Maximaliseer website monitoring met Google Tag Coverage Summary

Maximaliseer website monitoring met Google Tag Coverage Summary post thumbnail image

Met de functie Tag Coverage van Google kunt u nu zien welke tags op uw site worden geactiveerd en welke niet. U kunt dit overzicht openen in de Google Ads- en Google Analytics-secties van Google Tags en door Google Tag Manager te gebruiken.

Wat is tagdekking. Tag Coverage is een functie van Google Tag Manager waarmee u een overzicht kunt zien van welke tags worden geactiveerd en welke niet. Deze functie is vooral handig als u werkt aan een complexe site met meerdere tags, of als u onlangs de tags van uw site heeft gewijzigd en wilt controleren of alles naar behoren werkt. Het overzicht van de tagdekking geeft de volgende informatie weer:

 1. Totaal aantal tags op de site
 2. Het aantal momenteel geactiveerde tags
 3. Het aantal tags dat niet kan worden geactiveerd
 4. Aantal tags zonder gegevens
 5. Aantal pagina’s zonder tags

Tagdekking gebruiken. Volg deze stappen om toegang te krijgen tot de GTM-tagdekkingsfunctie:

 1. Log in op uw GTM-account.
 2. Selecteer de container die u wilt bekijken.
 3. Klik op “Tags” in het linkernavigatiemenu.
 4. Klik op “Tagdekking” in het submenu.

Zodra u toegang heeft tot het overzicht van de tagdekking, kunt u het gaan gebruiken om uw tags te analyseren. Hier zijn een paar manieren waarop u deze functie kunt gebruiken:

 1. Bepaal welke tags niet worden geactiveerd: het Tag Coverage Summary laat u zien welke tags niet worden geactiveerd. Als u merkt dat de tag niet wordt geactiveerd, kunt u het probleem oplossen en ervoor zorgen dat de tag correct is geconfigureerd.
 2. Gegevens analyseren: de samenvatting laat ook zien welke pagina’s tags hebben en welke niet. U kunt deze informatie gebruiken om pagina’s te identificeren die extra controle nodig hebben of om tags voor bepaalde pagina’s te optimaliseren.
 3. Tags optimaliseren: als u merkt dat bepaalde tags niet worden geactiveerd op uw site, kunt u deze informatie gebruiken om uw tags te optimaliseren. Dit kan het aanpassen van de tagconfiguratie zijn of het toevoegen van extra triggers om ervoor te zorgen dat de tag correct wordt geactiveerd.

Graaf dieper. Lees het volledige artikel in de Help-documentatie van Google Tag Manager.

Waarom kan het ons schelen? De tagdekkingsfunctie van Google Tag Manager is een essentieel hulpmiddel voor adverteerders die ervoor willen zorgen dat hun tags correct op hun site worden geactiveerd. Met deze functie kunt u problemen met tags identificeren en de monitoring optimaliseren om ervoor te zorgen dat u de gegevens krijgt die u nodig hebt. Het bericht Verhoog uw websiteverkeer met behulp van Google Tag Coverage Summary verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten