Semrush eindigt in 2022. met 95.000 klanten en een omzetstijging van 35%

Semrush eindigt in 2022.  met 95.000 klanten en een omzetstijging van 35% post thumbnail image

Door de groei van het aantal klanten stijgt de jaaromzet van Semrush in 2022 met 35% tot 254,3 miljoen USD, vanaf 188,0 miljoen in 2021 Semrush verwacht in 2023 verlies maken of een kleine winst maken. in 2022 het verloor 33,8 miljoen AMERIKAANSE DOLLAR. Het bedrijf is financieel sterk; contanten en kortetermijninvesteringen in 2022 bereikte uiteindelijk 237,5 miljoen

Klanten. in 2022 Semrush voegde 13.000 klanten toe en sloot het jaar af met 95.000 betalende klanten, en 2021 het waren er 82.000. De klanten van Semrush die meer dan $ 10.000 per jaar betaalden, groeiden met meer dan 50 procent op jaarbasis. Het bedrijf meldde ook dat zijn platform meer dan 800.000 gratis actieve gebruikers heeft, een stijging van meer dan 50% op jaarbasis, en “een recordaantal aanmeldingen en proefversies van nieuwe klanten”.

Medewerkers. Semrush sloot het jaar af met meer dan 1.300 werknemers en meer dan 200 aannemers. Het bedrijf kondigde ook aan dat het met succes ongeveer 600 werknemers heeft verplaatst die in Rusland werkten vóór de invasie van Oekraïne vorig jaar naar nieuwe kantoorlocaties (in Spanje, Nederland, Duitsland, Armenië, Servië, Cyprus en Tsjechië).

Waarom kan het ons schelen? Deze financiële resultaten van Semrush bevestigen dat de vraag naar SEO en SEO-platforms sterk blijft. Bovendien heeft het bedrijf voldoende contanten en verwacht het volgend jaar winstgevend te zijn. Dit betekent dat anno 2022 de verliezen brengen de lopende activiteiten van de onderneming niet in gevaar.

Er is slechts een “kleine aanpassing” nodig om de Semrush-client te vinden in de zoekfunctie van de chatinterface. “De resultaten (zoeken via chatinterface) lijken erg op wat er gebeurt als je (een) uitgelicht fragment probeert te maken op basis van een paar topartikelen”, zei Semrush-president Eugene Levin in antwoord op de vraag van een analist over de zoekmachines. verhuizen naar chat-interfaces. Hij voegde toe:

  • “Dus vanuit technisch oogpunt lijkt het optimaliseren hiervoor erg op het optimaliseren voor het leveren van het hoofdfragment [we have helped] mensen moeten heel lang werken. We hebben zelfs veel vraag gezien naar deze functies en ondersteuning voor ons fragment met trackingfuncties, evenals actieve aanbevelingen voor hoe mensen in die functiefragmenten kunnen worden vermeld.
  • “Op dit moment weten we niet wat de uiteindelijke implementatie (van de zoekresultaten) zal zijn.” We hebben maar een paar voorbeelden gezien van hoe hun aanpak is geïmplementeerd, wat volgens mij erg gebruiksvriendelijk is.

Graaf dieper. Semrush kondigt 2022 aan financiële resultaten vierde kwartaal en jaar. Semrush-vermelding loopt af in 2022. met 95.000 klanten verscheen 35% omzetstijging voor het eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten