Pinterest experimenteert met een nieuw premium videoadvertentieformaat

Pinterest experimenteert met een nieuw premium videoadvertentieformaat post thumbnail image

Pinterest is momenteel bezig met alfatesten van een nieuw advertentieaanbod waarmee bedrijven klanten kunnen bereiken vanaf een beter zichtbare locatie op de mobiele app. Het nieuwe formaat, voorlopig de Premiere Spotlight-advertentie genoemd, geeft adverteerders 24 uur lang toegang tot premium plaatsing op de zoekpagina van de Pinterest-app. Daarom kunnen ze Pinterest-gebruikers bereiken wanneer ze een van de belangrijkste functies van de app gebruiken: zoeken naar pins, inspiratie en concepten.

Vroeg testen. De nieuwste versie van de mobiele Pinterest-app heeft een nieuwe advertentiestijl met advertenties van Kohl. De advertentie bevat een korte video met overlappende tekst en een knop die gebruikers naar de website van Kohl leidt, die wordt geopend in de Pinterest-app in plaats van op een apart tabblad. Pinterest-gebruikers kunnen vervolgens de productaanbevelingen van de detailhandelaar bekijken, zoeken naar extra items, ze aan hun winkelwagentje toevoegen en de aankoop voltooien, net zoals wanneer ze de Kohl’s-website rechtstreeks bezoeken.

Hoe het werkt Als alfatest zijn de advertentieprijzen op dit moment niet beschikbaar, aangezien deze kunnen worden gewijzigd voorafgaand aan een bredere release. Pinterest zal waarschijnlijk specifieke merken en soorten advertentiemateriaal selecteren voor deze functie. Bovendien gebruiken alle advertenties het maximale videoformaat van Pinterest. Pinterest heeft niet gezegd wanneer het nieuwe advertentieformaat op grotere schaal beschikbaar zal zijn.

Wat Pinterest zegt.

“We zijn altijd op zoek naar manieren waarop adverteerders mensen kunnen bereiken die Pinterest met commerciële bedoelingen bezoeken”, aldus een woordvoerder. “Terwijl we doorgaan met het opbouwen van onze productmix om de prestaties in het hele kanaal te verbeteren, onderzoeken we een nieuwe overnamefunctie die het merk op een nieuwe premium, exclusieve locatie presenteert.”

Volgen met de vraag. De afgelopen jaren heeft Pinterest zich aangepast aan de groeiende vraag naar videocontent van adverteerders en gebruikers. Oorspronkelijk een platform voor het delen van op afbeeldingen gebaseerde collecties, in 2021. het bedrijf stapte over op video met de introductie van Idea Pins, die videomakers een TikTok-achtige ervaring geven. in 2022 op het platform konden marketeers hun ideeënpinnen omzetten in advertenties. Pinterest breidde dit jaar ook zijn short-form video-aanbod uit door samen te werken met Condé Nast om 160 exclusieve video’s te maken voor de site, met topmerken als Vogue en Architectural Digest. In de Q4-inkomstenoproep van vorige maand zei Pinterest dat het zijn aanbod aan video-inhoud met 30% had verhoogd in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Het bedrijf merkte op dat het aanbieden van inhoud van hoge kwaliteit de betrokkenheid van gebruikers zou vergroten, vooral met Gen Z.

Waarom kan het ons schelen? Pinterest heeft meer dan 450 miljoen mensen en het platform is vooral populair bij vrouwen en jongeren. Dankzij de nieuwe advertentie-indeling kunnen adverteerders als eerste worden gerangschikt op de zoekpagina, een belangrijk kenmerk van de app. Bovendien is de focus van Pinterest op video-inhoud van hoge kwaliteit in lijn met de groeiende vraag naar videoadvertenties. Het bericht Pinterest-experimenten met nieuw premium videoadvertentieformaat verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten