John Mueller van Google deelt zijn tips voor het vinden van een baan in de technologie

John Mueller van Google deelt zijn tips voor het vinden van een baan in de technologie post thumbnail image

In een Reddit-thread vroeg een gebruiker onlangs om advies over het vinden van een baan bij een groot technologiebedrijf als Google. Google-zoekadvocaat John Mueller, die sinds 2007 bij het bedrijf werkt, reageerde met enkele waardevolle inzichten. Voor veel mensen is het misschien de droom om bij Google of een ander groot technologiebedrijf te werken. Maar het is belangrijk om te onthouden dat het inhuren bij bedrijven ter grootte van Google lang en concurrerend kan zijn. Met het advies van Mueller kunnen aspirant-sollicitanten zich beter voorbereiden op hun droombaan. Aspirant-techneuten kunnen hun kansen om aangenomen te worden vergroten door vaardigheden en kennis op te bouwen, te netwerken in de branche en zich voor te bereiden op sollicitatiegesprekken. Dit is wat Mueller te zeggen heeft over jezelf positioneren voor succes.

Ontwikkel je vaardigheden en leg contacten in de branche

Mueller raadt potentiële sollicitanten aan tijd te besteden aan het ontwikkelen van hun vaardigheden en kennis en het leggen van contacten met de branche. Hij stelt voor om te studeren en bij te dragen aan open source-projecten, zelfs als er geen codering bij komt kijken. Deze inspanningen zullen u in een betere positie brengen om een ​​baan binnen te halen wanneer ze weer beginnen met aannemen. Mueller zegt: ‘Ik werk bij Google, maar ik kan natuurlijk niet namens hen spreken over banen, en bedrijfskunde is niet iets waar ik veel van af weet. Ik neem aan dat productbeheer dichtbij is? Het is sowieso niet specifiek voor Google, maar in het algemeen, in een recessie of pseudo-recessie of wat dan ook, zou mijn aanbeveling zijn om de tijd te nemen om je vaardigheden en kennis op een hoog niveau te krijgen en er dan serieus naar te kijken. werken als het weer beter gaat. Besteed de komende 1-2 jaar aan het leren en proberen contacten te leggen in de branche (kijk naar open source-projecten, uw bijdrage hoeft niet uit coderen te bestaan). Ik vermoed dat vanwege ontslagen en joint ventures, de grotere bedrijven het aannemen van personeel een tijdje zullen onderbreken, misschien 6-18 maanden, en dan willen ze weer op volle kracht vooruit. Een baan vinden in dit soort recessie is waarschijnlijk moeilijker en chaotischer – hoewel dat een goede zaak kan zijn. Een betere strategie is waarschijnlijk om je schrap te zetten en klaar te staan ​​als het beter gaat.

Bereid je voor op het interview

Zodra je vacatures ziet, raadt Mueller aan om serieuze sollicitatietrainingen te volgen op basis van de functies waarin je geïnteresseerd bent. Hij adviseert om iemand in een vergelijkbare functie te zoeken bij het bedrijf waarin je geïnteresseerd bent en hun hersens te kiezen. Oefen met het objectief beantwoorden van vragen en het gebruik van statistieken in plaats van persoonlijke meningen. Mueller vervolgt: “Als je eenmaal potentiële rollen begint te zien, zou mijn aanbeveling (voor grote bedrijven) zijn om een ​​serieuze interviewtraining te doen op basis van de functie waarnaar je op zoek bent. Interviews ingaan zoals een slimme jongere kan werken, er ingaan met een goed begrip van hoe het proces eruit zal zien, zal veel minder stressvol zijn (en je moet nog steeds de juiste dingen weten, interviewtraining vervangt dat niet) . Er zijn heel veel boeken en tips over coderen, en ook een paar over niet-coderen. Zoek in het ideale geval iemand in een vergelijkbare functie bij een van de bedrijven waarin u geïnteresseerd bent en kies hun brein. Oefen met iemand. Krijg een idee van hoe u objectieve antwoorden kunt geven – in plaats van “Ik denk X of Y”, vindt u manieren om statistieken te krijgen zoals “kies X of Y op basis van Z-resultaten” enzovoort.

Raak niet van streek

Tot slot raadt Mueller af om te veel op één bedrijf of locatie te focussen. Aannemen kan een beetje willekeurig zijn, zegt hij, en zelfs als je denkt dat je een goed sollicitatiegesprek doet, lukt het misschien niet. Vat het niet persoonlijk op, voegt hij eraan toe: “Het is een lang proces, ik zou zeker aanraden om langzaam door de recessie te gaan en het te gebruiken om je voor te bereiden, en ik zou ook sterk aanbevelen om te beginnen met interviews bij bedrijven die je niet wilt. .” echt oefenen. Focus niet op één bedrijf/locatie. Ook kan het aannemen van iemand een beetje willekeurig zijn, dus zelfs als je denkt dat je een goed sollicitatiegesprek doet, lukt het misschien niet – vat het niet persoonlijk op.

Uitgelichte afbeelding: SeventyFour/Shutterstock.
Bron: Reddit

Relevante berichten