Google Bard is er en valt tegen in vergelijking met Bing Chat en ChatGPT.

Google Bard is er en valt tegen in vergelijking met Bing Chat en ChatGPT. post thumbnail image
Op het moment van schrijven is de bard de hele dag open geweest voor een klein deel van het publiek. Ik heb de kans gehad om met de nieuwe AI-chatbot van Google te spelen en ik krijg gemengde resultaten. Dit artikel behandelt de eerste gedachten over Bard, details over hoe ik vroege toegang kreeg, zorgen over AI-reacties en ervaringen uit de eerste hand.

Hoe vroeg ik toegang kreeg tot Bard

Inleiding tot de bard Google heeft bevestigd dat vroege toegang tot Bard momenteel alleen beschikbaar is in het VK en de VS. Als u in het VK of de VS woont en ouder bent dan 18 jaar, kunt u zich aanmelden voor vroege toegang met uw persoonlijke Gmail-account. Google neemt dan contact met u op zodra dit het geval is. was beschikbaar voor uw account. Of, als je betrokken bent bij Google-gerelateerde programma’s zoals Women Techmakers, zal Google rechtstreeks contact met je opnemen om je vroege toegang tot Bard aan te bieden, en daarom heb ik de mijne. De AI-chatbot werkt momenteel alleen in het Engels, maar Google is van plan uit te breiden naar andere landen en talen naarmate het de service blijft verbeteren. “We zullen Bard blijven verbeteren en mogelijkheden toevoegen, waaronder codering, meer talen en platformonafhankelijke ervaringen.” En één ding is zeker: wij leren met u mee. Op basis van uw feedback wordt Bard steeds beter. – Trefwoord, Google

De reactie van de digitale marketinggemeenschap op Bard

Voordat ik mijn gedachten en ervaringen uit de eerste hand deel, denk ik dat het belangrijk is om de eerste reactie van de branche te bespreken. We zien veel inconsistenties met de bard en citeren zelden bronnen. Als gevolg hiervan maken veel SEO’s zich zorgen over de invloed van Bard op organisch verkeer naar hun sites. Er zijn ook vragen over hoe verkeer van Bard wordt weergegeven in Google Analytics en Search Console. Bard - wat Karl Benz heeft uitgevonden Vanwege Bards inconsistente benadering van citeren, kan de kwaliteit en authenticiteit van zijn antwoorden verontrustend zijn. Google heeft er geen geheim van gemaakt dat zijn AI-chatbot fouten zal maken en aanstootgevende reacties zal delen. “Het versnellen van de ideeën van mensen met generatieve AI is echt spannend, maar dit is nog maar het begin en Bard is een experiment. Hoewel Bard ingebouwde veiligheidscontroles en duidelijke feedbackmechanismen heeft in overeenstemming met onze AI-principes, moet u er rekening mee houden dat het onnauwkeurige informatie of aanstootgevende claims kan weergeven. – Bard FAQ, Google Krijg de dagelijkse nieuwsbrief waar marketeers op vertrouwen. Aan het verwerken … Even wachten, a.u.b. INSCHRIJVEN Zie voorwaarden. functie getCookie(cname) { let name = cname + “=”; laat decodedCookie = decodeURIComponent(document.cookie); laat ca = gedecodeerdCookie.split(‘;’); voor(laat i = 0; i[i]; terwijl (c.charAt(0) == ‘ ‘) { c = c.substring(1); } if (c.indexOf(naam) == 0) { return c.substring(naam.lengte, c.lengte); } } opbrengst “”; } document.getElementById(‘munchkinCookieInline’).waarde = getCookie(‘_mkto_trk’);

Vroege ontdekkingen over de bard

Een bard kan een ongelooflijk krachtige en nuttige tool zijn. Maar ik kan het niet helpen dat ik denk dat het met spoed naar een vroege lancering is gegaan om te concurreren met Bing Chat en ChatGPT.

Indexeringssnelheid en inconsistente reacties

Toen ik vroeg toegang kreeg tot de tool, was het eerste wat ik vroeg: “Wie is Billie Geena?” Er stond een korte paragraaf over mij in. Het vermeldt zijn bronnen niet, maar bij nader onderzoek blijkt dat ze informatie van mijn blog en LinkedIn-profiel heeft gecombineerd. Bard - Wie is Billie Geena Toen Bing Chat werd uitgebracht, zagen we ongelooflijke indexeringssnelheden die ervoor zorgden dat de AI-chatbot de meest actuele informatie leverde. We kunnen ervan uitgaan dat IndexNow hier een grote rol speelt. Brodie Clark deed een geweldig experiment over hoe snel Bing nu informatie vindt en indexeert. Ik vroeg me af of Bard iets had dat kon tippen aan de indrukwekkende indexeringssnelheid van Bing Chat. Ik heb de gegevensbronnen veranderd die Bard gebruikte om te antwoorden Wie is Billie Geena? en enkele uren de tijd gegeven om de informatie bij te werken. Na een tweede keer zoeken, kreeg ik deze antwoorden. Bard - Wie is Billie Geena Hyde De bard kon de vraag niet meer beantwoorden. Ik besloot mijn naam te plaatsen om te zien of meer informatie me zou helpen een antwoord te vinden, maar geen geluk. Ik ben benieuwd naar de consistentie van Bards antwoorden en zal nog een tijdje met dezelfde vragen blijven experimenteren. In tegenstelling tot ChatGPT kan Bard zich geen eerdere gesprekken herinneren. De kans is dus groter dat u significante veranderingen in reacties ziet, omdat elk gesprek geen eerdere context heeft. Google ging in op het onvermogen van Bard om gesprekken te onthouden: “Bards vermogen om de context vast te houden is momenteel doelbewust beperkt. Naarmate Bard blijft leren, zal zijn vermogen om de context vast te houden tijdens langere gesprekken verbeteren. – Veelgestelde vragen over Bard, Google.

Het doel van de zoektocht

Een van de tools waar SEO’s bij Bard het meest enthousiast over zullen zijn, is de Google it-knop. Het combineert Bard met de meest bekende Google-zoekopdracht. Bij het testen zie ik echter niet dat Bard verschillende gebruikersintenties kan begrijpen. Ik vroeg Bard: “Welke informatie is belangrijk om weer te geven in Bard?” Bard is het doel van de zoektocht Bard biedt richtlijnen voor het overbrengen van informatie van uw site(s) naar uw dataset. Maar als ik op de Google it-knop druk, weet Bard niet dat ik naar mezelf vraag. Dit stuurt me naar een kennispanel over barden, middeleeuwse dichters die verhalen vertellen. Bard-info - Google het Wanneer Bard een volledige index van Google heeft, is het interessant dat hij moeite heeft met het begrijpen van inhoudsgebieden die meerdere waarden hebben. Dit kan SEO’s geruststellen, omdat het laat zien dat Bard niet het einde zal zijn van Google Zoeken. Gebruikers kunnen niet altijd antwoorden vinden op Bard en zullen waarschijnlijk teruggaan naar Google om hun vraag op te lossen. Over het algemeen was mijn ervaring met Bard teleurstellend in vergelijking met Bing Chat en ChatGPT. Ik weet zeker dat het een krachtig hulpmiddel zal worden naarmate de experimentele fase voortduurt. Google lijkt echter haast te hebben gemaakt om een ​​minimaal levensvatbaar product op de markt te brengen dat niet te vergelijken is met andere tools op de markt. We zouden geen SEO’s zijn zonder de onvermijdelijke opmerking “SEO is dood”. Dit is helemaal niet het geval. Ik denk dat organische zoekvermeldingen nog steeds een belangrijke rol zullen spelen in zoekmachines. Bard zal daar een praktisch verlengstuk van zijn, geen vervanging. Naarmate de tool de citatie verbetert en Google het functioneert, kan dit een andere factor worden waarop we ons proberen te richten. Maar voorlopig is Bard een informatieve en feitelijke tool. e-mailen commerciële, SaaS- en dienstverlenende bedrijven zullen geen concurrentie ondervinden van Bard, behalve voor hun blogs/informatieve inhoud. Bard beveelt bijvoorbeeld geen producten aan bij het stellen van specifieke vragen als “Welke schoenen moet ik dragen om de berg Fuji te beklimmen?” Bard - Welke schoenen moet ik dragen om Mt.Fuji te beklimmen Bard zal waarschijnlijk de zoekfunctie verbeteren en meer winkelfuncties toevoegen. Als SEO’s zullen we ons echter aanpassen en een rol blijven spelen bij het zoeken.

Bard kan beter

Hoewel Bard een coole tool is, kan het beter. De AI-chatbot laat veel te wensen over, zeker in vergelijking met de concurrentie. Ik zal blijven proberen en experimenteren met Bard en mijn bevindingen documenteren. Het bericht Google Bard is hier en teleurstellend tegen Bing Chat en ChatGPT verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten