blauw vinkje bevestigd.
 • Mogelijkheid om langere tweets en langere video’s te plaatsen.
 • De mogelijkheid om een ​​tweet ongedaan te maken voordat deze is verzonden.
 • Mogelijkheid om enkele Twitter-berichten binnen de eerste 30 minuten te bewerken.
 • Een feed met de populairste artikelen die zijn gedeeld door degenen die u volgt en de mensen die zij volgen.
 • Accountbeveiliging met tweefactorauthenticatie via sms of authenticator-apps.
 • Verhoogde zichtbaarheid wanneer u reageert op tweets van andere gebruikers.
Prijzen verschillen per land en apparaat. In de Verenigde Staten is het $ 8- $ 11 per maand. Twitter biedt ook verschillende profiellabels voor organisaties (gouden vinkje), overheidsfunctionarissen (grijs vinkje) en andere soorten accounts.

Meta geteste voordelen en geschiktheid

Meta brengt ook een betaald abonnementspakket uit, Meta Verified, dat verificatie van Facebook- en Instagram-profielen omvat. Geschiktheidsvereisten voor Facebook en Instagram omvatten een actief profiel met je echte naam en een profielfoto die overeenkomt met je door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs. Tweefactorauthenticatie is vereist om uw account te beschermen en uw account moet altijd voldoen aan de servicevoorwaarden en communityrichtlijnen van elk netwerk. Het betaalde abonnement biedt Facebook- en Instagram-gebruikers verschillende exclusieve functies, waaronder de volgende.
 • Een geverifieerd vinkje waarmee je publiek weet dat je bent wie je zegt dat je bent.
 • Exclusieve stickers voor Facebook en Instagram.
 • 100 sterren per maand om je favoriete Facebook-makers te steunen.
 • Hulp van een echt persoon als je problemen hebt met je account.
De prijs varieert afhankelijk van het apparaat waarop u zich aanmeldt en is alleen beschikbaar voor bepaalde gebruikers ouder dan 18 jaar in de VS, Nieuw-Zeeland en Australië. Dat is $ 11,99 tot $ 14,99 per maand.

Nadelen van betaalde verificatie

Hoewel het mensen die voorheen geen kans hadden om geverifieerd te worden, de mogelijkheid geeft om voor een blauw vinkje te betalen, is betaalde verificatie om verschillende redenen controversieel. Ten eerste klagen veel Twitter Blue-gebruikers dat ze geen toename in betrokkenheid zagen toen ze voor een abonnement betaalden, en nu het gevoel hebben dat ze betalen om genegeerd te worden. Een andere grote zorg is dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen prominente publieke figuren en mensen die voor de teek hebben betaald. In het verleden moesten accounts behoren tot bekende personen of merken op basis van berichtgeving, branchereferenties en doelgroepgrootte. Opmerkelijke accounts zullen nu moeten betalen voor verificatie met alle anderen. Door deze nieuwe valse “spotting” kunnen kwaadwillenden verkeerde informatie verspreiden en mensen oplichten over de status van een account als een geverifieerd profiel. Een aantal bureaus heeft consumentenwaarschuwingen uitgegeven als reactie op toenemende meldingen van phishing door Twitter Blue-geverifieerde accounts. Hoewel deze acties in strijd zijn met de servicevoorwaarden en communityrichtlijnen van de sociale platforms, kunnen deze geverifieerde accounts verkeerde informatie blijven verspreiden en anderen oplichten totdat iemand het probleem meldt. Er kan veel schade worden aangericht in de tijd die iemand op een sociaal netwerk nodig heeft om gerapporteerde gebruikers te onderzoeken. Sommige Twitter-gebruikers zijn fel gekant tegen betaalde verificatie. Sommige accounts zijn campagnes gestart om anderen aan te moedigen Twitter Blue-gebruikers te blokkeren om het bereik van accounts met een betaald blauw vinkje te verkleinen. Moet u investeren in betaalde verificatie van Twitter Blue of Meta Verified?Screenshot van Twitter, 2023 Maart. Anderen zullen de mening van gebruikers afwijzen, simpelweg omdat een account Twitter Blue-goedkeuring heeft. Moet u investeren in betaalde verificatie van Twitter Blue of Meta Verified?Screenshot van Twitter, 2023 Maart

Is betaalde verificatie geschikt voor u?

Het is belangrijk om de voordelen van verificatie met Twitter Blue of Meta Verified af te wegen tegen de mogelijke gevolgen van betalen voor blootstelling aan sociale media. Als gebruiker van een sociaal netwerk is het ook belangrijk om enkele basisveiligheidsregels te onthouden.
 • Ongeacht uw goedkeuringsstatus, geef nooit persoonlijke informatie of accountinformatie aan andere gebruikers van sociale media.
 • Als u wordt gevraagd om geld te sturen voor een specifieke reden, onderzoek dit dan buiten de sociale media om er zeker van te zijn dat het een legitiem verzoek is en geen oplichterij.
 • Controleer informatie voordat u deze met anderen deelt om te voorkomen dat valse informatie wordt verspreid onder een groter, gevoelig publiek. Dit geldt met name voor afbeeldingen en video’s vanwege het genereren van AI-content.
 • Gebruik tweefactorauthenticatie om uw accounts te beschermen en bewaar een back-up-/herstelcode op Twitter, Facebook en Instagram voor het geval dat.
Uitgelichte afbeelding: Fantastic Studio/Shutterstock.

Relevante berichten