OpenAI introduceert ondersteuning voor ChatGPT-plug-ins

OpenAI introduceert ondersteuning voor ChatGPT-plug-ins post thumbnail image

OpenAI heeft ondersteuning aangekondigd voor de ChatGPT-plug-in. Deze ontwikkeling heeft tot doel de mogelijkheden van het taalmodel te verbeteren door het toegang te geven tot actuele informatie, berekeningen uit te voeren en diensten van derden te gebruiken. OpenAI is van plan om plug-ins geleidelijk uit te rollen en hun real-world gebruik, impact en potentiële uitdagingen te onderzoeken.

Uitbreiding van de functionaliteit van ChatGPT

Zowel gebruikers als ontwikkelaars hebben lang uitgekeken naar de plug-ins, omdat ze veel gebruiksscenario’s voor ChatGPT ontgrendelen. Taalmodellen hebben beperkingen doordat ze alleen vertrouwen op hun trainingsgegevens. Add-ons kunnen de “ogen en oren” zijn die modellen toegang geven tot meer recente, persoonlijke of specifieke informatie. Bovendien stellen plug-ins AI in staat om namens gebruikers veilige, beperkte acties uit te voeren. Twee plug-ins die door OpenAI worden gehost, omvatten een internet browser en een code tolk. OpenAI gebruikt ook open source-code voor een plug-in voor het scannen van een kennisbank waarmee ontwikkelaars hun eigen informatie aan ChatGPT kunnen toevoegen.

Plug-ins voor browsen en code-interpretatie

De OpenAI-navigatie-plug-in stelt ChatGPT in staat om toegang te krijgen tot informatie van het web, waardoor de kennisbasis verder gaat dan trainingsgegevens. Hierdoor kan de AI-chatbot actuelere en nauwkeurigere informatie verstrekken.
OpenAI introduceert ondersteuning voor ChatGPT-plug-insScreenshot van: openai.com/blog/chatgpt-plugins, 2023 Maart. De plug-in OpenAI-code-interpreter geeft ChatGPT de mogelijkheid om Python te gebruiken en uploads en downloads in een sandbox af te handelen. Eerste gebruikersonderzoeken hebben aangetoond dat Code Interpreter nuttig is voor het oplossen van wiskundige problemen, gegevensanalyse, visualisatie en conversie van bestandsindelingen.

Herstel plug-in

Met de open source-zoekplug-in van OpenAI heeft ChatGPT toegang tot persoonlijke of organisatorische informatiebronnen zoals bestanden, notities, e-mails en meer. brieven of openbare documentatie. Als een door uzelf gehoste oplossing kunnen ontwikkelaars hun eigen versie installeren en registreren bij ChatGPT. Het maakt gebruik van OpenAI-insluitingen en ondersteunt verschillende vectordatabases voor het indexeren en doorzoeken van documenten.

Beschikbaarheid

Toegang tot de alfa van de add-on wordt uitgebreid tot gebruikers en ontwikkelaars op de wachtlijst. In eerste instantie is de toegang beperkt tot geselecteerde ontwikkelaars en ChatGPT Plus-gebruikers, met plannen om de toegang geleidelijk te vergroten.

samengevat

OpenAI’s implementatie van plug-inondersteuning voor ChatGPT is een belangrijke stap voorwaarts in het verbeteren van de mogelijkheden van taalmodellen. Browsen, code-interpreter en zoekplug-ins zijn nog maar het begin. Naarmate add-ons en integraties doorgaan, zal het ChatGPT-ecosysteem steeds nuttiger worden, waardoor nieuwe kansen ontstaan ​​voor zowel gebruikers als ontwikkelaars.
Bron: OpenAI
Uitgelichte afbeelding: Muhammad S0hail/Shutterstock

Relevante berichten