SEJ Roundup: Wekelijkse samenvatting van nieuws over zoeken, sociale netwerken en kunstmatige intelligentie

SEJ Roundup: Wekelijkse samenvatting van nieuws over zoeken, sociale netwerken en kunstmatige intelligentie post thumbnail image

Het is moeilijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit de branche. Voer in: SEJ-samenvatting. Elke vrijdag combineren we de belangrijkste verhalen die u moet weten in één gemakkelijk te begrijpen bericht, van zoeken tot sociaal tot AI en meer. De topverhalen van deze week zijn onder meer Google’s desktop-zoekupdate, Bing die nieuwe hoogten bereikt, de RESTRICT-wet (en hoe deze van invloed kan zijn op TikTok-gebruikers in de VS), Slack’s nieuwe AI-tools en een kwetsbaarheid voor WordPress-plug-ins.

Zoek nieuwsoverzicht

Google heeft de gebruikersinterface van de desktopzoekfunctie geüpdatet om bladwijzers en sitenamen weer te geven, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om sites te identificeren in zoekresultaten en advertenties. Google Search Center heeft een transcript vrijgegeven van de laatste SEO-uren, met WEBP-afbeeldingen, dubbele inhoud op verschillende markten, hoog geïndexeerde pagina’s en meer. (Google-zoekcentrum)
Google Trends is geüpdatet met een nieuwe interface om het gemakkelijker te maken om actuele onderwerpen in realtime te vinden en te zien hoe andere industrieën Google Trend-gegevens gebruiken. (Trefwoord)
Microsoft meldde dat Bing Search 100 miljoen dagelijkse actieve gebruikers heeft bereikt, waarvan ongeveer een derde nieuwe gebruikers, zowel in de Edge-browser als in de Bing-zoekmachine. DuckDuckGo heeft DuckAssist geïntroduceerd, een AI-aangedreven functie die antwoorden in natuurlijke taal genereert met behulp van Wikipedia. Brave Search heeft een nieuwe AI-functie aangekondigd die webpagina’s in 17% van hun zoekresultaten samenvat in rijke resultaten.

Samenvatting van het PPC-nieuws

Google Ads heeft een nieuwe functie geïntroduceerd die u rechtstreeks toegang geeft tot de GA4 Audience Builder en Performance Max-bestemmingen. Met de nieuwe AI-functie kunnen hoteladverteerders advertenties in meerdere indelingen maken en meer reizigers via meerdere kanalen bereiken. Microsoft heeft verschillende updates voor zijn advertentieplatform aangekondigd, waaronder Bing Local Search-advertenties om de zichtbaarheid van Bing Local Search-resultaten en een codevrije conversie-installatiewizard te verbeteren.

Samenvatting van het nieuws op sociale media

Vraag van de week: Zal ​​de nieuwe BEPERKINGSwet TikTok en andere technologieën in een bepaalde lijst van landen verbieden? TikTok heeft Series geïntroduceerd, een nieuwe manier voor makers om geld te verdienen met premium video-inhoud buiten de betaalmuur. YouTube heeft de regels voor godslastering in video’s waarmee inkomsten worden gegenereerd, versoepeld. Matig grof taalgebruik kan volledige advertentie-inkomsten opleveren, terwijl ernstig grof taalgebruik beperkte advertenties kan opleveren. Meta heeft een nieuwe topproductgroep aangekondigd die zich richt op generatieve AI-functies voor Instagram, Messenger en WhatsApp. Facebook heeft aankomende wijzigingen aangekondigd, waaronder het weer beschikbaar maken van Messenger op Facebook. (Facebook-nieuwskamer)
LinkedIn heeft nieuwe samenwerkingsartikelen met AI-aangedreven prompts geïntroduceerd om videomakers aan te moedigen kennis en inzichten te delen. Reddit introduceerde nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om reacties op berichten en individuele kanalen te doorzoeken zodat gebruikers populaire onderwerpen kunnen lezen of bekijken. (voor gestemd)

Discord heeft nieuwe AI-integraties aangekondigd voor Clyde, de robotassistent van het platform. (Vete blog) Spotify onthulde een nieuwe interface met een TikTok-achtige feed en nieuwe tools voor podcasters, waaronder gratis hosting, opname- en bewerkingstools en functies voor het genereren van inkomsten. (Spotify Newsroom)

Samenvatting AI-nieuws

Slack heeft een bètaversie van zijn ChatGPT-app voor Slack van OpenAI gelanceerd, die gesprekken kan samenvatten, direct antwoorden kan vinden en nieuwe berichten kan opstellen. (Verkoopsteam) HubSpot heeft nieuwe AI-tools aangekondigd voor het maken van content en taakbeheer. (HubSpot.)

WordPress nieuwsoverzicht

WP Statistics, een WordPress-plug-in met meer dan 600.000 actieve installaties, heeft een CSRF-kwetsbaarheid gepatcht. Een XSS-kwetsbaarheid in de Elementor Contact Form Builder-plug-in trof tot 200.000 WordPress-sites.

Inpakken

Het is een drukke nieuwsweek geweest voor zoekmarketeers en socialmediamarketeers. Vanwege het snelle tempo van de ontwikkeling van AI verwachten we de komende weken nog veel meer veranderingen op het gebied van zoeken en sociale netwerken.
Uitgelichte afbeelding: zebra/Shutterstock

Relevante berichten