Google lanceert BARD AI-chatbot om te concurreren met ChatGPT

Google lanceert BARD AI-chatbot om te concurreren met ChatGPT post thumbnail image
Google heeft BARD gelanceerd, een AI-chatbot die is ontworpen om te concurreren met OpenAI ChatGPT en de chatbot van Microsoft op zijn Bing-zoekmachine. In een blogpost beschrijft Google Bard als een vroeg AI-experiment dat is ontworpen om de productiviteit te verhogen, ideeën te versnellen en nieuwsgierigheid te koesteren. Met BARD kun je advies, verduidelijking of creatieve hulp krijgen bij taken zoals het schrijven van blogposts. Met BARD wil Google zijn aanwezigheid in de AI-chatbotruimte versterken en tegelijkertijd zijn dominantie in de zoekmachinemarkt behouden. Google lanceert BARD AI-chatbot om te concurreren met ChatGPTScreenshot van: blog.google/technology/ai/try-bard/, 2023 Maart.

BARD technische informatie

BARD draait op het Exploratory Large Language Model (LLM), een lichtgewicht en geoptimaliseerde versie van LaMDA. Het zal in de loop van de tijd worden bijgewerkt met meer geavanceerde modellen. Hoe meer mensen LLM gebruiken, hoe beter ze bruikbare antwoorden kunnen voorspellen. BARD is ontworpen als aanvulling op de zoekervaring van Google, zodat gebruikers de antwoorden kunnen controleren of door bronnen op internet kunnen bladeren. BARD werkt als een aparte webpagina en bestaat uit een apart vragenvak in plaats van geïntegreerd te zijn in de Google-zoekmachine. Deze strategische stap is om nieuwe AI-technologie te implementeren en tegelijkertijd de winstgevendheid van de zoekmachineactiviteiten te behouden.

Voorzichtig loslaten wanneer er zorgen zijn over onvoorspelbaarheid

De voorzichtige benadering van Google bij het vrijgeven van BARD is een reactie op zorgen over de onvoorspelbare en soms onbetrouwbare chatbottechnologie, zoals aangetoond door concurrenten. Google erkent dat LLM soms bevooroordeelde, misleidende of onjuiste informatie kan presenteren. Om deze problemen tot een minimum te beperken, kunt u met Google kiezen uit verschillende concept-BARD-antwoorden. U kunt contact blijven houden met BARD door vervolgvragen te stellen of alternatieve antwoorden te vragen. Google lanceert BARD AI-chatbot om te concurreren met ChatGPTScreenshot van: blog.google/technology/ai/try-bard/, 2023 Maart.

Google’s race om AI-producten te lanceren

Sinds OpenAI ChatGPT uitbracht en Microsoft chatbottechnologie introduceerde bij Bing, heeft Google AI als belangrijkste focus gelegd. De interne teams van het bedrijf, waaronder AI-beveiligingsonderzoekers, werken samen om de goedkeuring van veel nieuwe AI-producten te versnellen. Het werk van Google met BARD wordt geleid door AI-principes, met de nadruk op kwaliteit en veiligheid. Het bedrijf gebruikt de feedback en evaluatie van mensen om zijn systemen te verbeteren. Het heeft vangrails ingevoerd, zoals het beperken van het aantal dialooguitwisselingen, om interacties nuttig en relevant te houden. Google lanceert BARD AI-chatbot om te concurreren met ChatGPTScreenshot van: blog.google/technology/ai/try-bard/, 2023 Maart.

In ontwikkeling sinds 2015

Google ontwikkelt BARD-technologie sinds 2015. Echter, vergelijkbaar met OpenAI en de chatbots van Microsoft, is BARD niet vrijgegeven voor een breder publiek vanwege bezorgdheid over het genereren van onbetrouwbare informatie en mogelijke vooroordelen tegen bepaalde groepen. Google erkent deze problemen en zet zich in om BARD op verantwoorde wijze op de markt te brengen.

Beschikbaarheid van BARD

U kunt zich aanmelden om BARD te proberen op bard.google.com. Toegang is in eerste instantie beschikbaar in de VS en het VK, met plannen om in de loop van de tijd uit te breiden naar meer landen en talen. Bronnen: Google, The New York Times Uitgelichte afbeelding: Muhammad S0hail/Shutterstock

Relevante berichten