TikTok maakt zakelijk lawaai

TikTok maakt zakelijk lawaai post thumbnail image
TikTok heeft Sounds For Businesses aangekondigd om het maken van TikTok-content met gelicentieerde muziek betaalbaarder te maken voor kleine bedrijven. Bedrijven die Twitter gebruiken voor marketing en advertenties, kunnen nu muziek selecteren met de juiste commerciële licentie via de TikTok-audiobibliotheek. Hiermee kunnen particulieren en bedrijven audiotracks selecteren die speciaal zijn opgeschoond voor native content en het maken van advertenties.

Waarom is dit belangrijk?

Volgens TikTok onthoudt 68% van de gebruikers merkboodschappen gemakkelijker als ze worden gecombineerd met een nummer dat ze leuk vinden. 62% van degenen die van muziek houden, zal de tijd nemen om meer over een merk te weten te komen, omdat ze denken dat ze dezelfde smaak hebben. Met meer dan 500.000 muzieknummers en geluiden in de commerciële muziekbibliotheek kunnen bedrijven muziek vinden die past bij hun ideale klantvoorkeuren.

Audio selecteren voor commercieel gebruik in een desktopbrowser

Je kunt door audio bladeren voor commercieel gebruik door naar de TikTok-audiobibliotheek in het Creative Center te gaan en TikTok Commercial Use te selecteren onder Gebruik. Merk op dat er een andere selectie betaalde video’s is in de TikTok-serie. U kunt de resultaten filteren op onderwerp, genre, stemming en audioduur om bij uw inhoud te passen. TikTok maakt zakelijk lawaaiScreenshot van TikTok, 2023 Februari. Zodra je de gewenste audio hebt gevonden, klik je op de koppelingen Gebruiken in de TikTok-video-editor om een ​​video te maken met de audio van je keuze. TikTok maakt zakelijk lawaaiScreenshot van TikTok, 2023 Februari

Hoe commerciële audio selecteren op TikTok (iOS)

Begin door op het pluspictogram te tikken om een ​​nieuwe video te maken. Nadat je je video hebt geselecteerd en geüpload, tik je bovenaan op Audio toevoegen. TikTok maakt zakelijk lawaaiScreenshot van TikTok, 2023 Februari. Tik vervolgens op het vergrootglaspictogram om je hele audiobibliotheek te doorzoeken. TikTok maakt zakelijk lawaaiScreenshot van TikTok, 2023 Februari. Tik bovenaan het volgende scherm op het vervolgkeuzemenu Geluiden. TikTok maakt zakelijk lawaaiScreenshot van TikTok, 2023 Februari. Muziek en geluiden die zijn gelicentieerd voor commercieel gebruik, worden hier bekendgemaakt. TikTok maakt zakelijk lawaaiScreenshot van TikTok, 2023 Februari. Nadat je de audio hebt geselecteerd, kun je zoals gewoonlijk doorgaan met het maken van je TikTok-video.

Waarom het kiezen van de juiste audiolicentie belangrijk is

Als je muziek of geluiden gebruikt waarvoor geen commerciële licentie is verleend, kan TikTok het geluid zonder voorafgaande kennisgeving uit je video verwijderen in overeenstemming met de richtlijnen van de community. Als het geluid is verwijderd vanwege een auteursrechtprobleem, kun je een nieuw geluid voor de video inschakelen door naar de video te gaan en op het bericht te tikken dat zegt dat geluid is verwijderd – details bekijken. Als je op het volgende scherm een ​​optie ziet om het geluid te wijzigen, kun je een nieuw geluid voor de video kiezen. TikTok maakt zakelijk lawaaiScreenshot van TikTok, 2023 Februari. Merk op dat als je in een video hebt gesproken, het allemaal weg is. Na het wijzigen van de audio van de video, wordt het sprekende deel van de audio niet geretourneerd. Dit kan vooral frustrerend zijn als u een maker van inhoud bent die veel tijd besteedt aan het aanpassen van video-inhoud aan audio.

Hoe u uw audioselectie kunt beschermen

Naast het kiezen van een commercieel gelicentieerde audio uit de TikTok-audiobibliotheek, kun je voorkomen dat TikTok de audio verwijdert door naar de Developer Tools in de TikTok-app te gaan. Voordat u een video publiceert, kunt u de optie inschakelen om een ​​copyrightcontrole op de audio uit te voeren. TikTok maakt zakelijk lawaaiScreenshot van TikTok, 2023 Februari. Dit is vooral handig als je audio voor je video kiest van een andere videomaker zoals Canva. Dit kan u beschermen tegen het verlies van al uw werk als gevolg van inbreuk op het auteursrecht. Lees hier meer over Sounds for Business op TikTok. Uitgelichte afbeelding: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Relevante berichten