Bold Search voegt AI Summarizer-functionaliteit toe

Bold Search voegt AI Summarizer-functionaliteit toe post thumbnail image
Brave Search heeft Summarizer geïntroduceerd, een nieuwe AI-aangedreven functie vergelijkbaar met Google’s Snippets en Perspectives SERP-functies. Dit is ook vergelijkbaar met wat BingGPT doet, het genereren van antwoorden op vragen in bijna realtime. Summarizer geeft beknopte antwoorden (meestal twee of drie zinnen) met een of meer verwijzingen naar zoekopdrachten van gebruikers. Brave’s Summarizer-antwoorden zijn gebaseerd op zoekresultaten die online zijn gevonden. Dit is het belangrijkste punt dat Brave maakte in zijn aankondiging:
  • “In tegenstelling tot een puur generatief AI-model, dat de neiging heeft om ongefundeerde beweringen te doen, hebben we onze grote taalmodellen (LLM’s) getraind om meerdere informatiebronnen op internet te verwerken. Dit resulteert in een beknopter, nauwkeuriger antwoord uitgedrukt in coherente taal.
Hoe het eruit ziet. Hier is een voorbeeldzoekopdracht [how many days until Christmas]: Brave’s Samenvatting vertelt me:
  • “Er bestaat 305 dagen tot 2023 Kerstmis. Dat betekent 43,57 weken, 7320,0 uur en 10,89 maanden tot dan!
Dit antwoord bevat ook de drie originele bronnen (die ik rood heb gemarkeerd). Deze genummerde quotes zijn niet aanklikbaar. Beweeg eroverheen om de site te zien waarvan deze informatie is verkregen. Zoekers zullen op de sites onder de samenvattingen moeten klikken. Interessant is dat Brave niet alleen informatie verzamelt uit de top 3 organische zoekresultaten. citaat 0 stond op positie 10; 1 quote was 4e plaats; en citaat 2 was het beste organische resultaat. Samenvattingen verschijnen in 17% van de zoekopdrachten. Bold zei dat het gebruik van webresultaten Summarizer helpt om zoekers in realtime van de meest actuele informatie te voorzien. Brave merkte echter ook op dat slechts in ongeveer 17% van de verzoeken samenvattingen worden gegenereerd, hoewel Brave van plan is dit aantal “in de nabije toekomst” te verhogen. De dapperen resultaatfragmenten krijgen ook samenvattingen. Vet zoeken zal ook antwoorden markeren (dwz markeren) in plaats van trefwoorden in zoekopdrachten te markeren. Brave zei:
  • “…onze AI-modellen kunnen ook al query-afhankelijke fragmenten (resultaatbeschrijvingen) vervangen door een samengevatte versie van die fragmenten, waarbij het antwoord waar mogelijk wordt benadrukt. Dit kan worden gezien als een samenvatting van een enkele bron (zoals een persartikel) in plaats van een hoofdsamenvatting die meerdere bronnen gebruikt en ze samenvat om een ​​uitgebreider antwoord te creëren. De samenvatting bovenaan de resultatenpagina en deze speciale beschrijvingen worden samen gepresenteerd, zodat gebruikers de algemene samenvatting en uittreksels met de antwoorden gemarkeerd zien.
Hier is een vraag voor en na [what happened in east Palestine ohio]: Dus in plaats van alleen zoekwoorden uit een zoekopdracht te markeren, probeert Brave eigenlijk gedetailleerde antwoorden te geven in de resultaatfragmenten. En zoals Brave opmerkt, kunnen zoekopdrachten zowel deze verzamelde fragmenten als het aggregaat activeren. Waarom kan het ons schelen? Hoewel Brave een op privacy gerichte zoekmachine is die ver achterblijft bij Google en Microsoft Bing, is het misschien de moeite waard om Brave’s Summarizer te verkennen en voorbeelden uit te proberen van hoe het werkt bij verschillende zoekopdrachten. Hoewel deze specifieke functie uw zoekstrategieën niet zal veranderen, kan Brave, nu Google en Bing hun AI-chatfuncties verbeteren, inspiratie bieden voor grotere zoekmachines. Nu beschikbaar. Brave Summarizer is vanaf vandaag beschikbaar voor alle desktop- en mobiele gebruikers. Gebruikers kunnen zich afmelden door Zoek instellingen. Nu 22 miljoen verzoeken per dag. Afgelopen april zei Brave dat het 12 miljoen oproepen per dag verzond. Nu zien ze 22 miljoen verzoeken per dag. Hoewel dit een solide groei is, weten we ter vergelijking dat in 2022 in april DuckDuckGo-verzoeken dalen tot onder de 100 miljoen per dag en kon deze limiet niet meer overschrijden totdat het stopte met het openbaar delen van verkeersgegevens. En voor een nog betere vergelijking: er worden elke dag 8,5 miljard Google-zoekopdrachten uitgevoerd. zoekt. Dat betekent dus dat Google meer zoekopdrachten per dag ziet dan Brave in een jaar. Het bericht Brave Search voegt AI-samenvattingsfunctie toe verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten