Bing’s AI-aangedreven zoekfunctie en Edge-browser Verhoog gebruikers en betrokkenheid

Bing’s AI-aangedreven zoekfunctie en Edge-browser Verhoog gebruikers en betrokkenheid post thumbnail image
Microsoft heeft nieuwe inzichten vrijgegeven over hoe AI-aangedreven Bing en de Edge-browser een fenomenale groei doormaken. Ze deelden dat ze verwachten te blijven groeien naarmate er meer functies en mogelijkheden worden geïntroduceerd.

Groei is een goedkeuring van Bing

Microsoft schreef dat het voortdurend groeiende aantal actieve Bing-zoekgebruikers nieuwe records vestigt. Hoewel ze toegeven dat ze nog steeds in de enkele cijfers zitten, zijn ze blij dat ze nu 100 miljoen dagelijkse actieve gebruikers hebben, waarvan ongeveer een derde nieuw is bij Bing. Ze zien dit als een bevestiging dat hun zoekervaring op de goede weg is.

Zoekbetrokkenheid neemt toe

Microsoft meldde ook dat mensen Bing elke dag meer gebruiken, wat wijst op een grotere betrokkenheid. Ze zeiden dat twee trends hun snelle groei stimuleren:
  1. Gestage groei in het gebruik van de Edge-browser
  2. Bing Match-verbeteringen

De Edge-browser groeit voortdurend

Microsoft merkte op dat de Edge-browser de afgelopen zeven kwartalen een gestage groei heeft doorgemaakt, bijna twee jaar van consistente groei. Bing AI Powered Search & Edge Browser Gebruikersgroei en -betrokkenheidScreenshot van Google Trends Google Trends-gegevens voor de zoekwoorden Edge Browser en Edge Browser Download laten een langzame maar gestage groei zien. Microsoft schreef dat ze binnenkort Bing Search en Create in de Edge-zijbalk zullen integreren, waarbij ze opmerken dat ze verwachten dat dit nog meer groei zal stimuleren.

Bing’s hoogste kwaliteit van relevantie ooit.

In de blogpost werd ook gedeeld dat de nieuwe AI-aangedreven zoekopdracht van Bing de relevantie aanzienlijk heeft verbeterd, wat op zijn beurt de groei stimuleert. Microsoft heeft gedeeld: “De tweede drijfveer voor testen en gebruik is dat onze belangrijkste zoekrangschikking op het web verschillende keren is gestegen met de introductie van het Prometheus-model, waardoor onze Bing-zoekkwaliteit een recordhoogte heeft bereikt.”

Hoe Bing + Chat wordt gebruikt.

Microsoft deelde ook statistieken over het gebruik van Bing + Chat. Ze merkten op dat ongeveer een derde van de Daily View-gebruikers de chatfunctie dagelijks gebruikt, met tot nu toe meer dan 45 miljoen gebruikers. Microsoft schreef: “Ongeveer een derde van de gebruikers van Daily View gebruikt dagelijks chat. We hebben gemiddeld drie gesprekken per sessie gezien sinds de previews begonnen, en er zijn in totaal meer dan 45 miljoen gesprekken geweest. En 15 procent van de chatsessies zijn mensen die Bing gebruiken om nieuwe inhoud te maken, wat aantoont dat we zoeken en creativiteit uitbreiden. ”

Bing Mobile App 6x groei

Een verbluffende ontdekking is dat hun Bing Mobile AI Copilot-programma met 600% is gegroeid. De Android-versie van de app heeft 10 miljoen downloads. Bing is de 24e best presterende app in de Apple APP Store. Bing AI Powered Search & Edge Browser Gebruikersgroei en -betrokkenheid Microsoft heeft aangekondigd: “We zijn ook verheugd om de nieuwe Bing naar mobiel te brengen met de release van de nieuwe Bing Mobile-app.” Op het kleine scherm zijn antwoorden en chats, nu met spraakinvoer, veel nuttiger, wat resulteert in een 6x toename van dagelijks actieve gebruikers in vergelijking met pre-lancering.

Spannende dagen voor Bing en Edge

Microsoft Bing beleeft een groeispurt die wordt aangewakkerd door nuttige inzichten in wat de toekomst van zoeken zou kunnen brengen. Hun integratie van nieuwe functies zorgt voor buzz, zoals blijkt uit de groei van zowel Bing als Edge. Lees het voortgangsrapport van Microsoft: Nieuwe Bing en Edge – voortgang in de eerste maand Uitgelichte afbeelding door Shutterstock / Asier Romero

Relevante berichten