ChatGPT gebruiken voor zoekwoordonderzoek (met echte prompts)

ChatGPT gebruiken voor zoekwoordonderzoek (met echte prompts) post thumbnail image
Als je ChatGPT al een tijdje gebruikt voor taken zoals het maken van content voor CSO’s, zijn je waarschijnlijk een paar dingen opgevallen:
 • Dit is een geweldige manier om tijd te besparen op sommige taken.
 • Dit is veel erger dan wat je al doet in andere taken.
 • Om er het maximale uit te halen, moet u begrijpen hoe het werkt, bereid zijn om uw prompts (soms meerdere keren) te verfijnen en de kwaliteit van de uitvoer van het platform te waarborgen.
Al deze dingen zijn waar bij het gebruik van ChatGPT voor zoekwoordonderzoek. Laten we het volgende onderzoeken om u te helpen bij het navigeren door het proces:
 • De functies voor zoekwoordonderzoek in ChatGPT zijn goed (met specifieke aanwijzingen).
 • Functies voor zoekwoordonderzoek in ChatGPT zijn niet goed.
 • Hoe QA zoekwoordonderzoeksresultaten van ChatGPT.
Dit artikel biedt u specifieke ChatGPT-zoekwoordonderzoekstoepassingen en een raamwerk voor het opnemen van de tool in uw SEO-processen.

Hoe ChatGPT te gebruiken voor zoekwoordonderzoek

Het is belangrijk om van bovenaf te begrijpen: ChatGPT heeft geen toegang tot het zoekvolume en andere statistieken zoals hulpprogramma’s voor zoekwoorden zoals Google Keyword Planner, Ahrefs en Semrush wel. ChatGPT kan ook erg handig zijn voor verschillende functies voor zoekwoordonderzoek.

Brainstormen over zoekwoorden en het maken van onderwerpen

Een nadeel van traditionele hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek is dat uw concurrenten (en vaak gezaghebbender dan uw sites) zijn. hetzelfde gereedschap gebruiken En dezelfde trefwoorden gebruiken. Wanneer u uw lijst met onderwerpen samenstelt en zoekwoorden target, kunnen de juiste ChatGPT-prompts u helpen veel ongebruikte zoekwoorden te vinden. {Thema} voor dummies Als ik een website over pickleball aan het bouwen was en algemene ideeën wilde opdoen over waarover ik zou kunnen schrijven, zou ik wat creatieve aanwijzingen kunnen gebruiken om ideeën van ChatGPT te krijgen om mee te beginnen: ChatGPT-thema voor dummies Dit is natuurlijk geen lijst met trefwoorden, maar het kan werken als een algemene structuur voor de site en me ideeën geven over hoe ik trefwoordgroepen kan maken. {Topic} conferentieagenda’s Evenzo levert het vragen naar ChatGPT-conferentieonderwerpen voor een specifieke persoon in mijn niche een aantal interessante ideeën op: ChatGPT-conferentieagenda's

Snel en vies competitief onderzoek

ChatGPT heeft geen up-to-date gegevens en is geen uitgebreide tool voor zoekwoordonderzoek. Maar het kan me helpen de competitieve niche snel te begrijpen en ideeën op hoog niveau te genereren: ChatGPT voor competitief onderzoek Ook meer ideeën voor verschillende onderwerpen en subniches: ChatGPT voor competitief onderzoek

Onderzoek naar sociale media en influencers

Ik kan mezelf verder vestigen in deze niche door te kijken naar sociale media-accounts op platforms zoals Twitter: ChatGPT voor social media en influencer outreach Houd er echter rekening mee dat deze gegevens afkomstig zijn uit de GPT-3-trainingsset, die niet actueel is. Twitter heeft ook de toegang vanaf 2022 opgeschort. 4 december: Niet verwonderlijk, want ik kwam er net achter dat OpenAI toegang had tot de Twitter-database voor training. Ik heb het even op pauze gezet.

Meer inzicht in de managementstructuur en toekomstige inkomstenplannen is nodig.

OpenAI werd gelanceerd als open source en non-profit. Geen van beide is nog steeds waar. — Elon Musk (@elonmusk) maart 2022 4 dec Ik kan ook naar Reddit kijken: ChatGPT en Reddit Het kan nog nuttiger zijn als je wat dieper graaft: Specifieke Reddit-onderwerpen De uitvoer is geweldig als specifieke invalshoeken voor artikelen of veelgestelde vragen. Je kunt ook snel influencers en opinieleiders bekijken: Zoek naar sociale beïnvloeders Dan kan ik in meer onderwerpideeën duiken en leren over de onderwerpen waarover ze schrijven en praten: Gedachtenleiders en onderwerpen Dan kan ik beginnen met het samenvoegen door prompts te combineren en ChatGPT te vragen me een samenvatting van mijn onderzoek te geven: ChatGPT combineert prompts Ik zal eerlijk zijn: ik voer veel ChatGPT-prompts uit en sommige resultaten zijn verschrikkelijk slecht. Als je echter een VA zou inhuren om een ​​paar uur niche-onderzoek te doen en hen zou vragen om met onderwerpen en categorie-ideeën op hoog niveau te komen voor een nieuwe site, zou het voor hen acceptabel zijn om daarmee terug te komen.

Bedenk effectieve zoekwoorden

We hebben nu een aantal interessante categorieën op hoog niveau en “sub-niche”-gegevens. Dus hoe zet u dit om in een daadwerkelijke lijst met gerichte zoekwoorden? ChatGPT kan geen gegevens over het geschatte zoekvolume en de moeilijkheidsgraad van zoekwoorden verstrekken. Hoewel het geen perfecte statistiek is, kunt u tijd en middelen verspillen als u “blind” bent. We kunnen ChatGPT gebruiken om een ​​lijst met “seed-trefwoorden” op te stellen die kunnen worden uitgevoerd op onze favoriete hulpprogramma voor zoekwoorden: ChatGPT initiële trefwoorden Afhankelijk van wat u retourneert, kunt u aangeven: Verfijning van trefwoordenlijsten Vervolgens gebruikte ik de prompt om de lijst op te schonen (“Geweldig, neem deze zoekwoorden en verander ze in slechts een lijst met zoekwoorden die ik gemakkelijk kan kopiëren en plakken.”) En voegde ze toe aan Ahrefs, keek naar de termen die overeenkwamen, en gefilterd op termen met het trefwoord moeilijkheid is 5 of minder op mijn nieuwe site: Ahrefs-trefwoorden Nu ik complexe termen en zoekvolume heb, kan ik teruggaan naar ChatGPT en informatie toevoegen over de volgende termen: ChatGPT-prompt met moeilijkheidsgraad en zoekvolume Het resultaat is behoorlijk indrukwekkend: ChatGPT-uitvoer met moeilijkheidsgraad en zoekvolume Nu kan ik ook andere interessante zoekwoordgegevens over mijn nieuwe termenlijst krijgen door te vragen: “Kun je me vertellen hoeveel berichten er in elk subonderwerp staan ​​en hoeveel relevant zijn voor elk niveau van zoekintentie?” ChatGPT-uitvoer - Gecategoriseerd Vaak kunt u uw inhoudsuitvoer balanceren tussen categorieën, bedrijfstakken en ondersteuning voor verschillende tools of producten. Dit is een handige manier om deze informatie snel samen te vatten.

Het genereren, uitbreiden en opschonen van uw zoekwoordenlijst

Het vinden van specifieke doelzoekwoorden en het toevoegen van verschillende modifiers aan termen om uw lijst uit te breiden, zijn belangrijke aspecten van zoekwoordonderzoek. Een veelgebruikte toepassing is het maken van een lijst met geo-modifiers en deze koppelen aan doeltermen: ChatGPT-geomodifiers U kunt ook een lijst met maataanpassingen krijgen en deze toepassen op verschillende voorwaarden: ChatGPT genereert een lijst met grootte-modifiers De conclusie bevat enkele interessante ideeën: Een lijst met trefwoorden voor ChatGPT genereren Als u meerdere startlijsten voor modificaties hebt, kan het mengproces nog eenvoudiger zijn.

Zoekwoordonderzoek op paginaniveau

Veel tools genereren inhoudsrecensies en inhoudsbeoordelingen, voornamelijk op basis van wat momenteel goed scoort in zoekmachines. Ik gebruik verschillende van deze tools in mijn dagelijkse werk en ze kunnen behoorlijk duur zijn. We kunnen ChatGPT gebruiken om ons artikel te vergelijken met elke rangschikking voor specifieke termen. Nogmaals, dit is geen native SEO-tool, dus de gegevens zullen verschillen van wat die tools gebruiken. Helaas controleert ChatGPT (nog) geen URL’s, dus u moet uw artikel en artikelrang de eerste keer in de chat kopiëren en plakken om ze te analyseren. Dit kan lastig zijn, aangezien de tekenlimiet 2000 woorden is. ChatGPT Zoekwoordonderzoek op paginaniveau En hier is de analyse: ChatGPT-paginaniveau - uitvoer En u kunt meer specifiek advies krijgen met behulp van de volgende prompt: ChatGPT-specifieke bronnen op paginaniveau Profiteer van de mogelijkheid van ChatGPT om eerdere prompts in een specifiek gesprek op te roepen. Hier zou ik verschillende artikelen kunnen bekijken die op de eerste pagina staan ​​voor die zoekterm, ChatGPT vragen om de onderwerpen en algemene termen die in de titels van elk worden gebruikt, te extraheren en vervolgens de meest populaire zinnen in de artikelen te geven: Dit is vrij moeilijk handmatig te doen, aangezien sommige artikelen of pagina’s de limiet van 2000 tekens overschrijden. ChatGPT zal proberen op u te reageren voordat alle inhoud wordt geplaatst. Zoals je hierboven kunt zien, beantwoordt dit niet precies mijn vraag. Tools die hier speciaal voor zijn ontworpen, zijn beslist veel zachter. Gebruik de open AI API voor soepeler en beter schaalbaar schalen voor complexe taken. Laat ChatGPT de code voor je genereren: OpenAI API-applicatie

ChatGPT moedigt u aan om de Keyword Research API te gebruiken

Een herinnering: Wees voorzichtig bij het werken met software-API’s die geld of credits kosten. QA alles wat de tool uitspuugt. Een ander kenmerk van ChatGPT-zoekwoordonderzoek is om SEO-interfaces te helpen met verschillende API’s voor zoekwoordtools: Ahrefs-API Voor mijn nieuwe pickleball-site zou ik een uitgebreide lijst van sites met een lage domeinautoriteit kunnen nemen voor sommige pickleball-termen en ze door dit script laten lopen. Als je niet erg technisch bent, kun je stapsgewijze instructies krijgen en een tool aanvragen voor een veelvoorkomende taak: Semrush-API Dit is misschien niet gerelateerd aan mijn nieuwe pickleball-site, maar als ik wat zoekwoordonderzoek naar mijn gegevens wil doen, kan ik hulp krijgen van ChatGPT met de Google Search Console API om zoekopdrachten te vinden waarvoor hun pagina of artikel nodig kan zijn: GSC-API De GSC API is niet de enige manier om trefwoordgegevens te verkrijgen met behulp van ChatGPT.

ChatGPT trefwoordonderzoek reguliere uitdrukkingen

Net als de GSC API kan het gebruik van reguliere expressies (regex) in Search Console een geweldige manier zijn om zoekwoordtargeting te ontgrendelen:

Bouw je eigen gereedschap

ChatGPT kan u vertellen hoe u specifieke hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek kunt bouwen. (Nogmaals, altijd QA en ga voorzichtig te werk!) GSC ontwikkelt zijn eigen tools

ChatGPT QA-tips voor zoekwoordenonderzoek

Bovenstaande voorbeelden laten zien hoe waardevol ChatGPT kan zijn voor zoekwoordonderzoek. De kosten zijn gratis tot $ 20 per maand, dus het is het proberen waard. In mijn ervaring schiet het platform tekort op drie hoofdgebieden van zoekwoordonderzoek:
 • Er is geen specifieke zoekopdracht: ChatGPT is een native hulpprogramma voor zoekwoordonderzoek. Het heeft geen directe toegang tot zoekwoordgegevens en kan geen elementaire zoekwoordonderzoeksfuncties uitvoeren.
 • Zelfverzekerd maar fout: Het platform geeft af en toe categorische antwoorden die niet waar zijn, waarbij gegevens worden gepresenteerd die als feit worden gepresenteerd maar volledig onjuist zijn.
 • Gebroken code: ChatGPT-code werkt niet altijd. Als u erop vertrouwt om te communiceren met een API of een tool te maken om bepaalde aspecten van het proces te automatiseren, geloof dat er fouten en problemen zullen zijn.
Hier zijn enkele specifieke tips om te helpen:
 • Zorg ervoor dat u een ontwikkelaarsomgeving en sandboxes gebruikt wanneer u met ChatGPT-code of instructies werkt.
 • Vergelijk alle zoekwoordsuggesties met zoek- en concurrentiegegevens om er zeker van te zijn dat u zich niet richt op onderwerpen die niet relevant zijn voor uw site en bandbreedte.
 • Als je een tool vraagt ​​om iets te analyseren, neem de output dan met een korreltje zout. Houd er rekening mee dat ChatGPT fouten kan bevatten, geen URL’s kan valideren en een verouderde dataset heeft.

Bredere ChatGPT-strategieën voor zoekwoordonderzoek

Afgezien van de kanttekeningen, zullen SEO’s programma’s voor zoekwoordonderzoek met ChatGPT waarschijnlijk nuttig vinden. Stel uzelf de volgende vragen om te bepalen hoe u het platform het beste kunt gebruiken:
 • Hoe kunt u profiteren van de ChatGPT API?
  • Als de limiet van het chatteken u tegenhoudt, of als u een groter zoekwoord of onderwerpidee-taak heeft, kunt u de API voor verschillende functies gebruiken.
 • Zijn er andere apps of API’s die u wilt gebruiken, maar waar u de tijd en energie niet aan kunt besteden? Hoe zit het met een mix van meerdere API’s (zoals GSC, Ahrefs of Semush data fusion)?
 • Wat zijn enkele van de meer vervelende en tijdrovende onderzoekstaken voor zoekwoorden? Kan ChatGPT u daarbij helpen?
Zie ChatGPT als een virtuele assistent. Begrijp alstublieft dat u uiteindelijk verantwoordelijk bent voor de implementatie van alle gegevens of code die zij genereren. Overweeg de taken die u moet doen, wat het kan doen en probeer ze uit wanneer het zinvol is. Het bericht ChatGPT gebruiken voor zoekwoordonderzoek (met echte prompts) verscheen eerst op Search Engine Land.

Relevante berichten