LinkedIn introduceert AI-functies voor profieloptimalisatie en vacatures

LinkedIn introduceert AI-functies voor profieloptimalisatie en vacatures post thumbnail image

LinkedIn heeft de introductie aangekondigd van nieuwe kunstmatige-intelligentiefuncties om gebruikers te helpen hun professionele profielen te verbeteren en bedrijven om betere functiebeschrijvingen te schrijven.

Door AI aangedreven koppen en samenvattingen

Gepersonaliseerde schrijfsuggesties mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie helpen LinkedIn-gebruikers betere koppen en samenvattingen van hoofdstukken te maken op basis van hun ervaring. De AI analyseert de informatie die u hebt verstrekt over uw werkervaring en vaardigheden, bepaalt welke informatie het meest indrukwekkend is en vat die informatie samen voor uw kop en sectiesamenvatting. Het gebruikt de tone-of-voice in de rest van uw LinkedIn-profiel om ervoor te zorgen dat door AI gegenereerde koppen en samenvattingen gepersonaliseerd zijn. Dit kan LinkedIn-gebruikers helpen om een ​​betere eerste indruk te maken in de zoekresultaten door uw naam en titel weer te geven wanneer uw profiel overeenkomt met de trefwoordzoekopdracht van een andere gebruiker. Voor de beste resultaten moet u het gedeelte over vaardigheden en ervaring van uw LinkedIn-profiel invullen. Concentreer u op het benadrukken van de belangrijkste prestaties in elke baan in plaats van uw verantwoordelijkheden op te sommen. Dit geeft potentiële werkgevers de kans om te zien wat voor soort resultaten u kunt bereiken. De functie is vanaf vandaag beschikbaar voor geselecteerde Premium-abonnees en de komende maanden voor de rest van Premium-abonnees. LinkedIn biedt verschillende premium abonnementen op basis van je carrièredoelen. Dit komt slechts een week nadat LinkedIn Collaborative Articles introduceerde, een AI-aangedreven functie waarmee gebruikers meer inhoud kunnen creëren op basis van conversatiestarters en de vaardighedengrafiek van LinkedIn.

ChatGPT gebruiken als alternatief

Als je niet wilt wachten tot AI je LinkedIn-profiel verbetert, kun je overwegen om ChatGPT+ als alternatief te gebruiken. U kunt opsommingstekens uit uw cv/LinkedIn-profiel kopiëren en plakken en vragen om een ​​samenvatting van maximaal 220 tekens voor een kop of een paar zinnen voor een samenvatting. U kunt ChatGPT+ ook gebruiken om uw bedrijfspagina te verbeteren door hen te vragen de missie, waarden en doelen van uw bedrijf in een paar zinnen samen te vatten.

Functieomschrijvingen voor kunstmatige intelligentie

Werkgevers die minder tijd willen besteden aan het schrijven van functiebeschrijvingen en meer tijd willen besteden aan het zoeken naar gekwalificeerde kandidaten, kunnen AI ook gebruiken voor hun wervingsdoelen. De AI-functiebeschrijvingsgenerator van LinkedIn helpt werkgevers betere functiebeschrijvingen op te stellen op basis van functietitel, bedrijfsnaam, functietype, functietype en locatie. Met de AI-functie kunt u ook functiebeschrijvingen maken op basis van mensen in uw netwerk wiens vaardigheden en ervaring overeenkomen met uw ideale kandidaat. Het zal beschikbaar zijn voor geselecteerde vacatures in de VS, India, het VK, Canada en Australië, en later dit jaar zullen meer werkgevers dit bekendmaken.

Gratis AI-cursussen tot 2023 15 juni

Met kunstmatige intelligentie in zoveel producten – zoek-, sociale media- en productiviteitsapps om er maar een paar te noemen – is het absoluut noodzakelijk om te leren hoe AI u kan helpen efficiënter te werken. LinkedIn Learning heeft tot 2023 meer dan 100 cursussen gratis beschikbaar gemaakt. 15 juni Deze cursussen zijn beschikbaar in meerdere talen en omvatten Generative AI, Fundamentals of Machine Learning, Responsive AI, Advanced AI en Applied AI. Uitgelichte afbeelding: wichayada suwanachun/Shutterstock

Relevante berichten