DuckDuckGo zit in de AI-race met DuckAssist.

DuckDuckGo zit in de AI-race met DuckAssist. post thumbnail image

DuckDuckGo, een op privacy gerichte zoekmachine, heeft DuckAssist gelanceerd, een nieuwe functie die natuurlijke taalantwoorden op zoekopdrachten genereert met behulp van Wikipedia. Dit is de eerste van een reeks AI-aangedreven privézoekopdrachten en browserupdates die DuckDuckGo van plan is de komende maanden uit te rollen.

Wat is DuckAssist en hoe werkt het?

DuckAssist is een nieuw type directe reactie in zoekresultaten, ontworpen om het uiterlijk en gevoel van traditionele SERP’s te weerspiegelen. Het doorzoekt een reeks bronnen, voornamelijk Wikipedia en soms gerelateerde sites zoals Britannica, met behulp van DuckDuckGo’s actieve indexering. DuckAssist genereert vervolgens een korte samenvatting van wat het op Wikipedia vindt bovenop de normale privé-zoekresultaten.
DuckDuckGo zit in de AI-race met DuckAssist.Screenshot van: spreadprivacy.com/duckassist-launch/, 2023 Maart.

Wat maakt DuckAssist anders dan andere AI-zoektools?

DuckAssist gebruikt natuurlijke taaltechnologie van OpenAI en Anthropic om informatie te verzamelen en directere antwoorden op vragen van gebruikers te geven dan traditionele zoekresultaten. Hoewel generatieve AI-technologie is ontworpen om tekst te genereren als reactie op elke prompt, ongeacht of het antwoord “kent”, streeft DuckAssist alleen naar het verzamelen van informatie van vertrouwde bronnen zoals Wikipedia om onnauwkeurigheden te minimaliseren. Momenteel zie je DuckAssist het meest in zoekresultaten als je eenvoudige vragen stelt met duidelijke antwoorden op Wikipedia. DuckAssist genereert echter niet altijd nauwkeurige antwoorden, dus gebruikers worden aangemoedigd om feedback te delen tijdens de bètaperiode. Door uw zoekopdrachten als vragen te formuleren of het woord ‘wiki’ in uw zoekopdracht op te nemen, vergroot u de kans dat DuckAssist in de zoekresultaten verschijnt. DuckDuckGo hoopt het aantal snelle antwoorden aanzienlijk te vergroten door generatieve AI en Wikipedia te combineren.

Waarom Wikipedia?

DuckDuckGo gebruikt Wikipedia al jaren als primaire bron voor directe antwoorden. Hoewel onvolmaakt, beschouwt DuckDuckGo Wikipedia als redelijk betrouwbaar over een breed scala aan onderwerpen. Gabriel Weinberg, CEO en oprichter van DuckDuckGo, zegt in een verklaring: “Omdat het een openbare bron is met een transparant redactioneel proces dat alle bronnen citeert die in een artikel worden gebruikt, kun je gemakkelijk nagaan waar de informatie vandaan komt. Ten slotte, aangezien Wikipedia voortdurend wordt bijgewerkt, kunnen DuckAssist-antwoorden de nieuwste inzichten over een onderwerp weergeven: onze DuckAssist Wikipedia indexeert het momenteel grotendeels van een paar weken geleden, en we zijn van plan om het nog recenter te maken. We zijn ook van plan om binnenkort meer bronnen toe te voegen; je kunt hier al enkele tekenen van zien in je resultaten!

samengevat

DuckDuckGo DuckAssist is een innovatieve nieuwe functie die natuurlijke taalreacties op zoekopdrachten genereert. Het gebruik van generatieve AI en Wikipedia kan het aantal direct beschikbare antwoorden aanzienlijk vergroten, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om de informatie te vinden die ze nodig hebben. Hoewel DuckAssist momenteel in bèta is en alleen in het Engels beschikbaar is, kan het binnenkort voor iedereen worden uitgerold als de proef succesvol is.
Bron: DuckDuckGo
Uitgelichte afbeelding: screenshot van spreadprivacy.com/duckassist-launch/, 2023 Maart.

Relevante berichten