TikTok-CEO confronteert het Congres over beveiligingsproblemen

TikTok-CEO confronteert het Congres over beveiligingsproblemen post thumbnail image
In een enorm dramatische en pijnlijk verrassende sessie getuigde TikTok-CEO Shou Zi Chew voor het Congres in een hoorzitting die de toekomst van de sociale media-app zal bepalen. Toen het aantal Amerikaanse gebruikers de 150 miljoen bereikte, kreeg de CEO te maken met lastige vragen van mensen in het Congres over veiligheid, privacy, gegevensverkoop en beveiligingskwesties. Dit is wat er gebeurde: “Mr. Chew, je bent hier omdat het Amerikaanse volk de waarheid nodig heeft over de dreiging die TikTok vormt voor onze nationale en persoonlijke veiligheid’, zei commissievoorzitter Cathy McMorris Rodgers, een Republikein, in haar openingsverklaring. “TikTok heeft herhaaldelijk gekozen voor meer controle, meer toezicht en meer manipulatie. Privacy en veiligheid. Bedenk dat er geen bewijs is dat TikTok de gegevens van Amerikaanse gebruikers met de Chinese overheid heeft gedeeld, maar beleidsmakers vrezen dat de Chinese overheid het bedrijf hiertoe zou kunnen dwingen. Chew zegt dat de oude Amerikaanse gegevens op de servers in Virginia en Singapore worden verwijderd. “We hopen het dit jaar af te ronden.” Zodra dit is gebeurd, worden alle opgeslagen Amerikaanse gegevens beschermd door de Amerikaanse wetgeving. Chew zegt dat het bedrijf een “firewall heeft gemaakt die de beschermde gegevens van Amerikaanse gebruikers beschermt tegen ongeoorloofde buitenlandse toegang”. “Amerikaanse data op Amerikaanse bodem opgeslagen door Amerikaanse bedrijven, onderhouden door Amerikaans personeel. Chew deed 4 toezeggingen aan Amerikaanse wetgevers:
  1. De veiligheid van jonge gebruikers staat voorop
  2. Firewallbescherming voor consumentengegevens in de VS
  3. De app blijft een plaats van vrije meningsuiting en “zal door geen enkele overheid worden gemanipuleerd”
  4. Transparantie
Zorgen over onderhoud. Gevraagd naar de bewaking, zei vertegenwoordiger Cathy McMorris Rodgers (R-WA): “Kun je met 100% zekerheid zeggen dat noch ByteDance- noch TikTok-medewerkers Amerikanen kunnen aanvallen met bewakingstechnieken?” Chew zei: “Ik ben het niet eens met de karakterisering van de waarneming.” Hoewel Chew niet ontkent dat medewerkers van het moederbedrijf van TikTok in China toegang hebben tot gevoelige gegevens van Amerikaanse gebruikers, geldt dat ook voor alle andere socialemediaplatforms. Chew zegt dat hij gelooft dat TikTok niet meer data verzamelt dan welk ander social media platform dan ook. Vertegenwoordiger Richard Hudson (R-NC) vraagt ​​TikTok-CEO Shou Chew: “Heeft TikTok toegang tot wifi thuis? Na een antwoord van vijf minuten van vertegenwoordiger Kat Cammack (R-FL), vroeg Chew om vragen en opmerkingen, maar kreeg te horen: ‘Nee. We gaan verder. Red onze kinderen. vertegenwoordiger Rep. Gus Bilirakis (R-FL) liet een verzameling TikTok-video’s zien die zelfmoord en dood promootten en zei tegen Chew: “Jullie technologie leidt letterlijk tot de dood.” Na de video werd Chew gevraagd om een ​​paar woorden over de dood te zeggen, maar hij werd prompt midden in een zin afgebroken, wat meer aanvoelde als een show dan als een poging om zinvolle informatie te extraheren. vertegenwoordiger Castor (R-FL) gaf de CEO de schuld van menselijke algoritmen waardoor ze zelfmoord pleegden. Ze herinnerde zich ook dat Facebook en Instagram op dezelfde stoelen zaten en vertelde het Congres dat ze op de hoogte waren van de problemen en niets deden om te voorkomen dat kinderen zichzelf schaden. Dit is wat Twitter dacht. De overgrote meerderheid van de mensen die naar de hoorzitting keken en live tweeten, merkte op dat het Congres Chew niet toestond te reageren op vragen en beschuldigingen. Ik wil gewoon dat Shou Zi Chew (CEO van TikTok) zegt zonder met het congres te spreken: “Wat heeft meer mensen gedood, TikTok of wapens?” #TikTokTrial — HM (@HMTV92) mei 2023 23 maart Ik heb het TikTok-auditiescript.

Politici: <Įterpkite Rantą čia, stenkitės vengti cituoti savo šaltinius>. “Ja of nee?”

Laat hem geen vragen beantwoorden.

Politici: stop met ontwijken!

Alle theaters, mensen. – Danny Goodwin (@MrDannyGoodwin) maart 2023 23 maart Ze geven de CEO van TikTok de schuld van ontevredenheid over het lichaam, angst en depressie, zoals ons land dat niet om de dag een massale schietpartij heeft, economische onzekerheid, gekozen functionarissen die ons terugbrengen naar Jim Crow en “eten” in onze schappen! De hypocrisie is KRANKZINNIG! — Marlissa Collier | ik denk 🧠 ik spreek 🎙 (@iDrankPolitics) 2023 23 maart De CEO van TikTok zien getuigen voor het Congres is krankzinnig. Ze mogen gewoon de schuld geven en zeggen wat ze willen en hem dan stoppen met reageren en doorgaan naar de volgende persoon. Wat is de betekenis? – Hallie M. (@pockkets_) maart 2023 23 maart De CEO van Tiktok wordt berecht in een kangoeroe-rechtbank. Ik geef toe dat de app verslavend is en dat sociale media in het algemeen schadelijk zijn, maar om constant onderbroken te worden omdat het antwoord op deze vragen ingewikkelder is dan ja of nee, is gênant – Mr. Shazboto (@MrShazboto) mei 2023 23 maart Het congres geeft de CEO van TikTok niet eens de kans om te spreken. Ze zetten een punt op hem en als hij probeert te antwoorden, vinden ze zijn antwoord niet leuk en onderbreken ze hem. Ze hebben een agenda en ze behandelen deze bijeenkomst gewoon als een formaliteit en zeggen dat ze het probeerden terwijl het echt niet hoefde – om te jagen ⭐🌙 (@huntys_pov) 2023 23 maart Graaf dieper. Kijk live. Als je geduld hebt. Waarom kan het ons schelen? Het verbod op TikTok zou een grote impact kunnen hebben op de toekomst van de populaire social media app en daarmee hun advertentiestrategie. Als TikTok wordt verbannen of met strenge beperkingen wordt geconfronteerd, kan dit gevolgen hebben voor het gebruikersbestand van de app en deze minder aantrekkelijk maken voor adverteerders. Bovendien, als de hoorzitting ernstige beveiligings- of privacyproblemen met de app aan het licht brengt, kan dit leiden tot een verlies van vertrouwen bij gebruikers en adverteerders. Aan de andere kant, als de hoorzitting succesvol is en TikTok met minimale beperkingen mag blijven werken, kan het een waardevolle kans zijn voor adverteerders om een ​​groot en betrokken publiek op het platform te blijven bereiken. Het bericht TikTok-CEO confronteert het Congres met beveiligingsproblemen verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten