Search Party: SEJ’s wekelijkse nieuwsoverzicht voor zoeken, sociaal en AI

Search Party: SEJ’s wekelijkse nieuwsoverzicht voor zoeken, sociaal en AI post thumbnail image
Het is een drukke week geweest voor professionals in alle sectoren dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Van zoeken tot social media tot kunstmatige intelligentie, we hebben de belangrijkste artikelen die u moet weten samengevat in één gemakkelijk te begrijpen bericht om u te helpen op de hoogte te blijven van het laatste nieuws dat van invloed kan zijn op uw werk. De topverhalen van deze week zijn onder meer de release van GPT-4, nieuwe AI-tools en -functies voor meerdere platforms, de release van een grote Google-algoritme-update en meer!

OpenAI heeft GPT-4 uitgebracht

Een van de meest prominente aankondigingen kwam van OpenAI, de release van GPT-4. Geruchten naar aanleiding van het recente Microsoft AI-evenement werden deze week bevestigd toen ChatGPT+-abonnees op GPT-4 per direct beschikbaar kwamen voor $ 20 per maand. GPT-4 is multimodaal en kan zowel tekst- als beeldinvoer accepteren om tekstuitvoer te genereren. Greg Brockman, president en mede-oprichter van OpenAI, demonstreerde deze nieuwe mogelijkheid door GPT-4 te gebruiken om een ​​foto van een handgetekende websitelay-out om te zetten in een website in HTML en JavaScript. OpenAI liet ook zien hoe goed GPT-4 zijn LSAT-, GRE-, AP- en andere examens voor testen op mensen heeft verbeterd. Zelfs met verbeteringen in redenering en beknoptheid, hebben de trainingsgegevens die door ChatGPT worden gebruikt nog steeds beperkingen. Gebruikers moeten, zoals altijd, de antwoorden controleren op juistheid en waar mogelijk bronnen citeren voordat ze ze vertrouwen.

Google introduceert kunstmatige intelligentie voor Google Workspace, Google Cloud.

Hoewel gedeeltelijk overschaduwd door de OpenAI-aankondiging, kondigde Google deze week AI-nieuws aan en onthulde aankomende AI-functies voor Google Workspace-apps: Gmail, Documenten, Presentaties, Spreadsheets, Meet en Chat. Betrouwbare testers (klanten van een Google-product of familie en vrienden van Google-medewerkers) kunnen AI gebruiken om inhoud te maken in Gmail en Google Documenten, zodat gebruikers kunnen nadenken, e-mails kunnen opstellen en meer. stel brieven op, maak functiebeschrijvingen, schrijf blogposts, proeflees en meer van binnenuit. elke interface. Search Party: SEJ's wekelijkse nieuwsoverzicht voor zoeken, sociaal en AI Google-screenshot, 2023 Maart. Google kondigde ook nieuwe en verbeterde generatieve AI-mogelijkheden aan voor Google Cloud-ontwikkelaars.
  • Vertex AI is geüpdatet met ondersteuning voor generatieve AI vanuit verschillende frameworks, waaronder PaLM API, Google Research en DeepMind.
  • Met de Generative AI App Builder kunnen ontwikkelaars met beperkte technische expertise binnen enkele minuten of uren generatieve apps bouwen: bots, chats, digitale assistenten, aangepaste zoekmachines en meer.
  • De nieuwe PaLM API en MakerSuite maken experimenten en snelle prototyping mogelijk met behulp van modellen uit grote talen.
Deze functies zijn beschikbaar voor geselecteerde betrouwbare testers in de Google Cloud Innovators-community.

Microsoft introduceert AI Copilot voor Microsoft 365

Om niet te worden overtroffen door Google, onthulde Microsoft nieuwe AI-functies voor Microsoft 365-gebruikers. Tijdens het Reinventing Productivity Live-evenement van Microsoft zei Satya Nadella, Microsoft-voorzitter en CEO, dat AI jarenlang de tools heeft aangedreven die we op de werkplek gebruiken, maar nu Microsoft AI verplaatst van automatische piloot naar co-piloot, dus AI geeft je meer kracht. het is krachtig. Copilot kan worden geïntegreerd met Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams om de productiviteit en creativiteit op de werkplek te verhogen. Het kan gebruikers helpen sneller inhoud te produceren, gegevens te verkennen met behulp van vragen in natuurlijke taal, ideeën om te zetten in presentaties, e-mails samen te vatten en meer. brieven enz. Search Party: SEJ's wekelijkse nieuwsoverzicht voor zoeken, sociaal en AI Microsoft-screenshot, 2023 Maart. Bovendien helpt Business Chat gebruikers om hun gegevens en informatie te verbinden met Microsoft-productiviteitsapps met behulp van Microsoft Teams. Deze nieuwe AI-functies van Microsoft zijn bedoeld om gebruikers te helpen vervelende taken te automatiseren, waardoor ze tijd vrijmaken voor creatiever werk. Nadella herinnerde mensen er ook aan dat degenen die kunstmatige intelligentie ontwerpen, implementeren en gebruiken, deze op verantwoorde wijze moeten gebruiken, zodat AI kan evolueren naar iets dat voldoet aan onze sociale, culturele en wettelijke normen in onze democratische samenleving. Het Copilot-systeem is op maat gemaakt om enterprise AI in te zetten. Copilot gaat verder dan integratie met OpenAI’s ChatGPT, het combineert de kracht van LLM’s zoals GPT-4 met Microsoft 365 en uw bedrijfsgegevens in Microsoft Graph. In plaats van gebonden te zijn aan beperkte trainingsgegevens, past Copilot natuurlijke taalverwerking toe op uw gegevens voor snellere toegang, verwerking en gebruik in meerdere scenario’s. Zowel Copilot als Business Chat zijn beschikbaar voor geselecteerde klanten met plannen om uit te breiden om in de komende maanden meer gebruikers te bereiken.

Mocht je het gemist hebben

Wat als kunstmatige intelligentie, zoeken en sociale media hun intrede deden? We hebben geen tijd om in te gaan op alles wat er gaat gebeuren, maar laten we meer van de verhalen van deze week op internet bekijken.

AI-nieuws

Onder leiding van voormalige OpenAI-medewerkers lanceerde Anthropic Claude, een AI-assistent die wordt gebruikt door DuckDuckGo, Poe, Notion en anderen om veiligere en minder giftige AI-ervaringen te creëren. Onderzoekslaboratorium Midjourney heeft versie 5 van zijn product uitgebracht met een nauwkeurigere visualisatie van tekstprompts en afbeeldingen met een hogere resolutie. (Midden reis) Apple-computers met M1- en M2-chips kunnen LLaMA-modellen uitvoeren. (Github)

Zoek naar nieuws

Microsoft heeft een lijst met voorgestelde prompts aangeboden voor de Bing AI-copiloot, die nu beschikbaar is. (Microsoft-blog) Google kondigde de release aan van een grote algoritme-update in 2023. Maart. Googler John Mueller deelt tips over hoe je je websitestructuur kunt stroomlijnen en een baan kunt krijgen bij een groot technologiebedrijf. Google Ads vanaf 2023 1 april gebruikt alleen GA4-conversievensterinstellingen om verschillen in prestatierapportage tussen de twee platforms te minimaliseren. Google Search Central heeft een nieuwe tutorial uitgebracht over het ontgrendelen van Search Console-inzichten met behulp van Looker Studio-dashboards om belangrijke SEO-statistieken te visualiseren. Met behulp van conversationele AI heeft Google verbeteringen aangebracht in de zoekresultaten in de gezondheidszorg en de geestelijke gezondheidszorg.

Nieuws op sociale media

TikTok heeft een nieuwe STEM-feed aangekondigd om veilige, feitelijke informatie te leveren over onderwerpen die verband houden met wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. Meta dumpt digitale verzamelobjecten (NFT’s) om zich te concentreren op alternatieve manieren om ontwikkelaars te helpen inkomsten te genereren met posts en scrolls. (Twitteren) Mark Zuckerberg stuurde een memo naar werknemers over aanstaande veranderingen om de efficiëntie te verbeteren. (Meta) LinkedIn introduceerde nieuwe generatieve AI-functies die gebruikers helpen effectievere professionele profielen en functiebeschrijvingen te maken die gekwalificeerde kandidaten aantrekken. Uitgelichte afbeelding: foto Kozyr/Shutterstock

Relevante berichten